Sessan (nyk. Igor Iippu Pikkukisu)

Lisätty sivulle: 2006-12-30

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Sessan (nyk. Igor Iippu Pikkukisu)
2/2006 Sessan muutti omaan kotiin.

***

Kuulumisia kodista:

10.2.2016 Tänään on kulunut tasan 10 vuotta siitä kun hain pikkuisen, säikyn mustan kissan kotiini. Kissan nimi oli teillä Sessan, meillä siitä tuli Igor. Igor on edelleen melkein yhtä pikkuinen ja säikky kuin tullessaan. Se on myös kehräävä, hurjan kovin puskeva sylikissa. Igor on puuhakas. Vuosien saatossa se on askarrellut paljon pikkujuttuja uuteen kuosiin. Vähän tuotokset ovat välillä harmittaneet, mutta myös opettaneet mikä elämässä on oleellista. Igor sylissä on niin paljon ihanampi asia kuin esim. ehjä sohva. Igor on nuorekas ja ihan yhtä leikkisä kuin meille tullessaan. Ei voi uskoa että se on jo +10-vuotias! Jos sillä ei olisi tuota silkkistä mustaa turkkia, se niin kulkisi tennareissa nilkat paljaina. Igor voi hyvin. Kävimme juuri eläinlääkärillä rutiinitarkastuksessa, samalla annettiin rokotus ja poistettiin vähäiset hammaskivet. Elämässä on hurjan paljon enemmän rakkautta tämän ihanan kissaeläimen kanssa!

13.3.2006 “Sessanista tuli Igor Iippu Pikkukisu ja hän on asunut meillä nyt hiukan yli kuukauden. Jo muutaman ekan päivän jälkeen tuntui kuin hän olisi ollut meillä aina, aivan täydellinen pieni kissanrontti, sydämet menetettiin hänelle ihan heti! Igor ei ole ollut yhtään arka. Kotiin tultuamme ja kantoboxin avattuani, pikkuinen lähti heti rohkeasti tutustumaan uuteen kotiin. Häntä ei häirinnyt edes iso kissa Roope joka seurasi muutaman kymmenen sentin päästä tutustumisretkeä silmä tarkkana. Ainoastaan vieraita Iippu pelkää sen hetken kun ne kolistelevat rappukäytävästä sisään. Sen jälkeen uskaltaa jo tulla tutustumaan.

Vähän jännitti miten tähän asti yksin kultamuruna kymmenen vuotta ollut Roope suhtautuu tulokkaaseen. Huoli oli onneksi turha, sillä poikien välillä ei missään vaiheessa ole ollut sähinöitä, murinoita eikä tosissaan tappelua. Ihan sydänystäviä he eivät kyllä ole, mutta silti heillä on omat yhteiset juttunsa. Nuuskutella pitää toista aina herättyä ja ohi kävellessä, välillä pitää vähän nuolaistakin (lähinnä Roope hoivailee välillä Igoria pesemällä) ja iltaisin pojat leikkivät yhdessä vaanimis- ja painileikkejä sekä juoksevat peräkanaa pitkin asuntoa. Igor on ollut aivan loistavan ymmärtäväinen Roopea kohtaan, hän ei roiku Roopen perässä eikä hyöki Roopen kimppuun muulloin kuin Roope on itse suostuvainen yhteiseen leikkihetkeen.

Igor on ottanut lempipaikakseen kiipeilytelineen, siellä hän nukkuu yöt ylimmällä hyllyllä – ja välillä sängyssä jalkopäässä. Lempipuuhia ovat osallistuminen lakananvaihtoon ja petaukseen sekä pyykkien kiskominen alas kuivaustelineeltä. Pikku-apuri siis :) Lattialle levitetyt sanomalehdet ja paperipussit saavat kissan myös ihan hurmioon. Lisäksi Igor on kova poika kiipeilemään ja tunkemaan itseään kaappeihin. Kaikki mahdolliset ja mahdottomat paikat on varmasti otettu haltuun! Ehdoton lempiruoka on sei – mutta melkein kaikki muukin on tosi hyvää. Toissapäivänä käytiin kastraatiolla. Toipuminen on käynyt tosi nopeeta. Hassua muuten miten hiljainen kaveri Iippu on! Roope on aina jutellut tosi paljon laajalla naukumisäänivarastollaan. Igorin kuulin ekaa kertaa naukuvan nyt automatkalla eläinlääkäriin. Kotona on aina ihan tuppisuu – erittäin runsasta ja kovaäänistä kehräystä ja kurnuttelua lukuunottamatta :) Iso ja lämmin kiitos teille ja kaikille jotka ovat mahdollistaneet tämän ihanan pienen villahousun matkan Tallinnan kadulta meille kotiin! Satumaija”

