Sauni

2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

14.8.2020 Sauni löysi ikioman kodin toisen tyttökissan kaverina.

28.8.2020

Kuulumisia omasta kodista:

“Sauni alkaa hyvin jo kotiutua tänne, alkuun enimmäkseen piilotteli vain saunan lauteiden alla ja ei meinattu saada häntä syömään millään mutta nyt on jo ruokahalukin palannut takaisin.

Meitä hän ei arastele enään yhtään vaan kellahtelee selälleen suoraan nenän edessä ja nauttii rapsuista sekä juttelee paljon. Liinua hän haluisi kovasti mennä moikkaamaan ja on utelias mutta Liinua jännittää vielä niin paljon että suhisee ja murisee hiljaa pienen etäisyyden päästä josta Sauni ei ole kyllä moksiskaan.

Suurin osa asunnostakin on käyty jo läpi nuuskien ja kiehnäten. Lisäksi tykännyt myös leikkiä paljon ja kaikilla mahdollisilla leluilla mitä täältä löytyy.  Eli jo tässä vaiheessa Sauni viihtyy täällä jo yllättävän hyvin vaikka välillä jännittääkin ja onhan myös Liinulla vielä paljon totuttelua toiseen kissaan.”

***

Kaunis Sauni on silityksiä ja rapsutuksia rakastava nuori tyttökissa.

20.7.2020

Sauni on veikeä ja leikkisä nuori tyttökissa, iältään arviolta noin puolitoistavuotias. Hän oli viime vuoden syyskuussa hoitopaikkaan saapuessaan arka ja pelokas, ja vietti aikaansa pääasiassa saunan lauteiden alla, mistä hän sai nimensä. Sauni totutteli hoitopaikassaan uuteen äänimaailmaan muun muassa kuuntelemalla radiota, ja pikkuhiljaa hän uskalsi alkaa hieman ottaa herkkuja lähempää ja lähempää ihmistä. Kun Sauni oli jo hieman tottunut ihmisten kanssa oleskeluun, hän uskalsi tutkia myös asuntoa, joskin juoksi aina turvalliseen piilopaikkaansa lauteiden alle, jos sattui todistamaan äkkinäisempiä liikkeitä ihmisten taholta.

Parin kuukauden pohtimisen jälkeen Sauni yllätti; se tuli keittiöön seuraamaan aamutoimia, ja alkoi puskea innoissaan hoitajaa. Tätä nykyä Sauni rakastaa silityksiä, rapsutuksia ja hän tykkää muutenkin oleskella ihmisen lähettyvillä, ja juttelee ihmisille iloisesti kurisemalla. Syliinkin Sauni on itse osannut jo hypätä, ja mielellään jää syliin nostettaessa myös siihen paistattelemaan huomiosta. Sauni nauttii kaiken kaikkiaan nykyään paljon ihmisten seurasta, vaikka onkin arka vieraita ihmisiä kohtaan. Sauni vaatii uusien henkilöiden suhteen totuttelukertoja, ja saatuaan riittävän useasti tutustua heihin etäältä, hän tulee nykyään urheana tutustumaan ihmisiin nuuskimalla ja puskemalla.

Saunista on kuukausien aikana kuoriutunut huomiota ja leikkiä rakastava energinen karvakaveri, joka sopisi parhaiten kotiin, jossa on jo aiempaa kokemusta kissojen hoidosta sekä aroista kissoista. Sauni ei todennäköisesti ole saanut pentuna mitään ihmiskontakteja, joten sen käsittely voi olla haastavaa, vaikka se onkin sosiaalinen; kiinni pitämistä ja toimenpiteitä hän ei osaa arvostaa.

Kuukausien varrella Sauni on saanut erilaisia hoitoja, esimerkiksi lääkekuurin korvissa ilmenneeseen hiivatulehdukseen. Saunilla on epäilty ihon ajoittaisen kutinan vuoksi atopiaa, mikä vaatii silmää osata seurata mahdollisia hienovaraisia muutoksia kissan käytöksessä ja perehtyneisyyttä ruokavalioasioiden suhteen. Allergiaruokavaliolla on suljettu pois allergioiden aiheuttamien ihovaivojen mahdollisuutta.

Saunilla riittää nuorena kissana energiaa leikkeihin paljonkin, joten nuori reipas tyttökaveri voisi sopia hyvin Saunille kumppaniksi. Koska Sauni ei ole saanut pentuna opastusta leikkiasioihin, saattaa hän välillä leikkiä hieman liian rajusti ja tarrata ihmisen käteen, sekä ohi kulkevaa ihmistä Sauni välillä leikittää läpsäyttelemällä pohkeita. Tästä syystä Sauni ei sovi kotiin, jossa on pieniä lapsia.