Seika

2010 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Helsinki (sijaiskodissa)

Ihmisten seurassa viihtyvä, kiltti ja rauhallinen Seika on ulkona vietetyn vuosikymmenen jälkeen valmis viettämään rentoa ja nautinnollista eläkeläiselämää, mikä sisältäisi paljon syliaikaa, huomiota ja herkkuruokia.

1.8.2020

Ihana Seika odottelee vieläkin omaa loppuelämän kotiaan. Kesän ajan Seika on hionut Zen masterin taitojaan rentoutumalla, köllöttelemällä ja pötköttelemällä. Rentoutumisen taito on noussut niin huippuunsa, että edes vanha vihollinen imuri ei enää saa tätä seesteistä rouvaa siirtymään sängyn alle piiloon.

Seikan spondyloosi vaikuttaa olevan rauhallisessa vaiheessa ja rouva voi kaikin puolin hyvin. Vaikka spondyloosi onkin etenevä sairaus, on Seikalla mitä todennäköisimmin jäljellä vielä monta hyvää elinvuotta. Seika on mitä suloisinta, rentouttavinta ja rakkautta täynnä olevaa seuraa, joten tämän kissan jos kenen kanssa voi sanoa, että yhdessä vietetyn ajan laatu korvaa määrän.

30.6.2020

Seika on rauhallinen, ystävällinen ja todella ihmisrakas kissarouva. Sijaiskodissa Seika alkoi heti saavuttuaan tutkimaan paikkoja ja tuli jo ensimmäisenä aamuna sijaishoitajansa viereen hetkeksi nukkumaan. Yöt menivät muuten aluksi hieman levottomasti, sillä Seika on elänyt ennen Rekku Rescuelle tuloaan käytännössä koko siihenastisen elämänsä ulkona ei-kenenkään kissana. Tämän taustan vuoksi kaipuu parvekkeen kautta ulos oli kova. Ihminen on kuitenkin jossain vaiheessa tullut Seikalle positiivisella tavalla tutuksi, sillä Seika ei pelkää vieraitakaan ihmisiä. Ajan kanssa Seika on myös sopeutunut sisäkissan elämään hienosti.

Seikan lempipuuhia sijaiskodissa ovat olleet ikkunalaudalta ulos tuijottelu ja sijaishoitajan syliin puskeminen. Myös turkin harjaaminen on niin mukavaa, että siitä lähtee käyntiin melkoinen kehräyskonsertti. Seikan leikkiminen on erittäin rauhallista, vaikka kiinnostusta huiskaleluja kohtaan onkin alkanut pikku hiljaa löytyä. Aktivointilelut ovat olleet melkoisen mystisiä asioita, ja hauskinta tuntuukin olevan lähinnä ison potkulelun repiminen. Uuden kodin tulee panostaa siihen, että Seikalle löydetään sille mieluisia virikkeitä ja aktiviteetteja vielä myöhemmälläkin iällä. Myös seniori-ikäinen kissa tarvitsee mielekästä tekemistä sekä liikettä päiväänsä.

Seika ei tunnu viihtyvän yksin pitkiä aikoja (7+ tuntia) ja osoittaa joskus yksin ollessaan mieltä pureskelemalla eteisen mattoa. Muuten Seika on täysin sisäsiisti, eikä esimerkiksi hutipissaile stressitilanteissa. Seikan sijaiskoti on yksiö, joten levottomuus yksinollessa voisi luultavasti lieventyä tai jopa poistua, jos Seika pääsisi asumaan hieman suurempaan asuntoon. Ulkokissana rouva lienee tottunut kunnon kokoiseen reviiriin ja nyt sisäkissana se ehkä kaipaa tilan tuomaa virikettä silloin kun ihminen ei ole kotona antamassa huomiota.

