Sasza

05.05.2022

Alkuperä: Suomi

Varattu

Pian 2 vuotta täyttävä, hyvin sosiaalinen ja leikkisä Sasza etsii itselleen loppuelämän kotiaan. Hän on rodultaan Bombay ja omaakin rodulle ominaisen luonteen. Suosittelemme tutustumaan rotuun ennen adoptiohakemuksen lähettämistä.

15.5.2024

Sasza muutti uuteen kotiin!

***

12.2.2024

Jo paljon maailmaa nähnyt Sasza on hyvin ihmisrakas. Sasza on tuotu alunperin Turkista Suomeen, ja on elänyt koko elämänsä kotikissana. Hän nauttii ihmisen sylissä olemisesta sekä rapsutuksista. Mutta niin kuin kaikki nuoret kissat, Saszakin rakastaa leikkimistä. Parasta hänen mielestään ovat erilaiset pallot. Hän on myös kova poika repimään leluja. Sasha tarvitsee paljon virikkeellistämistä sekä leikittämistä, sillä tylsistyessään hän alkaa tiputtelemaan tavaroita. Tällöin kaikki mikä irtoaa, löytyy pian lattialta.

Sasza jännittää kovia ääniä sekä muutenkin varuillaan ollessaan pienetkin äänet saavat hänet hyppäämään piiloon. Aluksi Sasza pelästyi jopa aivastamista toisessa huoneessa, mutta muutaman päivän jälkeen hän ei heilauttanut korvaakaan. Kuitenkin kodinkoneet ovat Saszan mielestä ihan okei, jopa imuri.

Sijaiskotiin tullessa Sasza ei osoittanut mitään stressinmerkkejä, hän söi, joi ja käytti hiekkalaatikkoa normaalisti. Alkujännityksen jälkeen Sasza tuli jo syliin ensimmäisille rapsutuksille.

Sasza on hyvin helposti käsiteltävissä oleva nuorukainen. Häntä saa jopa vieras ihminen käännellä sylissä miten päin vain. Naamaa vasemmalta kohti tulevat liikkeet pelästyttävät Saszan kuitenkin herkästi, sillä hän ei näe tuolle puolelle. Sasza jännittää kantokoppaa ja välttelee tyhjää koppaa kantavaa ihmistä. Hänen kanssaan on harjoiteltu kantokopassa olemista sekä sinne menemistä. Tätä tulevan kodin tulisi kuitenkin vielä harjoitella. Muut hoitotoimenpiteet harjaamisesta hampaidenhoitoon onnistuvat oikein mallikkaasti ja niitä on treenattu ahkerasti sijaiskodissa olon ajan.

Vaikka Sasza on vasta nuori, häneltä on poistettu monia hampaita joissa hänellä oli pitkälle edennyttä parodontiittia. Myös yhdestä hampaasta löytyi alkava hammassyöpymä. Tämän takia uuden kodin tulisi sitoutua hampaiden säännölliseen tarkastukseen (hammaskiven poisto ja röntgenkuvaus vähintään vuosittain, tarvittaessa useammin eläinlääkärin kehotuksesta). Kannustamme jokaista kissan adoptoimista harkitsevaa tutustumaan kissojen parondotiittiin sekä kotona tehtävään ennaltaehkäisyyn.

Kotihoitoon tullessaan Sasza käytettiin silmiin erikoistuneella eläinlääkärillä tarkistuttamassa silmien tilanne. Oikeassa silmässä on synnynnäinen muutos, jossa sikiökaudella olevat rakenteet ovat jääneet silmän pintaan, kun normaalisti nämä sulaisivat ennen syntymää pois. Silmässä on normaali näkö, mutta näkökenttä on ymmärrettävästi normaalia kapeampi. Tähän ei ole hoitoa, mutta tila ei aiheuta Saszalle kipua eikä sillä ole arjen kannalta merkitystä terveydelliseltä näkökannalta. Kaiken varalta tulevan kodin pitäisi sitoutua tarkkailemaan silmää ja oireita, jotka voivat viitata silmässä tapahtuviin muutoksiin. Vasen silmä Saszalta puuttuu kokonaan. Se on joko poistettu tai puuttunut häneltä syntymästä asti. Silmiin liittyvät terveystutkimukset tullaan käymään syvällisemmin läpi kotiehdokkaiden kanssa adoptioprosessin yhteydessä.

Saszan leikkisän luonteen huomioon ottaen hän voisi sopia kissalliseen perheeseen, kunhan totuttamiseen on varattu reilusti sekä ajallisia että tilaresursseja. Kuitenkin bombaylle ominaista on tomera luonne leikkiessä, joten tarvitsisi kaverilta rohkeutta. Sasza tulee myös hyvin toimeen yksin, kunhan hänen kanssaan jaksaa leikkiä ja virikkeillistää. Suhtautumista muihin kissoihin tai lapsiin ei tiedetä, Sasza on elänyt koko elämänsä ainoana kissana. Ääniherkkyyden takia Sasza etsii kotia aikuisperheestä (ei lapsia) eikä häntä varmuuden vuoksi tulla sijoittamaan koiralliseen perheeseen.