Sheikki (nyk. Lootus)

Lisätty sivulle: 2006-12-30

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Sheikki (nyk. Lootus)
10.9.2005 SHEIKKI SAI OMAN KODIN

****

KUULUMISIA omasta kodista:

10/2005 Lootus (ent. Sheikki) tuli meille Saloon 10.9.2005. Lootus sai nimensä vironkielen sanakirjasta ja tarkoittaa toivoa. Pikkukissan elämän alku oli kova, löytyi hylättynä Tallinnan kadulta pariviikkoisena. Lootus joutui välillä tiputukseenkin, kun rokotukset aiheuttivat jonkinlaisen komplikaation. Lootus kotiutui heti todella hyvin. Meillä on myös toinen kissa Mörkö, 8,5-vuotias kollipoika ja aluksi Lootus ja Mörkö pelkäsivät toisiaan. Ei kuitenkaan mitään murinoita kuulunut, vaan pysyivät vain erillään toisistaan. Tätä kesti 3-4 päivää, mutta nyt ne ovat jo hyvät ystävykset.

Lootus on kova poika kehräämään ja halipula on valtava aina välillä. Pikkukissalla on kova ruokahalu ja kaikki maistuu. Lootus jaksaa leikkiä tuntikaupalla ja kisun ehdoton suosikkilelu on pehmeä pallo, jota se kantaa suussaan ja välillä ikäänkuin päästää karkuun ja saalistaa kiinni. Lootus on tosi hellyyttävä ja ihana kissa. Istuu mielellään sylissä ja haluaa olla aina mukana kun teen jotakin. Kirjoitan lisää kuulumisia, kunhan pikkuinen tuosta vähän kasvaa.

6/2006 Lootus on nyt sitten jo vuoden ikäinen. Joulukuussa poika oli vielä munakas, mutta sitten tehtiin kastraatio. Kun Lootus oli tokeentunut nukutuksesta ja vääntäytyi asentoon “toinen takajalka kohti kattoa”, niin siinä sitten katsoi vuorotellen minua ja vuorotellen jalkoväliinsä ja ihan kuin olisi halunnut sanoa, että “saamarin saamari minkä teit”. Mutta kohta jo taas viiletti mennä leluhiiren kanssa ympäri ämpäri asuntoa. Lootus on muutenkin aivan erilainen persoona kuin meidän aikaisemmat kissat. Jotenkin vahvempi ja itsepäisempi luonne. Mutta silti tosi kiltti ja ymmärtää kyllä jos esimerkiksi kielletään jotakin tekemästä. Poika on edelleen kovin halipulainen ja jos makoilee sohvalla niin tulee siihen päälle makaamaan ja kehruukone alkaa käydä.. Karva on aika pitkä ja sitä pitää harjata säännöllisesti, ettei mene takkuun. Mutta tämänkin antaa tehdä ja tuntuu nauttivan siitä. Kaikkea hassua se on kerinnyt tekemään, kuten hyppäsi, ei siis pudonnut, vaan hyppäsi kylpyammeeseen joka oli täynnä vettä. Uida polskutteli siellä kierroksen ja ylös. Vähän pelästyin mutta eipä kissa ollut juuri moksiskaan. Vaikka tosiasiassa se uiminen oli aikamoista pärskintää. Mutta toista kertaa ei ole enää halunnut uimaan. Vesi kyllä kiinnostaa sillä aina kun laskee vettä keittiössä niin eikun sinne. Kylppärin lavuaarikin on paras nukkumapaikka. Kyllä Lootus vaan on niin ihana söpöläinen. Meidän pikkuinen. Kesäterveisin Nina

****

Uros, n. 2,5 kk, puoliksi persialainen