17.5.2006 Ajattelin kirjoittaa taas vähän kuulumisia pojasta. Meillä menee tosi kivasti. Igor on kyllä yksi maailman suloisin ja kiltein kissa (olen ehkä hieman puolueellinen :). Hän kaipaa ja antaa paljon hellyyttä, meidän pieni ilopilleri. Miten musta tuntuu että kastraation jälkeen pojasta tuli entistä villimpi.. Ainakin kerran päivässä paahdetaan ihan tukka putkella matot ruttuun. Mitään tuhojaan poika ei ole tehnyt.. tai no, nahkasohvaa on käytetty välillä kiihdytysalustana ja sen kyllä huomaa – sanoo ainakin mun avokki :). Roopella ja Igorilla menee myös kivasti. Roope toipuu hitaasti mutta varmasti pikkuvillikon tulosta. Edelleen leikitään yhdessä melkein joka päivä ja kun Igorilla on rauhallinen hetki menossa, ei Roope laita pahakseen vaikka pikkupoika tulee lähelle köllöttelemään. Ihan turkit vastakkain ei kyllä vielä ainakaan nukuta. Ruuan suhteen Igorista on tullut ERITTÄIN laatutietoinen. Ihan kuin hän tietäisi mitä mikäkin ruokapussukka on maksanut ja kelpuuttaa vain kalleimmat ja niitähän minä sitten pojille eläinliikkeestä kiikutan. Tosi hyvä juttu Roopen ruokavalion(kin) kannalta Igorin meille muutto, koska nyt Roope on alkanut syömään monipuolisemmin! Eläinlääkärissä muuten sanottiin että pojalle on vähän liian hyvin ruoka maistunut, on tullut masun alle ylimääräistä röllykkää. Ja kun minusta Igor näyttää aina vaan tosi pieneltä – no joo, ainakin Roope-pontsoon verrattuna :)

Että semmosta meillä. Kaikki on siis hyvin, Igorilla hyvä koti ja meillä ihana kattimus :) Mukavaa kesän odotusta! Satumaija, Ville, Igor ja Roope

2.3.2007 Moikka! Mä oon asunut vähän reilun vuoden nyt mun omassa kodissa. Mun äiti ja iskä ovat edelleen vaan munhun ihan umpirakastuneita :) Oon aika kiireinen, koko ajan on kaikenlaista puuhailtavaa ja aina välillä jotain sellaistakin mitä ei vissiin pitäisi puuhailla.. mut sitku mä vähän meen lähelle kehräileen ni eihän mulle kukaan oo koskaan vihainen. Rakastan kiipeillä. Äippä ostikin meille korkeen kiipeilypuun joululahjaksi. Muutenkin mulle on joka huoneeseen järjestetty nyt hyllyjä että voin toteuttaa mun harrastustani.

Jouluksi laitettiin kuusi. Sinä oli tosi siistii kiipeillä ja joka yö oli kauhee homma kun piti kaikki koristeet saada siitä lattialle. Harmi kun se kuusi vietiin aika pian pois. Enkä oo muuten enää yhtään kranttu. Sen jälkeen kun mun masu saatiin kuntoon mulle on ruoka maistunut tosi hyvin. Ja myös toi äippä lopulta tajus, että tykkään syödä vaan raksuja ja raakoja lihoja enkä mitään purkkiruokia ollenkaan. Mukavaa siis on. Terkkuja kaikille tutuille!

Igor (Sessan)

****

Sessan on marraskuun alussa noin 3kk vanha poikapentu. Se on löytynyt Tallinnasta kadulta ja on nyt kotihoidossa Suomessa. Sosiaalinen muiden pentujen ja ihmisten kanssa.

3.1.2006 Sessan on todella kaunis kissa joka liikkuu sulavasti ja pitää leikkimisestä. Sessan on aikamoinen kehruukone :) Tykkää sylissä olemisesta ja ihmisistä. Poika on ystävystynyt koiramme kanssa joten varmasti tulisi uudessa kodissaankin toimeen koirien kanssa.