Sande

2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sande on valloittava nuori herra, joka rakastaa leikkimistä.

 

Suuren kiinnostuksen vuoksi emme ota tällä hetkellä enempää hakemuksia Sandesta.

7.11.2021

Sande eli Sande Suloinen, Santsukka, Sanderoinen on suloinen nuori herra. Kissan tarkka ikä ei ole tiedossa, mutta arvio on n. 2 vuotta. Sande on kiltti, seurallinen, puhelias, kekseliäs ja hieman ääniherkkä kissa. Kun Sande saapui sijaiskotiin, hän oli hyvin peloissaan ja arka. Luottamus rakentui lopulta hyvin nopeasti ruoan ja leikin avulla. Sande rakastaakin leikkimistä ja leikkiä pitää monta kertaa päivässä. Jos kukaan ei ole leikittämässä, niin hän kyllä keksii miten viihdyttää itseään. Paras lelu on ollut pallo kulkusella ja foliosta kääritty pallo. Höyhenkeppi oli aluksi pelottava, mutta myöhemmin siitäkin tuli lempparilelu. Sande tykkääkin hyppiä korkealle ilmaan höyhenkeppi leikissä. Myös kävyt ja metsästä tuotu iso oksa ovat olleet mieluisia, unohtamatta sälekaihtimen naruja. Pöydälle unohtunut auki olevasta meikkipussista häviävät ripsari ja kynä leluiksi. Leluja, kuten höyhenkeppiä, Sande kantaa suussa saaliina. Sandella on tapana myös pyytää ihmistä leikkimään naukumalla. Sandella on lattialla oma pieni kori siihen kerätään pallot ja kävyt niin voi taas heitellä. Muihin ihmisiin Sande tottunut pikku hiljaa oikein hyvin ja leikkii mielellään myös heidän kanssaan.

 

Sanden ruokahalut ovat pohjattomat ja hän söisi vaikka kuinka paljon. Tullessaan sijaiskotiin oli aika laiha ja nälkiintyneen oloinen. Nyt nuori herra on kuitenkin saanut hyvin painoa. Sande ei ruokahalunsa takia juurikaan nirsoile, vaan raksut ja märkäruoka maistuvat. Joskus hän saa herkkuja, kuten kalkkunafilettä, keitettyä seitä tai turskaa keitinveden kera ja kylläpä ne maistuvat.

 

Iltaisin Sande tulee mielellään viereen nukkumaan, antaa rapsuttaa ja silittää, juttelee, kieriskelee ja puskee voimakkaasti. Aamulla, kun Sande kuulee pienenkin äänen, tulee hän heti moikkaamaan. Sande käveleekin jaloissa tulee aamuisin vessaan mukaan makaamaan jalkoihin, puskemaan, kiehnäämään ja kehräämään. Aamuruoan saatuaan Sande saattaa saada ihania juoksuhepuleita ympäri asuntoa. Sandella on tapana tulla myös katselemaan eteiseen lähtöä tekevää ihmistä. Ihmisen oleskellessa sohvalla Sande tykkää makoilla viereisellä pöydällä samalla tasolla seurustellen ja leikkien. Sande viihtyy myös ikkunalaudalla istuskellen, katsellen ulos ja joskus napataen ohi lentävän kärpäsen suuhunsa. Kun Sande vielä rohkaistuu, voisi hän varmasti tottua valjaisiin ja tykätä ulkoilusta.

 

Sande ei ole päässyt tutustumaan muihin eläimiin, joten yhteiselosta muiden eläinten kanssa ei ole tietoa. Hän ei sovellu pienten lasten perheisiin ääniherkkyytensä ja äkkinäisten liikkeiden pelon takia. Sandesta saa ihanan ystävän koti, jolla on aikaa leikkiä ja seurustella hänen kanssaan.