Saniainen

2006 (arvioitu)

Alkuperä: Viro

12.12.2023 Santsu nukkui pois.

***

26.9.2019 Saniainen muutti omaan kotiin viettämään makoisia eläkepäiviä talouden ainoana kissana.

 

Kuulumisia uudesta kodista:

Meillä on mennyt tosi kivasti. Saniainen  pikkuhiljaa kotiutuu ja opetellaan meidän yhteiselon rutiinia. Hänelle on ruoka maistunut ja yleinen vointi on ollut todella hyvä. Hän on löytänyt uudesta kodista oman paikan ja hän vaikuttaa olevan hyvällä mielellä. Olemme ennen iltaruokaa leikkineet hänen leluilla ja hän on todella innokas leikkimään! Hänen kanssaan on ollut ihanaa olla ja olen hänestä hyvin onnellinen.

***

Saniainen on kiltti, rakastava ja ikäisekseen pirteä kissarouva, jonka lempipuuhaa on ihmisen sylissä kehrääminen. Saniainen rakastaa ihmisten huomiota ja on reipas myös vieraiden kanssa – hän on siis todellinen seurakissa! Tämä valloittavan persoonan omaava mummu etsii eläkepäivilleen kotia, jossa saisi viettää makoista kissanelämää ihmisten hellyydenkohteena.

24.8.2019

Saniainen on ihana, ihmisläheinen kissarouva, joka etsii uutta kotia edellisen perheen elämäntilanteen muutoksen vuoksi. Saniainen, tuttavallisemmin Santsu-mummu, kotiutui sijaiskotiin nopeasti – jo ensimmäisenä iltana hän oli kotihoitajan sylissä leipomassa ja kehräämässä. Santsu-mummu on lähes aina siellä missä kotihoitajakin, niin sägyssä, sohvalla, keittiössä kuin jopa vessassa. Mieluisin nukkumispaikka löytyy kotihoitajan mahan päältä, missä Santsu jaksaa kehrätä – ja mikä rukki rouvalla onkaan! Vieraita Santsu tervehtii aktiivisesti, menee rohkeasti syliin ja kehräillen puskee. Saniaisen luotto ihmisiin on vahva ja hän on sulattanut kaikkien kohtaamiensa ihmisten sydämet.

Santsu-mummulla on hyvä ruokahalu, aiemmassa kodissa hän oli popsinut jopa kissakaverin ruoat. Santsua saakin hyvin aktivoitua aktivointilelun nappuloilla ja muutenkin leikkihiirtä metsästää välillä ketterästi kuin nuori kissa! Tällä rouvalla ei ikä paina. Yksi kulmahammas häneltä puuttuu, mutta se ei menoa haittaa. Rekku Rescuelle tullessa Santsulla oli paljon hammaskiveä, mikä on nyt hammashoidossa poistettu. Hampaiden kuntoa on hyvä seurata aktiivisesti jatkossakin ja saattaa olla, että Saniainen tulee tarvitsemaan säännöllistä eläinlääkärin suorittamaa hammashoitoa esim. kerran vuodessa. Säännöllinen hampaiden harjaus kotona auttaa vähentämään hammashoidon tarvetta.

Santsu-mummulle mieluisinta olisi rauhallinen aikuiskoti tai mahdollisesti perhe, jossa lapset ovat jo vähintään teini-iässä. Santsu asui edellisessä kodissa toisen nuoremman kissan kanssa, mutta kissat eivät tulleet toimeen keskenään ja kärhämää oli paljon. Näin ollen etsimme Santsulle nyt ensisijaisesti kotia, jossa hän saisi olla ainoana kissana. Kissakaveriksi saattaisi mahdollisesti käydä toinen seniorikissa, joka olisi luonteeltaan rauhallinen ja vähemmän ihmisten huomiota tarvitseva, jotta Santsun ei tarvitsisi kilpailla kaksijalkaisten huomiosta. Tällöin kissojen toisiinsa tutustuttaminen tulisi tehdä hyvin varoen. Santsu tosin vaikuttaa onnelliselta pelkässä ihmisseurassakin, kunhan saa roppakaupalla huomiota ja hellyyttä. Pienistä lapsista Santsu-mummu ei juurikaan perusta, vaikka asuikin aiemmin lapsiperheessä. Korista Santsu-mummu ei pidä.