Siiri

2014 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

11.3.2021 Siiri löysi kodin Vantaalta

***

Siiri on keski-ikäinen ihmisrakas kissarouva, jolla on krooninen suolistotulehdus (IBD) joka vaatii erikoisruokavalion.

15.1.2021 Siiri on rohkea, selkeästi viestivä ja seurallinen kissa. Löytökissataustaisella kissarouvalla ei ole selvästi ollut huonoja kokemuksia ihmisistä; ovikellon soidessa Siiri kävelee arvokkaasti häntä pystyssä ovelle tervehtimään aivan vierastakin tulijaa. Varsinainen sylikissa Siiri ei vielä ole, mutta sijaiskodissa on alkanut arvostamaan enenevässä määrin sylissä oloakin. Silityksistä Siiri kyllä pitää, vaikka näykkääkin hellästi, jos silittäjä ei huomaa ajoissa lopettaa. Tämän vuoksi Siiri ei sovi pienten lasten kanssa samaan perheeseen. Siiri rakastaa pitkän turkkinsa harjausta, mikä on hyvä, sillä hoidotta turkki vanuttuu helposti.

Kissan lempipuuhaa on seurailla, mitä ihmisväki tekee; joko makoilla vieressä sohvalla tai saman huovan alla luolassa, tai seurailla kotiaskareissa perässä. Siiri ei kovin paljon leikin itsekseen, mutta on houkuteltavissa helposti iltavilkkaana juoksuleikkeihin. Uuden kodin kannattaakin panostaa Siirin leikittämiseen, sillä jos virtaa jää yöksi liikaa jäljelle, Siiri käyttää sen laulamiseen. Siiri sopii perheen ainoaksi lemmikiksi; jo pelkkä toisen kissan haju tai koiran haukunta saa sen murisemaan ja sähisemaan äkäisesti. Siiri saattaisi sopia useamman henkilön talouteen, jolloin kotona riittäisi seurattavaa ja seuraa.

Siiriä on helppo käsitellä; lääkkeiden anto, koppiin laittaminen yms. onnistuu helposti. Siiri sairastaa kroonista suolistotulehdusta (IBD), joka toistaiseksi pysyy kurissa erikoisruokavaliolla. Siiri oireilee tällä hetkellä voimalla pahoin muutaman kerran viikossa. Uuden kodin on kuitenkin sitouduttava säännöllisiin eläinlääkärikäynteihin ja varauduttava syöttämään vain erikoisruokaa.

Summary in English

Siiri is an middle-aged cat lady, who likes people and loves being groomed, which is a daily task because of her long fur. But she has her limits and if you don’t know how to read her carefully, she might bite, so she is suitable for an adult home with lots of experience about cats.

Siiri also has a chronic condition called IBD (inflammatory bowel disease), which requires a special diet and new home must be prepared for possible check up visits for the vet.