Seika

2010 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

2.10.2020 Seika sai vihdoin oman rakastavan kodin eläkepäivien viettoon.

9.10.2020

Kuulumiset omasta kodista:

“Seika on kotiutunut hyvin. Heti ensimmäisenä iltana nukkui keskellä lattiaa ja kehräsi, eli ei ainakaan pahemmin uusi paikka jännittänyt. Muutamana yönä Seika valitteli jotakin toisessa huoneessa ja rauhoittui kun sai seuraa. Ei enää tee tätä, ehkä liittyi vain uuteen paikkaan sopeutumiseen. Lempi nukkumapaikkoja ovat sohva ja kaikki pehmeät matot. Tein Seikalle oman pedin ja Seika halusi sinne heti alusta alkaen mutta jostain syystä juoksi aina pois jos joku näki hänet pedissä? Ehkä se muistutti liikaa matkustusboksista. Nyt on alkanut nukkumaan myös pedissä ihan rauhassa.

Haluttiin löytää laadukas ruoka ja vaikka alkuun Seika torppasi parikin kokeilua niin nyt ollaan löydetty hyvä kana/kalkkuna märkäruoka jota Seika syö todella mielellään. Tietyt ruoka-ajat on myös auttaneet tässä.

Seika söisi yhtä tiettyä huonekasvia todella mielellään mutta on oppinut että tämä ei ole sallittua ja ollaan saatu huomio kääntymään mielummin kissan ruohoon. Kasvi viettää kyllä yöt Seikan ulottumattomissa koska se on jostain syystä ihan erityisesti Seikan mieleen.”

29.10.2020

Lisäkuulumiset:

“Seika voi hyvin ja on koko ajan enemmän kotonaan. On oppinut hyvin tarkaksi ruoka-ajoistaan ja muistuttaa äänekkäästi jos niistä poiketaan ;) Seikalla on nykyään myös oma kiipeilypuu ja sen päällä on niin turvallinen olo ettei imuriakaan tarvitse mennä piiloon.”

***

Ihmisten seurassa viihtyvä, kiltti ja rauhallinen Seika on ulkona vietetyn vuosikymmenen jälkeen valmis viettämään rentoa ja nautinnollista eläkeläiselämää, mikä sisältäisi paljon syliaikaa, huomiota ja herkkuruokia.

7.9.2020

Rauhallisia lököttelyhetkiä ja kotihoitajan vieressä nukkumista kehräten. Leikkejä, välillä oman hännän jahtauksesta innostuen. Suloisuutta, hellyyttä.

Tällaiset päivät ovat Seikan mieleen ja rouva toivoo, että saisi jatkaa samaa menoa loppuelämän kodissaan.

1.8.2020

Ihana Seika odottelee vieläkin omaa loppuelämän kotiaan. Kesän ajan Seika on hionut Zen masterin taitojaan rentoutumalla, köllöttelemällä ja pötköttelemällä. Rentoutumisen taito on noussut niin huippuunsa, että edes vanha vihollinen imuri ei enää saa tätä seesteistä rouvaa siirtymään sängyn alle piiloon.

Seikan spondyloosi vaikuttaa olevan rauhallisessa vaiheessa ja rouva voi kaikin puolin hyvin. Vaikka spondyloosi onkin etenevä sairaus, on Seikalla mitä todennäköisimmin jäljellä vielä monta hyvää elinvuotta. Seika on mitä suloisinta, rentouttavinta ja rakkautta täynnä olevaa seuraa, joten tämän kissan jos kenen kanssa voi sanoa, että yhdessä vietetyn ajan laatu korvaa määrän.

30.6.2020

Seika on rauhallinen, ystävällinen ja todella ihmisrakas kissarouva. Sijaiskodissa Seika alkoi heti saavuttuaan tutkimaan paikkoja ja tuli jo ensimmäisenä aamuna sijaishoitajansa viereen hetkeksi nukkumaan. Yöt menivät muuten aluksi hieman levottomasti, sillä Seika on elänyt ennen Rekku Rescuelle tuloaan käytännössä koko siihenastisen elämänsä ulkona ei-kenenkään kissana. Tämän taustan vuoksi kaipuu parvekkeen kautta ulos oli kova. Ihminen on kuitenkin jossain vaiheessa tullut Seikalle positiivisella tavalla tutuksi, sillä Seika ei pelkää vieraitakaan ihmisiä. Ajan kanssa Seika on myös sopeutunut sisäkissan elämään hienosti.

