Simba

22.03.2017

Alkuperä: Suomi

24.8.2023 Simba muutti omaan kotiin uuden kissakaverin luokse.

 

***

Ihmisrakas ja utelias Simba etsii omaa kotiaan, josta löytyisi aktiivinen leikkikaveria.

25.7.2023

Kesällä Simba tykkää viettää aika parvekkeella katsellen ohi kulkevia autoja ja ihmisiä. Ulkoilmasta kiinnostuneelle Simballe kokeiltiin valjaita, mutta ne eivät olleet tämän herran mieleen. Simba on utelias kissa ja se tutustuu pelottomasti uusiin ihmisiin, kissoihin sekä koiriin. Kyseessä on sosiaalinen ja aktiivinen kissa, joka kaipaisi kovasti kissaseuraa. Sosiaalisuuden lisäksi Simba on äärimmäisen kiltti kissa, eikä sille ole tyypillistä “koiruudet”.

Simballa ilmeni alkukesän aikana vatsaoireita, joiden johdosta Simballa aloitettiin vatsaystävällinen, gastrointestinalinen ruokavalio. Kaikki ruokaisena kissa Simba tottui uuteen ruokavalioon hyvin ja ruokavalion vaihtaminen auttoi niin ettei vatsaoireita ole enää ollut. Tulevan kodin tulisikin sitoutua tähän vatsaystävälliseen ruokavalioon Simban hyvinvoinnin takaamiseksi.

3.4.2023

6-vuotias Simba saapui Rekku Rescuelle helmikuussa kodinvaihtajana itsestään riippumattomista syistä. Alkuun Simba oli hieman arka ja pelokas, mutta on jo tullut ulos kuorestaan. Simba on todella utelias ja leikkisä kissa, tulee helposti ihmisten läheisyydelle, mutta harvemmin ihan syliin asti. Se aina tulee sänkyyn nukkumaan ja herättää oman ihmisensä kehräämällä. Simba käyttää mallikkaasti hiekkalaatikkoa ja syö kiltisti tarjotun ruuan. Simba onkin kaikin puolin kultapoika, joka aina käyttäytyy hyvin, on valmis tutkimaan uutta ja iloinen tapaamaan uusia ihmisiä.

Eläinlääkärin tutkimuksissa Simballa havaittiin sydämessä sivuääni, mutta tarkemmissa jatkotutkimuksissa Simbalta ei löydetty sydämen vajaatoimintaa tai muuta sydänsairautta. Simban todettiin olevan rajatapaus hypertrofisen kardiomyopatian (HCM) suhteen. Tämän vuoksi Simballe suositellaan varmuuden vuoksi sydämen uusintaultraa vuoden päästä, vaikka nyt mitään oireilua tai sydänsairauteen viittaavaa ei ole ollut. Hampaat Simballa on hyvässä kunnossa. 

Vaikka Simba on utelias, saattavat jotkut äkkinäiset ja kovat pelottaa. Tämän vuoksi olisi tärkeää, että sille löytyisi turvallisia piilopaikkoja uudesta kodista. Simba jännittää kuljetuskopassa matkustamista, joten olisi myös hyvä, jos sen ei tarvitsisi reissata paljoa uudessa kodissa. Simba on tottunut toisiin kissoihin ja se selkeästi kaipaisi aktiivista leikkikaveri. Tämän vuoksi Simba etsiikin nyt kotia, jossa sille olisi samaa ikäluokkaa oleva, muihin kissoihin tottunut kissakaveri. On myös tärkeää, että uudella kodilla on aikaa ja innostusta pitää kissaa aktiivisena.