Silli

2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Espoo (sijaiskodissa)

Lapsiperheeseen soveltuva vauhdikas ja sosiaalinen Silli etsii aktiivista kotia ainoana kissana!

12.6.2024

Silli palasi takaisin yhdistykselle etsimään uutta, lopullista kotiaan. Edellisessä kodissa yhteiselo perheen pienen vauvan kanssa ei lähtenyt sujumaan toivotulla tavalla. Silli kaipaa valtavasti huomiota, ja vauvan saama huomio aiheutti samankaltaista resurssikäytöstä mitä aiemmin muiden kissojen kanssa on sijaiskodissa ollut.

Sijaiskodin hieman vanhempien (alakouluiästä ylöspäin) lasten kanssa Silli on kuitenkin tullut varsin hyvin toimeen. Silli palautui samaan sijaiskotiin, missä alunperinkin oli hoidossa, ja jo lyhyen hoitojakson jälkeen stressi on tasaantunut hienosti. Sijaiskotiperheen lasten kanssa on myös mennyt varsin mallikkaasti sijaiskotiin palautumisen jälkeenkin.

Haluamme myös painottaa, että Silli on huomattavasti normaalia kissaa aktiivisempi ja seurallisempi. Silli haluaa olla mukana kaikessa, mitä arjessa tapahtuu. Silli on kissa, jonka on saatava nukkua samassa huoneessa kuin perheenjäsenetkin, ja kulkea koiramaisesti kotona perheen ihmisten mukana kuten haluaa. Silli on myös ulkoillut valjaissa paljon, ja matkustaa autossa suhteellisen rennosti, joten Sillille on huomattavasti parempi tulla myös reissuille mukaan kuin jäädä kotiin hoitajan kanssa. Huomaathan myös, että ocicat on äänekäs ja paljon äänellään kommunikoiva rotu, eikä Silli tee poikkeusta tähän.

Sillille etsitään kotia, jossa ei ole (eikä ole tulossa) muita eläimiä. Perheessä saisi mielellään olla n. 6-15-vuotiaita kissoista innostuneita ja niihin jo tottuneita lapsia. Olisi hyvä, että perheessä vietettäisiin aikaa kotona reilusti, ideaalitilanteessa perheessä olisi etätyöläinen, sillä tämä on osoittautunut sijaiskodissa varsin onnistuneeksi järjestelyksi Sillille. Silli selkeästi stressaantuu, jos joutuu viettämään liikaa aikaa yksin eikä arjessa ole selkeitä rutiineita. Silli on hyvin koiramainen kissa, ja ajallisesti Silli viekin arjessa hyvin samalla tavalla aikaa ulkoilutuksineen ja leikkihetkineen kuin  koiratkin.

***

1.4.2024

Silli muutti uuteen kotiin!

***

12.2.2024

Silli on viisivuotias kodinvaihtaja. Se on touhukas ja puhelias leikattu tyttö, joka on ocicat-rodulleen tyypillisesti erittäin älykäs ja toimelias sekä vaatii paljon seuraa ja tekemistä. Silli rakastaa olla sylissä, ja saattaa itse hypätä syliin tai olkapäälle jos kokee ettei ole saanut tarpeeksi huomiota. Silli tottelee nimeään ja osaa myös avata kaappeja ja ovia. Silliä motivoi hyvin ruoka, ja on todennäköistä, että Sillille voisi opettaa suhteellisen helposti temppuja.

Silli on edellisessä kodissaan ulkoillut valjaissa ja hihnassa, ja todennäköisesti nauttisi siitä edelleen, mutta hoitokodissa säät eivät ole olleet suotuisat tämän silkkiturkin ulkoilutukselle.

Silli ei tule hyvin toimeen muiden kissojen kanssa, ja olisikin suotavaa, että Silli saisi olla ainoana kissana. Silli on kasvanut veljensä kanssa mutta kotihoidon aikana on tullut selväksi, että olisi parempi, jos Silli olisi yksin. Silli selvästi stressaantuu muista kissoista ja tämä näkyy pahimmillaan esimerkiksi aggressiivisena käytöksenä muita kissoja kohtaan. Sillissä onneksi riittää luonnetta ja leikkisyyttä olemaan tulevan perheensä ainoa kissa. Varmuuden vuoksi Silliä ei myöskään tulla sijoittamaan koiraperheeseen.

Sen missä Sillin sosiaaliset taidot muiden kissojen kanssa ovat rajalliset, on Sillin ihmisrakkaus sitäkin voimakkaampi. Kunhan alkujännityksestä on päästy yli, Silli rakastaa ihmisiä, ja tulee erittäin hyvin toimeen hoitokodin 2- ja 10-vuotiaiden lasten kanssa. Silli sopisi erinomaisesti lapsiperheeseen missä leikittäjiä olisi enemmän. Hoitokodissa Silli seuraa ihmisiä koiramaisesti. Silli mielellään myös nukkuu ihmisen vieressä tai päällä onnellisena kehräten.

Silli on oikea leopardikuvioinen kaunotar, mutta geenilotto ei ole ollut hänelle suotuisa purukaluston suhteen. Silli on juuri käynyt läpi mittavan hammasremontin, ja tulee tarvitsemaan vuosittaisia hammaskontrolleja joissa hammaskivet poistetaan, mahdolliset uudet syöpyneet hampaat poistetaan ja suu röntgenkuvataan. Uuden kodin on siis oltava valmis panostamaan Sillin hammashuoltoon Sillin loppuelämän ajan. Silli on muutoin ollut tähän mennessä terve kissa.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 250 €. Kulukorvauksella kissa on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama, FIV-/FeLV-testattu negatiiviseksi (ellei toisin kerrota kissan kuvauksessa) ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Siruhaku.fi-palveluun.

Rekku Rescue ry on rekisteröitynyt eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 17893077.

Tiedustelut

Emme ota tällä hetkellä eläimestä lisää kyselyitä. Seuraa sivuiltamme eläimen tilannetta.