Simbuli

23.05.2015

Alkuperä: Suomi

Simbuli on kaunis ja hyvin hellyydenkipeä parhaassa iässä oleva kissaneiti.

 

6.11.2019

Simbuli muutti omaan kotiin ainoaksi karvatassuksi.

19.10.2019

Simbuli on tullut Rekuille etsimään toista kotia itsestään riippumattomista syistä. Kotihoitopaikassa se on hurmannut sijaisperheen sosiaalisella ja vastaanottavaisella luonteellaan. Simbuli rakastaa ihmisten huomiota ja hellyyttä hyvin paljon ja on ensi hetkistä asti tepastellut ihmisten luokse häntä pystyssä kehräten, puskien ja pusutellen käsiä. Syliin Simbuli haluaa tulla harvakseltaan, omilla ehdoillaan, mutta vieressä se mielellään viettää vaikka koko päivän puskien ja kehräten. Se on saanut sijaiskodissaan liikanimen simppeli Simbuli. Ei siksi, etteikö Simbuli olisi fiksu kissa, vaan koska se on niin vähästä onnellinen. Kunhan ympärillä vain on ihmisiä antamassa hellyyttä, ja lautasella on säännöllisin väliajoin ruokaa, niin Simbulin elämä hymyilee. Syöminen on siis neidin mieleen, ja ruoka-ajan lähestyessä Simbuli tiedottaa asiasta välillä melko kovaäänisestikin. Simbuli on hyvin ruokamotivoitunut, joten sen kouluttaminen on helppoa. Fiksuna kissana Simbuli on oppinut nopeasti aktivointielelujen idean ja onkii taitavasti leluista raksut parempiin suihin. Myös kaikki muu syötäväksi kelpaava ruoka katoaa hyvin nopeasti Simbulin pohjattomaan vatsaan, mikäli ihmisen silmä hetkeksi välttää. Simbulin syömisiä pitääkin tarkkailla, ettei neidin suunnaton ruokahalu aiheuta ongelmia.

Simbuli ei tykkää leikkiä itsekseen, mutta ihmisten kanssa huiskalelulla leikkimisestä se nauttii. Kynnet se osaa teroittaa raapimispuuhun, joten luvallisia raapimispaikkoja olisi tärkeä löytyä myös uudesta kodista. Simbuli ei ole kovin leikkisä kissa, joten se ei ole oikein päässyt sinuiksi sijaisperheen tuttavallisen ja aktiivisen kissan kanssa. Simbuli muuttaisikin mielellään ainoaksi kissaksi, rakastetuksi ja huomioiduksi perheenjäseneksi tai vaihtoehtoisesti hyvin rauhallisen ja kiltin kissan kaveriksi.

Lapset ovat Simbulin mielestä aivan yhtä ihania kuin aikuisetkin, kunhan Simbulille on turvattu rauhalliset lepopaikat minne se voi vetäytyä niin halutessaan. On myös tärkeää, että lapset osaavat kunnioittaa kissan omaa tilaa, ja antavat kissan levähtää häiritsemättä sitä. Lasten silitykset Simbuli ottaa vastaan kehräten, ja pusuttelee lasten kädet ja sopivan alhaalla olevat posket sekä päälaet.

Kopassa Simbuli osaa matkustaa hienosti, mutta koppaan menemistä olisi hyvä vielä harjotella. Myös muita hoitotoimenpiteitä olisi hyvä harjoitella lisää. Ne saa kyllä tehtyä, mutta Simbuli ei niistä oikein pidä ja alkaa nopeasti rimpuilla karkuun. Ruoka on Simbulille hyvä motivaattori myös ikävämpien toimenpiteiden harjoitteluun.

Simbuli asustelee tällä hetkellä sijaiskodissa Kauniaisissa.