Seika ei juurikaan hypi ja arastelee esimerkiksi sohvalta alas hyppäämistä – röntgenkuvissa Seikalta löytyikin spondyloosi, eli selkärangan etenevä rappeumatauti. Seikan kanssa tehtiin kipulääkekokeilu, mutta se ei tuonut muutosta rouvan hyppyjen välttelyyn. Spondyloosi on luutumisvaiheessa kivulias, silloin käytetään kipuläkettä tukihoitona, mutta sitten kun silloittuminen on kokonaan tapahtunut on oireena ainoastaan liikkumista rajoittava jäykkyys, kuten Seikan tapauksessa. Seikan spondyloosi on tulee huomioida uudessa kodissa niin, että Seikalle tarjotaan matalia askelmia, joiden kautta se pääsee helpommin esimerkiksi sohvalle, ikkunalaudalle tai sängylle. Myös kiipeilypuu kannattaa valita niin, että tasot ovat mahdollisimman lähekkäin toisiaan ja hiekkalaatikoiden on hyvä olla matalareunaisia.

Pysyvänä sairautena spondyloosi tulee huomioida Seikan hoidossa ja tarkkailla etenemisen merkkejä. Uuden omistajan olisi hyvä perehtyä taudinkuvaan, jotta osaa ajoissa pistää merkille, jos Seikalla on kipuja sekä muokata ympäristöä Seikan tarpeiden mukaan. Jatkossa tilannetta on hyvä kontrolloida eläinlääkärissä vähintään senioritarkastusten yhteydessä ja tarvittaessa aloittaa kipulääkitys uudelleen. Muuten Seikan terveydentila on tällä hetkellä hyvä esimerkiksi hampaiden osalta.

Seikan seurallisen, mutta seesteisen luonteen vuoksi paras koti olisi rauhallinen aikuiskoti, jossa olisi paljon ihmisen antamaa huomiota tarjolla. Muista kissoista Seika ei oikein pidä, minkä rouva osoittaa sähinällä ja matalalla murinalla, joten olisi parasta, että Seika pääsisi kodin ainoaksi lemmikiksi. Myös ainakin lasitettu parveke tai jopa ulkotarha olisivat ulkoilmaan tottuneelle kissalle loistavia virikkeitä.

Summary in English

Seika is a kind and gentle cat, who loves receiving attention from humans. Seika has sadly lived her whole life up to now outside without an owner, but despite this, she has adapted well to living indoors and is very social with humans. Seika is already a senior lady, so her favourite activities are looking out from the window, going into her carer’s lap and having her fur brushed. Seika does also play, but in a more sedentary way. However it is important to encourage Seika to play and be active, as this is an important part of a cat’s wellbeing, even in its senior years.

Seika has been diagnosed with Spondylosis Deformans, a noninflammatory, degenerative condition of the spinal column. This limits Seika’s movement so that she is not able to jump almost at all. This needs to be taken into consideration in Seika’s new home: she needs to be given opportunities to go to high places without having to jump, her litter boxes need to be easy to access and coverless and her cat tree needs to accommodate cats with mobility issues. Seika will also need regular check ups at the vets and if her condition worsens, she might require daily pain medication. Seika’s new owners should familiarize themselves with Spondylosis Deformans, so that they can spot possible signs of Seika being in pain as well as modify her surrounding accordingly.

The best home for Seika would be one without children or other pets. Seika enjoys a calm environment and hopes her new humans spend lots of time at home. A cat-proof balcony or a cat enclosure would also be very nice additions to Seika’s daily life.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 160 €. Kulukorvauksella kissa on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama, FIV-/FeLV-testattu negatiiviseksi (ellei toisin kerrota kissan kuvauksessa) ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru.fi-palveluun.

Tiedustelut

Emmi / 0503071740

Soittoajat: Ma klo 20-21 / phone inquiries Mon 8-9 pm

Yhteydenotot mieluiten ensin tiedustelulomakkeella. Palaan asiaan niin pian kuin suinkin kykenen.

Avaa lomake

Tiedustelu kissasta Seika

Olen lukenut Rekku Rescue ry:n ohjeet kissan adoptioon: Kissan Adoptio

Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat vastauksen tähän osoitteeseen.


Eläin luovutetaan vain 20 vuotta täyttäneelle.


Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.