Seikan lempipuuhia sijaiskodissa ovat olleet ikkunalaudalta ulos tuijottelu ja sijaishoitajan syliin puskeminen. Myös turkin harjaaminen on niin mukavaa, että siitä lähtee käyntiin melkoinen kehräyskonsertti. Seikan leikkiminen on erittäin rauhallista, vaikka kiinnostusta huiskaleluja kohtaan onkin alkanut pikku hiljaa löytyä. Aktivointilelut ovat olleet melkoisen mystisiä asioita, ja hauskinta tuntuukin olevan lähinnä ison potkulelun repiminen. Uuden kodin tulee panostaa siihen, että Seikalle löydetään sille mieluisia virikkeitä ja aktiviteetteja vielä myöhemmälläkin iällä. Myös seniori-ikäinen kissa tarvitsee mielekästä tekemistä sekä liikettä päiväänsä.

Seika ei tunnu viihtyvän yksin pitkiä aikoja (7+ tuntia) ja osoittaa joskus yksin ollessaan mieltä pureskelemalla eteisen mattoa. Muuten Seika on täysin sisäsiisti, eikä esimerkiksi hutipissaile stressitilanteissa. Seikan sijaiskoti on yksiö, joten levottomuus yksinollessa voisi luultavasti lieventyä tai jopa poistua, jos Seika pääsisi asumaan hieman suurempaan asuntoon. Ulkokissana rouva lienee tottunut kunnon kokoiseen reviiriin ja nyt sisäkissana se ehkä kaipaa tilan tuomaa virikettä silloin kun ihminen ei ole kotona antamassa huomiota.

Seika ei juurikaan hypi ja arastelee esimerkiksi sohvalta alas hyppäämistä – röntgenkuvissa Seikalta löytyikin spondyloosi, eli selkärangan etenevä rappeumatauti. Seikan kanssa tehtiin kipulääkekokeilu, mutta se ei tuonut muutosta rouvan hyppyjen välttelyyn. Spondyloosi on luutumisvaiheessa kivulias, silloin käytetään kipuläkettä tukihoitona, mutta sitten kun silloittuminen on kokonaan tapahtunut on oireena ainoastaan liikkumista rajoittava jäykkyys, kuten Seikan tapauksessa. Seikan spondyloosi on tulee huomioida uudessa kodissa niin, että Seikalle tarjotaan matalia askelmia, joiden kautta se pääsee helpommin esimerkiksi sohvalle, ikkunalaudalle tai sängylle. Myös kiipeilypuu kannattaa valita niin, että tasot ovat mahdollisimman lähekkäin toisiaan ja hiekkalaatikoiden on hyvä olla matalareunaisia.

Pysyvänä sairautena spondyloosi tulee huomioida Seikan hoidossa ja tarkkailla etenemisen merkkejä. Uuden omistajan olisi hyvä perehtyä taudinkuvaan, jotta osaa ajoissa pistää merkille, jos Seikalla on kipuja sekä muokata ympäristöä Seikan tarpeiden mukaan. Jatkossa tilannetta on hyvä kontrolloida eläinlääkärissä vähintään senioritarkastusten yhteydessä ja tarvittaessa aloittaa kipulääkitys uudelleen. Muuten Seikan terveydentila on tällä hetkellä hyvä esimerkiksi hampaiden osalta.

Seikan seurallisen, mutta seesteisen luonteen vuoksi paras koti olisi rauhallinen aikuiskoti, jossa olisi paljon ihmisen antamaa huomiota tarjolla. Muista kissoista Seika ei oikein pidä, minkä rouva osoittaa sähinällä ja matalalla murinalla, joten olisi parasta, että Seika pääsisi kodin ainoaksi lemmikiksi. Myös ainakin lasitettu parveke tai jopa ulkotarha olisivat ulkoilmaan tottuneelle kissalle loistavia virikkeitä.