Santtu (nyk. Jesse)

Lisätty sivulle: 2013-05-31

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Santtu (nyk. Jesse)
25.6.2013 Santtu muutti omaan kotiin Saukkolaan.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

7.2.2015 Meillä menee hienosti vaikka vähän murheitakin on tässä matkan varrella ollut. Alusta alkaen kun Jesse tuli meille kiinnitin huomiota että hän oksentelee aika usein. Ajattelin, että ehkä hänellä on herkkä vatsa ja kodin vaihtaminen vilkkaaseen lapsiperheeseen stressaa. Ajattelin että sopeutuminen vie oman aikansa. Käytimme laadukkaita eläinkaupan viljattomia ruokia, mutta niillä ei ollut vaikutusta ongelmaan vaan tilanne jatkui samanlaisena. Muuten Jesse oli tosi leikkisä ja reipas ja tuntui olevan kaikin puolin kunnossa. Alkutalvesta tilanne sitten yhtäkkiä huononi ja Jesse ei enää syönyt kunnolla, rupesi laihtumaan ja oksentelu lisääntyi. Kävimme eläinlääkärissä, mutta mitään selkeää fyysistä syytä ei löytynyt. Eläinlääkäri kuitenkin epäili, että yseessä voisi olla jokin ruoka-aineallergia ja otimme käyttöön hypoallergeenisen ruokavalion. Jesse sai syödä ainoastaan yhtä ruoka-ainetta, kania. Tilanne ei kuitenkaan aluksi parantunut vaan Jesse ei edelleenkään suostunut syömään oikein mitään. Hän joi paljon, oksenteli, kuolasi, himoitsi muovipusseja, muuttui apaattiseksi ja ennestäänkin honkkeli nuori kissa laihtui entisestään todella laihaksi ja kasvu tuntui pysähtyneen. Vajaan kuukauden jälkeen uuden ruokavalion aloituksesta Jessen olo rupesi pikkuhiljaa kohentumaan. Hypoallergeenista märkäruokaa hän ei suostunut syömään, mutta kuivanappulat rupesi maistumaan ja paino rupesi hitaasti, mutta varmasti nousemaan. Jesse muuttui taas omaksi vilkkaaksi itsekseen ja oksentelu loppui kokonaan. Suoliston toipuminen vei ilmeisesti aikaa sen kuukauden verran ennen kuin uusi ruokavalio rupesi kunnolla tehoamaan ja Jessen vointi paranemaan. Tämän jälkeen ongelmia ei ole enää ollut. Kun saimme Jessen painon normaaliksi ja hän sai kirittyä tyrehtyneen kasvun kiinni olemme kokeilleet erilaisia hypoallergeenisia kissanruokia yksi ruoka-aine kerrallaan. Jesse ei kuitenkaan edelleenkään ole suostunut syömään mitään märkäruokia. Ilmeisesti hän yhdistää pahan olon ruokaan. Meillä siis edelleenkin syödään pelkkää kani-kuivaruokaa, joten ruoka on varsin yksipuolista. Pääasia kuitenkin että Jesse voi taas hyvin :) Sitkeästi kuitenkin yritämme monipuolistaa ruokavaliota.

Meillä oli tarkoitus hankkia Jesselle kissakaveri vielä samana vuonna kuin Jesse tuli meille. Tämä kuitenkin jäi kun Jesse sairastui. Viime vuoden keväällä Jesse oli jo hyvässä kunnossa ja oli varmaa, että syynä on vain paha ruoka-aineallergia rupesimme etsimään Jesselle kaveria. Niinpä kesällä luoksemme muutti 3 kk:den ikäinen tyttökissanpentu Jasmin. Aluksi Jesse ei tiennyt miten suhtautua uuteen kaveriin, oliko pentu kenties jotain saalistettavaa/syötävää vaiko toinen kissa. Uutta pientä kissaa tietenkin pelotti kovasti iso vieras kissa ja hän juoksi karkuun ja puolusti itseään raivoisasti. Aluksi meno näytti ja kuulosti aika hurjalta ja jouduin toimimaan erotuomarina jatkuvasti. Tomera kissanpentu oli kuitenkin luonteeltaan todella utelias, vilkas, leikkisä ja reipas kuten Jessekin. Nämä luonteenpiirteet veivät parissa viikossa molemmista voiton ja sen jälkeen ollaan oltukin mitä parhaimmat kaverit. Kaksi “ylivilkasta” kissaa vilahtaa mennä hännät mutkalla hurjassa takaa-ajoleikissä milloin mistäkin ja matot on rullalla ja hyllyt vaan kolisee kun niitä ja kiipeilypuuta pitkin loikitaan katonrajaan tähyilemään:) Sitten taas söpöillään nukkumalla kylki kyljessä ja nuoleskellaan vuoron perään toinen toistaan :) Paremmin ei kissojen luonteet olisi voinut sopia yhteen. Ihana nähdä kissat onnellisina yhdessä, eikä tarvitse murehtia sitä, että seurallisilla kissoilla olisi tylsää, silloin kun on itse poissa kotoa.

