Sima

2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

10.10.2021 Suloinen Sima sai loppuelämän kodin, missä se pääsee nauttimaan saamastaan huomiosta.

***

Sima on ihmisen huomiota rakastava, vilkas ja energinen nuori poikakissa.

23.9.2021

Sima saapui Rekkujen sijaiskotiin syyskuun alussa. Sima ystävystyi hoitajiensa kanssa heti, ja se rakastaa ihmisen huomiota. Sima tarvitsee omistajan, jolla on kokemusta kissoista ja niiden käsittelystä, sillä se ei vielä anna suorittaa hoitotoimenpiteitä kovinkaan helposti. Harjaaminen onnistuu herkuilla motivoiden, mutta esimerkiksi kynsien leikkuun tai hampaiden harjauksen opettelu vaativat uudelta omistajalta pitkää pinnaa ja kärsivällisyyttä. Sima rakastaa ruokaa, ja etenkin nyt kastraation jälkeen tulee ruoan määrää pitää silmällä, ettei Sima pääse lihomaan.

Sima ilmaisee tylsistymisensä mouruamalla jonkin verran myös öisin. Simaa on sijaiskodissa aktivoitu muun muassa leikittämällä, mutta tämä ei energiselle pojalle ole ollut tarpeeksi, joten uudesta kodista tulisi löytyä jo kissoihin tottunut, nuori ja leikkisä kissakaveri. Myös valjasulkoilu voisi tulevaisuudessa olla Siman mieleen, mutta valjaiden pukeminen ei vielä onnistu, joten tätäkin voisi uudessa kodissa treenata positiivisin keinoin ja rauhallisesti edeten. Sima on luonteeltaan hyvin utelias, ja se saattaisi pitää aivotyöskentelystä esimerkiksi temppujen opettelun muodossa. Tulevalla kodilla tulisi olla aikaa aktivoida Simaa riittävästi sekä ymmärrystä energisen kollin ajoittaiseen turhautumiseen.

Sima säikkyy toisinaan kovia ääniä, ja on joskus epäileväinen erilaisia asioita kohtaan. Vaikkapa lattialle unohtunut reppu tai väärässä paikassa lojuva tyyny saattavat saada pojan säikähtämään ja sähisemään sekä läpsimään kohdetta tassullaan. Sima ei sovellu aivan pienten lasten perheeseen, sillä sille päälle sattuessaan se saattaa kohdentaa leikkivimmansa ihmisen käsiin tai jalkoihin.

Sima on käynyt eläinlääkärin tarkastuksessa, jossa siltä löytyi hieman hammaskiveä. Hammaskiven poiston tarve ei ollut akuutti, mutta tämä tulee uuden kodin huomioida ja seurata suun kuntoa, ja viedä Sima hammashoitoon sen ollessa ajankohtaista. Sima toipuu parhaillaan kastraatiosta, joka oli normaalia isompi toimenpide, sillä siltä löytyi piilokives. Kun kastraatiohaava on parantunut, on Sima valmis muuttamaan omaan kotiinsa.