Selma

7/2017 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Selma on kiltti ja ystävällinen nuori tyttökissa, joka voisi tulla toimeen sekä muiden kissojen että lasten kanssa.

14.10.2018
Selma muutti omaan kotiin Järvenpäähän.

9.10.2018
Selma saapui sijaiskotiin maaseudun kissapopulaatiosta. Ensin tyttöä ihmetyttivät arkiset asiat tietokoneesta astianpesukoneeseen, mutta nopeasti se tottui kodin ääniin. Nopea oppija oppi myös saman tien käyttämään hiekkalaatikkoa. Selma on alusta alkaen ollut todella kiltti ja helposti käsiteltävä kissa. Se ei yleensä pyri itse syliin, mutta hyrisee ja antautuu rapsuteltavaksi mahaa myöten kun sen nostaa syliin, ja on selvästi mielissään huomiosta. Selma seuraa perässä ja jalkojen välissä niin, että siihen meinaa ihan kompastua.

Pienestä koostaan huolimatta Selma syö kuin hevonen, onhan se ihmisen iässä vielä kasvava teini. Selman lempipaikka on korkea kiipeilypuu, jonne se vetäytyy nukkumaan huomatessaan ihmisen olevan menossa yöpuulle. Aamuyöstä Selma herää leikkimään itsekseen. Se juoksee matot kurttuun ja syöksyy niiden sisälle hiuspompulan perässä. Tuleepa se joskus yöllä haistelemaan ja kutittelemaan viiksillään ihmisen kasvoja.

Selma tuntuu hyvin mukautuvalta tyttökissalta ja sopisi siksi monenlaisiin perheisiin. Se sopii kodin ainoaksi kissaksi, mutta koska Selma on suuremmasta kissapopulaatiosta ja vielä villi teini, sen voisi kuvitella viihtyvän myös kodissa, jossa on toisia kissoja. 6- ja 8-vuotiaiden lapsien kylästellessä sijaiskodissa Selma antoi kiltisti silittää ja leikki myös lasten kanssa, joten se voisi sopia myös lapsiperheeseen. Koska Selma kasvoi ulkokissana, voisi se myös pitää valjaissa ulkoiluttamisesta.