Serafiina

Lisätty sivulle: 2011-12-16

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Serafiina
21.9.2012 SERAFIINA SAI KODIN KOKEMÄELTÄ

****

NAARAS, noin 10kk (maaliskuussa 2012), kotihoidossa Kokemäellä

16.12.2011 Serafiina on n. 7kk ikäinen kissatyttö kotihoidossa Kokemäellä. Aluksi neitokainen asui lähinnä lipaston takana ja poistui sieltä vain silloin kun kukaan ihminen ei ollut läsnä. Aloimme jo välillä epäilemään onko meillä hoitokisua lainkaan, mutta lautaselta katosi aina ruoka niin päättelimme, että kyllä se kisu tallessa on.

Annoimme Serafiinan tutustua ihan rauhassa uuteen ympäristöön ja vähän kerrallaan edistyimme siihen, että joskus näimme vilauksen hännänpäästä ja lopulta kissa saattoi istuskella lipaston päällä huoneeseen mennessä. Leikin avulla saimme vihdoin houkuteltua kisun kosketusetäisyydelle ja siitä lähtien olemmekin olleet aikalailla kavereita Serafiinan kanssa. Alun arkuudesta ollaan edistytty siis huimasti.

Serafiina on ollut meille reilun kuukauden ja se ei enää mene karkuun lainkaan, kun menen huoneeseen vaan tulee puskemaan jalkoja ja hurisee tervehdykseksi. Saa oikein varoa mihin astuu kun huoneeseen kävelee, koska kisu pyörii jalkojen ympäri tervehdykseksi. Aristelee vielä äkkinäisiä liikkeitä ja ääniä, mutta antaa silitellä ja rapsutella. Selvästi rakastaa huomiota. Serafiina on myös todella leikkisä. Leluhiiret saavat kyytiä varsinkin öiseen aikaan. Yhtenä iltana olin unohtanut talouspaperirullan huoneeseen ja Serafiina oli silpunnut sen pitkin huonetta yön aikana. Aamusella se oli selvästi erittäin tyytyväinen työnsä tulokseen makoillessaan silpun keskellä.

Serafiina on tavannut omat kissani pari kertaa, mutta pienen sähistelyn jälkeen molemmat osapuolet ovat jatkaneet matkaansa eri suuntiin. Ei ole vaikuttanut vihamieliseltä näissä kohtaamistilanteissa, vaan lähinnä vähän pelokkaalta, mutta myös uteliaalta. Pieniä lapsia Serafiina ei myöskään aristele edes sen vertaa kuin omat kissani. Se antaa 4-vuotiaan tyttäreni silittää ja leikkiä kanssaan ihan mielellään. Syliin antaa nostaa, mutta ei ainakaan vielä halua siinä kovinkaan kauaa makoilla. Sen sijaan tulee viereen köllöttelemään ja rapsutuksia hakemaan, jos istun lattialle tai makoilen sohvalla.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi.