Sapsu (nyk. Pulmu)

12/2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

5.3.2020 Sapsu sai oman kodin Helsingistä talouden ainoana nelijalkaisena ja huomion keskipisteenä.

10.3.2020

Kuulumisia kodista:

Moikka,

Täältä kuuluu terveisiä Sapsulta (nyk. Pulmu)! Viime torstaina tosiaan kävin sisareni kanssa noutamassa Pulmun sijaiskodista, ja se olikin aikamoinen operaatio. Ihan sydämeen sattui kun ei hän millään olisi halunnut laatikkoon mennä. Lopulta kuitenkin saatiin Pulmu koppiin, ja kuljetettua uuteen kotiin.

Perille päästyämme Pulmu vietti ensimmäiset pari tuntia kylpyhuoneessa, piilotellen hiekkalaatikossa. Alkushokin jälkeen hän kuitenkin lähti uteliaana tutkimaan uusia kulmia, ja tuli jopa rapsutettavaksi. Ensimmäinen yö oli serenadien täyteinen, mutta laulut jäivät kyllä tuohon yhteen yöhön – tai sitten en vaan herää siihen enää :D

Ensimmäisenä päivänä Pulmu vietti paljon aikaa sängyn alla, mutta välillä uskaltautui kuitenkin tulemaan leikitettäväksi ja rapsutettavaksi. Huiskat ja pallot saavat kyllä kyytiä! Lisäksi erityisen mielenkiintoista on seurata ikkunasta kadun meininkiä (siinä riittääkin katsottavaa yötä päivää – pari kertaa yöllä herätessäni olen huomannut Pulmun tutkivan yöllistä menoa ikkunasta). Päivä päivältä Pulmu tuntuu kotiutuvan enemmän ja enemmän, ja olen jopa hieman yllättynyt miten helposti on alku sujunut! Perjantain jälkeen ei ole Pulmu piilotellut sängyn allakaan kuin pari kertaa, tyytyväisenä nukkuu esim. sängyllä tai sohvalla (eikä tietenkään hänelle ostetussa kissapesässä :D).

***

Sapsu on omanarvontuntoinen kissaneito, joka osaa kertoa mitä haluaa, joskus melko topakastikin.

24.2.2020

Sapsu on ihana, herkkä tyttö. Ihmisiä kohtaan Sapsu on sosiaalinen ja tulee mielellään moikkaamaan, mutta omilla ehdoillaan. Sapsu ei tykkää syliin ottamisesta ja saattaa näykkäistä, jos ei ole tyytyväinen esimerkiksi silityksen laatuun. Sapsu on kuitenkin rohkaistunut olemaan silitettävänä, eikä silittävää kättä tarvitse enää ojentaa niin usein kuin aluksi. Sapsu etsii näykkimisen vuoksi aikuista kotia tai kotia, jossa lapset olisivat jo vähintään yläasteikäisiä.

Sijaiskotiin saapuessaan Sapsu kökötti lamaantuneena sängyn alla, mutta jo ensimmäisenä yönä hän uskaltautui vienoon maukukonserttiin, jota seurannut yöpala sai Sapsun huomaamaan, että ihmisestä voisi hyvinkin olla kelpo elinkumppaniksi. Tästä saakka Sapsu on ollut kavereita sijaiskodin hoitajan kanssa.

Sapsu nauttii leikkimisestä niin yksikseen kuin ihmisenkin kanssa. Pallot ja huiskalelut ovat Sapsun mielestä lelujen aatelia! Tämän neidin käyttöön kannattaa luovuttaa vain kestäviä leluja ja olla aina valvomassa leikkimistä, sillä Sapsulla on tapana raadella saaliinsa hyvinkin huolellisesti. Yhdessä leikkiminen on yksi tie Sapsun sydämeen.

Sapsu ei ole oppinut sijaiskodissa valjaisiin. Hoitajan kokemuksen mukaan valjaiden riisuminen voi olla jopa pukemistakin hankalampaa, ja lisäksi Sapsun ajoittainen säikkyminen sekä hankala käsiteltävyys kielivät siitä, ettei siitä varmaankaan ole valjaslenkkiseuraksi tulevaisuudessakaan.

Sapsu on kotihoidossa ollessaan ryhtynyt hiukan nirsoilemaan. Jos neiti saisi itse päättää, kuuluisi ruokalistalle vain tonnikalaa ja kuivanappuloita! Uuden kodin tulisikin sitoutua opettamaan Sapsua kärsivällisesti pois nirsoilusta, jotta ruokavaliosta saadaan tasapainoinen ja monipuolinen. Hyvä ruoka on toinen tapa voittaa Sapsun luottamus ja ystävyys puolelleen.

Sapsu on sijaiskodissa käyttäytynyt oikein mallikkaasti; kynsistä ovat toistaiseksi saaneet suurimmaksi osaksi vain sallitut raapimispaikat, ja suurimman osan huonekasveistakin Sapsu on jättänyt rauhaan. Kapealehtisistä kasveista sijaiskodissa on kuitenkin jouduttu luopumaan, sillä ne ovat olleet pienelle kissaneidille vastustamattomia. Myös rungolliset kasvit ovat vaarassa joutua Sapsun raapimapuiksi.

Sapsu etsii kotia jossa ihmisillä olisi antaa sille aikaa ja rakkautta, mutta jossa se saisi myös itse vetäytyä omaan rauhaansa halutessaan. Sapsulla on muista kissoista huonoja kokemuksia, eikä se tule niiden kanssa lainkaan toimeen. Myöskään alakouluikäisten tai nuorempien lasten perheeseen Sapsu ei sovellu. Sapsun uudelta kodilta odotetaan kissakokemusta, sillä Sapsun kanssa on harjoiteltava vielä ahkerasti kuljetuskoppaan totuttelua.