Jessen luonne on täyttä kultaa ja hän on osoittautunut mitä parhaimmaksi lapsiperheen kissaksi. Hän on rohkea, reipas, leikkisä, viihtyy sylissä ja siliteltävänä ja hän haluaa olla aina kaikessa touhussa mukana. Parhaat nukkumapaikat on lasten sängyissä. Jessen mielestä lehtiä ei tarvitse lukea vaan kaiken huomion voi kiinnittää häneen. Aina kun yrittää lukea jotain, hän levittäytyy lehden päälle loikoilemaan. Lapsille satua lukiessa tai televisiota katsellessa hän on aina ensimmäisenä kömpimässä syliin. Jesse tykkää leikkiä myös ihmisten kanssa takaa-ajo leikkejä. Hän hyppii sivuittain, selkä kaarella, korvat vinossa haastamaan ihmistä leikkimään kanssaan ja sitten juoksee hirveätä vauhtia häntä mutkalla karkuun, kun ihminen vähänkin liikahtaa ja sitten tulee taas heti uudestaan haastamaan tätä mukaan leikkiin. Kun hän oikein eläytyy leikkiin on hänellä häntä ihan pörhöllään :). Onneksi nyt on kissakaveri joka jaksaa leikkiä yhtä loputtomasti. Ovien avaaminen on myös molempien kissojen mielestä huippuhauskaa, vaikka omasta mielestäni ihan joka paikkaan ei välttämättä tarvitsisikaan päästä puuhastelemaan. Tämän kissakaksikon kanssa aina sattuu ja tapahtuu, eikä aika käy todellakaan pitkäksi näiden toilailuja seuraillessa :). Ideoita ja uusia kolttosia riittää loputtomasti :). Tällä hetkellä ehdoton suosikki leikkiväline on lasten leikkiteltta, josta riittää iloa kissoille joka päivä. Toinen kissa on teltan sisäpuolella ja toinen ulkopuolella ja sieltä sitten väijytään toista, kurkitaan ikkunoista ja hyökätään toisen kimppuun kankaan läpi tai oviaukosta. Pyöreä teltta on myös hauska kaataa ja käyttää sitä “juoksupyöränä” ja rullailla sillä ympäri taloa.

Jesse tykkää käydä myös ulkona valjaissa ja ihmettelemässä kaikkia pihan ääniä ja tuoksuja ja jahtaamassa ötököitä. Lintujen tarkkaileminen ikkunasta on myös yksi lempipuuhista, varsinkin näin talvella lintulaudan vierailijoita on kiva seurailla. Pallojen ja muiden lelujen kantaminen suussa on myös hauskaa. Kaiken kaikkiaan pienestä honkkelista kissanpennusta on kasvanut komea ja mitä ihanin kollipoika :) Kiitokset teille kaikille hienosta eläinsuojelutyöstä :) Ohessa kuvia Jessestä ja hänen ystävästään Jasminista.

1.7.2013 Hei, Santtu (nykyinen Jesse) on kotiutunut oikein hyvin. Heti alkuunsa hän reippaasti tutki kaikki paikat läpi ja kehräsi kaikista huomionosoituksista. Hän innostui myös leikittämisestä heti. Turvapaikakseen hän on valinnut saunan, johon pääsee livahtamaan kylpyhuoneen tai kodinhoitohuoneen ovista. Sen hänon valinnut nukkumapaikakseen missä voi päivällä lapsilta rauhassa levätä.

Jesse on heti alusta alkaen ollut sisäsiisti, eikä yhtään vahinkoa ole sattunut. Myös ruoka maistuu hyvin. Ensimmäiset yöt hän vietti saunassa, mutta nyt kömpii jo yöksi viereen sänkyyn nukkumaan.

Aluksi hän vähän arasteli vilkkaita lapsia, mutta päivä päivältä on luottavaisempi lasten kanssa ja innoissaan juoksee lasten vierittämien pallojen ja vetämien nauhojen perässä ja nauttii lasten silittelyistä.

Päivisin Jesse nukkuu aika paljon, mutta varsinkin aamuisin ja iltaisin energiaa riittää loputtomasti. Kiipeilypuu on kovassa käytössä ja hän on innokkaasti mukana kaikissa päivän touhuissa ja seuraa joka paikkaan mukana.

Jesse viihtyy myös todella hyvin sylissä paijattavana, vaikka välillä siinä yltyykin riehumaan. Hän onkin jo saanut lempinimen “sylivauva”.

Kunhan vielä saadaan hänelle sopivan napakat valjaat, niin päästään haistelemaan ulkoilmaa ja tutustumaan pihan ihmeisiin. Hän on kaikin puolin oikein reipas, vilkas ja ihana kissa :)

***

Leikattu urospentu, noin 11 vkoa, HUOM! Luovutus 12 vkon iässä 14.6. alkaen, kotihoidossa Helsingissä

Kuulumisia kotihoidosta:

31.5.2013 Santtu on leikkisä ja rapsutuksia rakastava komea nuori herra. Sisaruksista selvästi uteliain ja aktiivisin. Tykkää kovasti painia ja leikkiä muitten pentujen kanssa. Tulevassa kodissa riittää varmasti vauhtia ja vipinää. Kissakaveri saattaisi myös helpottaa Santun aktiivista luonnetta. Heti kun Santtu malttaa rauhoittua tulee hän viereen kehräämään ja nauttimaan hellyyden osoituksista.

Lola, Santtu ja Unto ovat kolme kissasisarusta, jotka ovat alkujaan lähtöisin Satakunnasta.

HUOM! Jos tämä kissa kuulostaa sinulle sopivalta ota yhteyttä varaajaan puhelimitse. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kissanpentujen luovutusikä on vähintään 12 viikkoa.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180€. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi.