Sälli

Lisätty sivulle: 2014-04-07

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Sälli
9.6.2014 Sälli sai kodin Hämeenlinnasta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

22.7.2014 Anna -tyttären marsuja on kiva seurailla ja vähän yrittää tönäistä ilman kynsiä tietenkin, mikäli marsut on sylissä niin nuuskitaan varovasti nenäkkäin ja sitten Sälli kirmaa karkuun. Kissa aivan selkeästi kunnioittaa marsuja eikä ajattele niitä saaliseläimenä. Tosin täytyy sanoa, että Anna tyttäreni on eläin ihminen, joka vain kertoo eläimille miten hän toivoo niiden käyttäytyvän ja eläin yleensä toteuttaa hänen pyyntönsä.

Aluksi Sälli suostui syömään vain kuivamuonaa, mutta parin viikon kotiutumisen jälkeen alkoi märkä ruokakin maistua … vai olisinko vain tullut kokeiluissani sen mieluisan märkäruuan kohdalle. Onneksi on nuo huskyt tuolla ulkotarhassa ne söivät kaiken mitä Sälli ei suostunut syömään niin ettei mennyt hukkaan kuitenkaan.

Vieraisiin koiriin Sälli suhtautuu suurella varauksella. Mikäli vieraileva koira on rauhallinen niin Sälli tulee hetken päästä kyllä seurailemaan mitä toinen puuhaa, vaikka ei lähelle päästä.

Lyckyn kanssa riehutaan mennen tullen, molemmat kiipeävät sinne mihin toinenkin, toistensa ruuat käydään syömässä tai ainakin maistamassa ja pedistä vuorotellaan.

Sällillä on kissamaisesti lempipaikat ikkunoiden ääressä, josta seurataan pihan tapahtumia. Maantason tapahtumia pääsee seuraamaan kellarissa saunan ikkunasta ja puiden oksistoa yläkerrasta. Pahvilaatikot ovat myös kissamaisesti lempipaikkoja.

Sylissäkin viihdytään jos vain sylittelijä tajuaa tarjota näkymän sellaisesta ikkunasta johon ei itse pääse.

Kaikkiin hommiin Sälli haluaa olla osallisena ja onkin kanssa. Yöt Sälli viettää Antti pojan huoneessa. Antti kutsuu Sälliä nukkumaan ja sitten he menevät.

Portaiden kävely yläkerrasta alas on nykyään aika haaste kun kaksi nelijalkaista yhteistuumin yrittää olla aina jalansijan paikalla, mutta toistaiseksi on vältytty kompuroinnilta.

Aina ei tiedä mitä nelijalkaisten parivaljakko täällä keskenään puuhaa, mutta joskus pääsee todistamaan niiden touhuja. Meillä on kissanhiekkalaatikko vessassa suoraan pöntön edessä ja tässä eräänä päivänä meitä oli siellä trio. Minä istun pöntöllä ja tuijotan kissaa edessäni joka tekee kakkaa ja kissa tuijottaa koiraa joka työnsi kuononsa kissan kuonoon kiinni. Kissan tehtyä tarpeensa pääsin heti siivoamaan sen, mikä olikin hyvä koska seuraavaksi sinne hiekkalaatikkoon hyppäsi koira ja rupesi kaivuu hommiin kissan seuratessa vierestä. Olenkin ihmetellyt kissan intoa levittää ylen määrin hiekkaa mutta Sällillä onkin apuri siihen hommaan.

Kaksi viikkoa muutosta kun kului umpeen niin kissa päätti että nyt alkaa ulkoilut… No sitten pistettiin valjaat ja mentiin ulos. Tosin ulkoilemme vain omassa pihassa. Hieman ihmettelin että tuokin tapahtui noin vain mutta Sälli nyt on vain Sälli ja tekee asioita ”tuosta vain” pelkästä uteliaisuudesta.

Nina tyttärelläni on kaksi kissaa ja hänen tykönä olemme käyneet kyläilemässä ajatuksena, että on hoitopaikka tarvittaessa. Tytön kaksi tyttökissaa ”kiroilee” Sällille mutta tämä herrasmies pistää vain makuulle rennosti ja katselee neitoja viileän rauhallisesti. Tyttöjen ”kiroilu” on vähentynyt joka kyläily kerralla joten on toiveita että Sälli saa kaksi tyttökaveria.

Matkat sujuvat rauhallisesti kantokopassa kuskin kanssa jutellen, ”mijau eikö olla jo perillä?”. Kantokoppaan mennään rauhallisesti kun kerrotaan kylään lähdöstä, tarvitsee vain hieman pepusta tuupata kun Sälli on tullut kopan viereen kutsusta.

Sällillä on kaulapanta missä on puhelinnumero siltä varalta että joutuu hukkaan ulkoilussa. Vaikka ei yritä karata niin voihan sitä vaikka pelästyä jotain ja sitten livahtaa tiehensä.

4.7.2014 Kuvaterveisiä Sälliltä!

***

Leikattu uros, aikuinen. Kotihoidossa Helsingissä.

26.5.2014 Sälli on hauska veijari, jonka omistaja saa seuraa jokaiseen arjen tehtävään. Sälli auttaa tiskaamisessa, postien lajittelussa ja kaikessa muussa, mitä vain mieleen pälkähtää! Lisätty tiskaajapojalle pari uutta kuvaa.

20.5.2014 Sälli on hyvin fiksu kissa ja on alkanut oppia kissan tavoille. Tämä herra on hyvin omatoiminen ja hakee koriin piilotetut lempilelunsa ja leikkii niillä ahkeraan.

2.5.2014 Sälli on hyvin sosiaalinen ja kotiintullessa tulee koirien tavoin vastaan ovelle kertomaan juttujaan. Sälli tahtoo olla kaikessa mukana ja juttelee myös paljon. Sälli pitää rapsutuksista ja rapsuttaessa niskasta Sälli alkaakin aina kehräämään. Pitkiä rapsutussessioita Sälli ei jaksa, vaan ne kääntyvät aina lopulta villiksi leikiksi. Sälli osaa hyvin leikkiä itsenäisesti ja kyytiä saavat niin kynät pöydältä kuin roskat lattialta.

22.4.2014 Sälli etsii kotia, jossa sillä olisi seurana nuori ja energinen kollikaveri. Sällillä on todella paljon virtaa ja se voi purkautua vääriin kohteisiin, ellei sitä pääse tuhlaamaan kunnon painimatseihin ja muihin leikkeihin.

7.4.2014 Sälli on rennonletkeä, todella ihimissosiaalinen ja muutenkin ihana poika. Sälli näyttäisi tulevan hyvin toimeen niin toisten kissojen, kuin koirienkin kanssa. Sälli ei sovi ihan pienten lasten perheeseen, sillä Sällin kanssa tarvitsee vielä hieman harjoitella sopivia käytöstapoja. Sälli on todella rento tyyppi ja rakastaa huomiota, kapuaa syliin ja nauttii rapsutuksista. Sällillä on tapana mm. makoilla ruokakupin vierellä ja nakkailla tassulla raksuja suuhun!

Sälli on löytökissa ja on tullut Rekuille Sastamalasta.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta niin ota yhteyttä varaajaan (tiedot sivun alalaidassa). Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120 €. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, perusrokotukset, tunnistemikrosirun ja kissa on leikattu. Kissa on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.