Silva

s. 2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

15.4.2022 Silva muutti omaan kotiin Kivi-kissan kaveriksi.

***

19.4.2024 Kuulumisia uudesta kodista:

“Hey there!

A little over 2 years ago, we adopted a young cat from Rekku named Silva. We wanted to share some pictures and an update:

We had been told that she is very shy, and wanted a cat friend. Our older cat Kivi has taken her as a sidekick, they explore and climb together, they are almost always in the same room.

She has been a wonderful addition to our family – she’s the alarm clock of the house, waking us up for food when the sun rises.

At first she was shy and didn’t let humans near, but she has grown into a real cuddle bug, rubbing up against humans (even houseguests!) and loving pets.I think she really loves it here, thank you so much for helping us adopt her. ”

***

Silva etsii rauhallista aikuiskotia, jossa olisi ennestään reipas kissa kaverina.

31.3.2022

Silva on syntynyt kissapopulaatioon, joten hän ei ole elämänsä alkutaipaleella päässyt totuttelemaan ihmisiin. Tämän takia Silva on arka ihmisiä kohtaan. Silvaa ei saa nostaa syliin eikä rapsutella, mutta tutut ihmiset saavat jo silittää Silvan päätä. Silvan kanssa tutustumisessa on edettävä rauhallisesti mutta määrätietoisesti ja tietenkin kissan ehdoilla. Vaikka Silva ei olekaan sylikissa, hän hakeutuu ihmisten kanssa samaan tilaan oleskelemaan.

Tavallisimmat kissanlelut pelottavat Silvaa vielä hieman, mutta esimerkiksi kasvien kuivat lehdet ovat Silvan mielestä oivaa saalistettavaa. Silva kiertää sijaiskodin huoneet järjestelmällisesti läpi joka päivä, jotta huushollissa säilyisi järjestys. Silva on muuten hiljainen tyttö, mutta tärkeän asian äärellä hän osaa myös käyttää ääntään. Esimerkiksi eri huoneiden suljetuista ovista ja ruoka-ajan lähestymisestä Silva kertoo mielipiteensä naukumalla. Aikansa kuluksi Silva myös naksuttelee ikkunasta näkemilleen linnuille. Silva osaa olla hyvin vikkelä ja hänen kanssa on oltava todella tarkkana, ettei tyttö pääse karkaamaan ovien tai ikkunoiden raoista. Ikkunoihin olisikin hyvä asentaa verkot estämään Silvan karkaamista.

Silva on arka eikä hän sen takia sovi perheeseen, jossa on pieniä lapsia. Silva on ihana ja rauhallinen kumppani, kun luottamus omistajan ja kissan välille syntyy. Silvan tulevassa perheessä olisi hyvä olla myös ennestään yksi tai useampi rauhallinen kissakaveri, joka voisi opastaa Silvalle, että ihmiset voivat olla ihan hyviä tyyppejä. Silvan tulevilla omistajilla olisi hyvä olla kokemusta aroista kissoista.