Silmäterä

n. 2v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

1.8.2023 Saana ja Silmäterä muuttivat yhteiseen kotiin.

***

Suloinen Silmäterä on raidallisenharmaa noin parivuotias tyttökissa, jossa on ainakin jonkin verran egyptinmauta, minkä myötä myös luonteesta löytyy niille ominaisia aktiivisia ja äänekkäitä piirteitä.

26.5.2023

Silmäterä saapui rakkaan ystävänsä Saanan kanssa kotihoitajille lokakuun loppupuolella. Saanan lailla Silmäteräkin oli alussa arka ja pelokas. Nopeasti siitä tulikin rohkea, ja se halusi päästä tutkimaan uutta kotia ja paikkoja. Heti alussa tuli huomattua, että Silmäterän toinen silmä oli suurentunut ja turvonnut, ja siitä löydettiinkin glaukoomamuutoksia. Valitettavasti silmä jouduttiin poistamaan. Tämä kuitenkaan ei ole haitannut neidin elämää yhtään, vaan se touhuaa ihan samalla tavalla kuin sen ystävä Saanakin. Silmän alue on poiston jälkeen oireillut hieman, minkä vuoksi Silmäterällä on tällä hetkellä gabapentiinilääkitys. Jatkossa lääkitys voidaan toivottavasti ajaa alas. Silmäterällä on myös hieman ientulehdusta, mutta mitään suurempia hammasongelmia Silmäterällä ei kuitenkaan ole todettu. Uuden kodin tulee kuitenkin varautua tuleviin mahdollisiin eläinlääkärikäynteihin.

Silmäterä on utelias ja tykkää tutkia eri paikkoja. Se hakeutuu myös itse usein ihmisten lähelle, kun kaipaa läheisyyttä, mutta välillä Silmäterällä on pientä hellyysaggressiota. Neiti voi nopeasti tassun huitaisulla osoittaa, että nyt silitetään liikaa.

Ruoka maistuu Silmäterälle hyvin, ja mitään suurempaa nirsoilua ei ole. Hiekkalaatikolla käyminen onnistuu myös mainiosti. Kantokoppaan meneminen onnistuu helposti muutaman raksun avulla. Silmäterä on rohkea kissa: esimerkiksi imuri ei sitä juurikaan pelota, vaan se saattaa jäädä tuijottelemaan sitä kiinnostuneena, eivätkä muutkaan suuret äänet sen ihmeemmin pelota. Silmäterä on myös tottunut erilaisiin lääkitsemisiin, kuten korvatippojen ja hammasgeelin laittoon. Tässä tarvitaan kuitenkin vielä vilttiä apuna.

Leluilla Silmäterä tykkää myös leikkiä erittäin paljon, ja se osaa löytää aina itselleen juuri sen sopivan lelun. Varsinkin kaikki pallot ovat olleet mieluisia, ja välillä kotona onkin juostu pienen pallon kanssa kuin mikäkin suuri jalkapallotähti! Saanan kanssa Silmäterä tykkää myös paljon riehua, painia ja juosta. Silmäterä osaa siis viihdyttää itseään oikein hyvin, mutta toisaalta se ajoittain tykkää myös seurustella ihmisen kanssa ja tulla syliin. Nostelusta Silmäterä ei tällä hetkellä pidä.

Sekä Saana että Silmäterä antavat yön nukkua rauhassa. Leikkiminen loppuu sopivasti silloin, kun pitää ruveta nukkumaan. Aamulla tosin voidaan tulla jo aikaisin herättelemään ja muistuttaman, että ruoka-aika olisi pian.

Uudelta kodilta toivotaan kokemusta kissoista. Molemmat, Saana ja Silmäterä, osaavat olla helppoja hoidettavia, mutta koska varsinkin Silmäterällä saattaa välillä esiintyä hellyysaggressiota, Saanaa ja Silmäterää ei luovuteta kotiin, jossa on kissojen käsittelyyn tottumattomia, pieniä lapsia.