Silmäterä

n. 2v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Vantaa (sijaiskodissa)

Suloinen Silmäterä on raidallisenharmaa noin parivuotias tyttökissa, jossa on ainakin jonkin verran egyptinmauta, minkä myötä myös luonteesta löytyy niille ominaisia aktiivisia ja äänekkäitä piirteitä.

26.5.2023

Silmäterä saapui rakkaan ystävänsä Saanan kanssa kotihoitajille lokakuun loppupuolella. Saanan lailla Silmäteräkin oli alussa arka ja pelokas. Nopeasti siitä tulikin rohkea, ja se halusi päästä tutkimaan uutta kotia ja paikkoja. Heti alussa tuli huomattua, että Silmäterän toinen silmä oli suurentunut ja turvonnut, ja siitä löydettiinkin glaukoomamuutoksia. Valitettavasti silmä jouduttiin poistamaan. Tämä kuitenkaan ei ole haitannut neidin elämää yhtään, vaan se touhuaa ihan samalla tavalla kuin sen ystävä Saanakin. Silmän alue on poiston jälkeen oireillut hieman, minkä vuoksi Silmäterällä on tällä hetkellä gabapentiinilääkitys. Jatkossa lääkitys voidaan toivottavasti ajaa alas. Silmäterällä on myös hieman ientulehdusta, mutta mitään suurempia hammasongelmia Silmäterällä ei kuitenkaan ole todettu. Uuden kodin tulee kuitenkin varautua tuleviin mahdollisiin eläinlääkärikäynteihin.

Silmäterä on utelias ja tykkää tutkia eri paikkoja. Se hakeutuu myös itse usein ihmisten lähelle, kun kaipaa läheisyyttä, mutta välillä Silmäterällä on pientä hellyysaggressiota. Neiti voi nopeasti tassun huitaisulla osoittaa, että nyt silitetään liikaa.

Ruoka maistuu Silmäterälle hyvin, ja mitään suurempaa nirsoilua ei ole. Hiekkalaatikolla käyminen onnistuu myös mainiosti. Kantokoppaan meneminen onnistuu helposti muutaman raksun avulla. Silmäterä on rohkea kissa: esimerkiksi imuri ei sitä juurikaan pelota, vaan se saattaa jäädä tuijottelemaan sitä kiinnostuneena, eivätkä muutkaan suuret äänet sen ihmeemmin pelota. Silmäterä on myös tottunut erilaisiin lääkitsemisiin, kuten korvatippojen ja hammasgeelin laittoon. Tässä tarvitaan kuitenkin vielä vilttiä apuna.

Leluilla Silmäterä tykkää myös leikkiä erittäin paljon, ja se osaa löytää aina itselleen juuri sen sopivan lelun. Varsinkin kaikki pallot ovat olleet mieluisia, ja välillä kotona onkin juostu pienen pallon kanssa kuin mikäkin suuri jalkapallotähti! Saanan kanssa Silmäterä tykkää myös paljon riehua, painia ja juosta. Silmäterä osaa siis viihdyttää itseään oikein hyvin, mutta toisaalta se ajoittain tykkää myös seurustella ihmisen kanssa ja tulla syliin. Nostelusta Silmäterä ei tällä hetkellä pidä.

Sekä Saana että Silmäterä antavat yön nukkua rauhassa. Leikkiminen loppuu sopivasti silloin, kun pitää ruveta nukkumaan. Aamulla tosin voidaan tulla jo aikaisin herättelemään ja muistuttaman, että ruoka-aika olisi pian.

Uudelta kodilta toivotaan kokemusta kissoista. Molemmat, Saana ja Silmäterä, osaavat olla helppoja hoidettavia, mutta koska varsinkin Silmäterällä saattaa välillä esiintyä hellyysaggressiota, Saanaa ja Silmäterää ei luovuteta kotiin, jossa on kissojen käsittelyyn tottumattomia, pieniä lapsia.

Summary in English

Silmäterä is absolutely adorable 2-year-old girl. Silmäterä arrived to Rekku Rescue at the end of October with her dear friend Saana. Just like Saana, at first Silmäterä was quite shy and scared but eventually they started to make themselves at home after a few weeks. Already in the beginning we noticed that Silmäterä’s eye wasn’t okay: it was bigger and swollen. The doctor said that there was a glaucoma, so the only choice was to remove the eye. Still, right now Silmäterä is cabable of living such a normal life. She gets gabapentin once a day, because the scar of removed eye has been aching a bit. Silmäterä has also some gingivitis, but no major dental problems has been detected.

Just like Saana, Silmäterä is very qurious and likes to play with toy balls and Saana. She doesn’t jump as much as Saana because of the removed eye, but she still needs some activation: for instance, an activation ball for feeding has been useful. She doesn’t like lifting but every evening she comes to sit on a lap and says hello to the humans. It is okay to leave Saana and Silmäterä home alone for a work day, but they still need activation and a company of a human. Rekku Rescue gives Silmäterä together with her friend Saana. They need a home with cat experience. We will not give Saana and Silmäterä to a home of small children, because sometimes Silmäterä might have a bit aggression while stroking her. It has been quite rare.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 250 €. Kulukorvauksella kissa on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama, FIV-/FeLV-testattu negatiiviseksi (ellei toisin kerrota kissan kuvauksessa) ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Siruhaku.fi-palveluun.

Tiedustelut

Elina / 045 214 3928

Soittoajat: Sopimuksen mukaan.

elinarekkurescue.com

Yhteydenotot mieluiten ensin tiedustelulomakkeella.
Palaan asiaan niin pian kuin suinkin kykenen.

Avaa lomake

Tiedustelu kissasta Silmäterä

    Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat vastauksen tähän osoitteeseen.    Eläin luovutetaan vain 20 vuotta täyttäneelle.    Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

    Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.