Sando (nyk. Ben Z)

Lisätty sivulle: 2010-08-18

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Sando (nyk. Ben Z)
16.10.2010 SANDO SAI OMAN KODIN HELSINGISTÄ

****

KUULUMISIA omasta kodista:

3.6.2011 Hei! Tässä Sandon kuulumisia. Poika on joutunut tottumaan jo ilmeisesti kolmanteen kutsumanimeen, sillä hän tottelee nykyään (tai toisinaan) nimeä Ben Z. Nimipolitiikkaa täytyi jatkaa, kun talossa on jo Kimmo Sasi. :)

Kun Ben saapui perheeseemme, oli hän niin arka ettei edes koskea saanut. Myöskään ruoka ei kipossa säilynyt, vaan kaikki piti varmuuden vuoksi syödä heti vaikka masu ei olisikaan enää vetänyt. Ruokahalu on edelleen säilynyt varsin kunnioitettavana, mutta nyt uskaltaa jo hieman jättää kuppiinkin ruokaa. Nykyään tämä arka suursyömäri kehrää tauotta eikä kiehnäämisestä meinaa tulla loppua. On ollut mahtava huomata kuinka luottamus on vähitellen kasvanut. :)

Heti alkupäivien aikana huomasin, että Benin hengitys hieman tuoksahtaa. Menimme lääkärille, joka arvioi että yksi hammas olisi syytä poistaa. Lopputulos olikin se, että leikkauksessa Beniltä oli poistettu 12 lähes mätää hammasta, siihen loppui haiseva hengitys ja luultavasti kipukin.

Ben tuli talouteemme tarkoituksenaan tehdä paitsi omistajansa, myös toinen
pentukissani onnelliseksi ja pitää tälle seuraa. Vastoin kultaisia ajatuksiani
kaverit eivät todellakaan pitäneet aluksi toisistaan. Onneksi tilanne on kuitenkin muuttunut; vaikka joka päivä tapellaankin, viimeistään illalla pestään kunnolla toisen nassu. Kastrointi lienee rauhoittanut suurimpia urosteluita. :) Benillä on selvä auoktoriteettiasema tässä perheessä jo kokonsakin puolesta, sillä hänestä on kasvanut aikamoinen mies!

Benin lempiruokaa on ehdottomasti raaka sydän ja sen avulla on muutamia temppujakin opeteltu. Toisin kuin meidän suomalainen versio kissasta (itsepäinen, hidas oppimaan, oman elämänsä Mr. Bean) on tämä virolaisversio selvästi fiksumpi; temppuja ei tarvitse tahkota useaan otteeseen vaan ne opitaan lähes kerrasta ja siinä se. Parasta on ruuan jälkeen mennä täydellä vatsalla sänkyyn, tyynyn päälle nukkumaan. T: Minna

****

UROS, noin 4kk syyskuussa 2010/Helsingissä

22.9.2010 Sando on ollut meillä siskonsa Syran kanssa muutaman päivän ja on kotiutunut jo täysin. Poika on todella laiha mutta ruokahalusta päätellen tilanne ei ole pysyvä :) Sando on siskoaan rauhallisempi ja harkitsevampi mutta toki leikkisä kuten pennun kuuluukin. Todella ihmisrakas pikkukissa jonka kehruumoottori käynnistyy heti kun Sandoa silittää ja joskus pelkkä ihmisen näkeminen riittää. Kuvat eivät tee Sandolle oikeutta sillä luonnossa huomattavasti kauniimpi.

20.9.2010 Syra ja Sando siirtyivät hätäsijoitukseen Helsinkiin ja löytävät toivottavasti pian omat kodit.

6.9.2010 Ihanaiset kissat Sando ja sisarukset ovat valmiita lähtemään omaan kotiin.

18.8.2010 Sisarukset Suri, Sona, Sando ja Syra odottavat omaan kotiin pääsyä kotihoitossa Tallinnassa.

Kertomus Tallinnasta: Larissa tuli autolla miehensa kanssa mökiltä ja katsoi, että tien vieressä oli joku laatikko. Ensin ne menivät ohi, mutta päättivät sitten mennä takaisin katsomaan. Laatikko oli teipattu kiinni ja siinä oli 4 noin 2,5kk pentua- ei hyvässä kunnossa: kauhea kuumus, ilman vettä ahtaassa laatikossa. Nyt pennut ovat kotihoidossa Tallinnassa ja odottava pääsyä omaa rakastavaan kotiin. Pennut ovat selvästi kotikissan pennut-ystävälliset, rakastavat sylikissat.

KULUKORVAUS kissanpennusta on 100€. Kulukorvauksella kissanpentu on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Kissalla on oma virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.