Sauli

s. 2010 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

11.4.2023 Sauli sai oman kodin, missä hän saa ainoana kissana olla emännän kaiken huomion keskipisteenä. 

***

Sauli on aktiivinen seniorikissa, joka nauttii ihmisten huomiosta ja läheisyydestä. Ikä ei tunnu painavan touhukasta poikaa.

27.3.2023

Sauli muutti nykyiseen kotiinsa noin puolitoista vuotta sitten kodinvaihtajana. Eläintalolla hetken asuessaan Sauli oli tavannut muita kissoja ja alkuun se tuntuikin sopeutuvan uuteen laumaansa hyvin. Vajaan vuoden yhteiselon jälkeen kissojen välit alkoivat kuitenkin rakoilemaan. Ongelmia on kodissa selvitelty pitkään myös eläinkouluttajan avulla, mutta valitettavasti lopputulemana kissojen kemiat eivät vain kohtaa eikä Saulille pystytä sen nykyisessä kodissa tarjoamaan sen ansaitsemaa stressitöntä elämää ja ympäristöä. Niinpä pojalle päädyttiin etsimään uusi koti ainoana kissana.

Iästään huolimatta Sauli on aktiivinen ja leikkisä. Sen lempipuuhiin lukeutuu muun muassa herkkujen metsästäminen ja lakanoiden alla möyriminen. Pysyäkseen tyytyväisenä Sauli vaatii jonkin verran erilaisia aktiviteetteja kuten päivittäisiä huiskaleikkejä ja tietenkin vain sille omistettuja rapsutteluhetkiä. Tylsistyessään Sauli mouruaa äänekkäästi. Valjaisiin Sauli ei ole tottunut, mutta kesäisin se on viihtynyt ulkotarhassa tarkkailemassa oravia ja lintuja. Alkuperäisessä kodissaan Sauli oli saanut ulkoilla vapaasti ja onkin hyvin kiinnostunut ulkoilmasta. Ulko-ovien kanssa on saanut olla tarkkana, ettei poika livahda omille seikkailuilleen. Oman ihmisensä kanssa Sauli on huomionkipeä ja hellyyttä rakastava poika. Päivätorkut se ottaa usein sohvalla ihmisen sylissä tai ihan vieressä. Myös yöunille on kiva käpertyä ihmisen kylkeen kiinni.

Saulille maistuu monenlainen ruoka ja se on syönyt pääosin erilaisia viljattomia märkäruokia. Hiekkalaatikon siisteydestä poika on jokseenkin tarkka, ja tarjolla tulisi olla ainakin pari vessaa, jotka putsataan pari kertaa päivässä. Stressaavat tilanteet ovat saaneet Saulin hutipissailemaan, mutta tilanteen rauhoittaminen ja vessapaikkojen lisääminen ovat korjanneet ongelmat nopeasti niiden ilmettyä. Vessat on sijoiteltu Saulin mieltymysten mukaan, jolloin huteja ei ole tullut.

Saulille on vuoden alussa tehty hammashoito jossa siltä poistettiin hammaskiven lisäksi kaksi syöpynyttä hammasta. Suusta otettiin röntgen eikä syöpymä ollut toistaiseksi levinnyt laajemmalle. Seuraavan hammashoidon yhteydessä tulisi ottaa jälleen koko suun röntgen ja tarkistaa hampaiden tilanne. Saulilta on myös hiljattain otettu verikokeet, joista ei löytynyt huomautettavaa.

Kuljetuskoppaan joutuminen on Saulin mielestä kurjaa, ja vaikka koppaan laittaminen sujuu ilman taistelua, on kopassa olon ajan odotettavissa kovaäänistä valitusta. Matkustaminen stressaa Saulia jonkin verran ja se saattaa tehdä tarpeensa koppaan matkan aikana.

Uudessa kodissaan Saulilla tulisi olla riittävästi tilaa eikä se todennäköisesti sopeutuisi kovin pieneen asuntoon. Liikkuvainen poika turhautuu helposti pienessä tilassa ja ilmaisee tyytymättömyytensä mouruamalla äänekkäästi. Ihanteellinen koti pojalle olisi rauhallinen ja vakaa ympäristö jossa ollaan paljon kotona. Ihan pienet lapset saattavat stressata Saulia äänekkyydellään, mutta kouluikäiset lapset voisivat olla sen mielestä kivoja leikittäjiä ja silittäjiä. Joskus Sauli saattaa näyttää tassullaan tai kevyesti hampailla kokeilemalla, että silityksiä on nyt annettu riittävästi. Tästä syystä uusilla omistajilla olisikin hyvä olla jo hieman kissakokemusta ja kissanlukutaitoa.

Saulia ei ole testattu FIVin ja FELVin varalta, mutta tämä voidaan tehdä jos uusi koti niin toivoo.