Saku

6-10v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

18.12.2020 Saku muutti Helsinkiin viettämään joulua uudessa kodissa

Saku on iso ja lempeä mustavalkoinen kollipoika joka nauttii nyt täysillä sisäkissan elämästä vietettyään aikaa ulkona vailla huolenpitoa.

16.11.2020
Lempeä ja hyväkäytöksinen Saku on ulkoa loukutettu poikakissa, jolla arvellaan ikää olevan 6-10 -vuotta. Sijaiskotiin tullessa Sakulla oli arpia niskassa, kaulassa ja ohimolla. Tassut hänellä oli kovin rohtuneet ulkona vietetyn ajan vuoksi. Nyt sekä tassut, että ulkoiset arvet ovat parantuneet. Luonteeltaan Saku on rauhallinen ja tyytyväinen kissa, joka mielellään pötköttelee omassa pedissään tai keskellä lattiaa. Leikkiessään Saku antaa leluille kyytiä tassujen voimakkaassa otteessa. Hän tulee mielellään syliin omatoimisesti ja osoittaa hellyyttä kissoille ominaisella tavalla tassuilla leipomalla ja puskemalla. Vaikka Saku tykkää silityksistä ja on mielellään sylissä, aina hän ei ole hellyyttä vailla. Silloin hän ilmoittaa asiasta tassuillaan. Kissakokenut ihminen oppii helposti lukemaan Sakun mielenliikkeitä.

Saku on suurikokoinen ja painaa n. 6,4 kg. Sijaiskodissa Sakulla on arveltu olevan ruoka-aine allergiaa, joka ilmenee korvia rapsuttamalla. Raapimisesta ohimolla oleva arpi on välillä mennyt rikki. Uuden kodin on hyvä varautua mahdolliseen ruoka-aine allergiaan ja erityisruokavalion tarpeeseen. Sakun vesikuppi on sijoitettu kylpyhuoneeseen vesivahinkojen välttämiseksi, sillä juomisen ohella vedellä leikkiminen on mieluisaa. Yöt Saku nukkuu oman ihmisen vieressä ja aamun koittaessa hän tassuttelee ihmisen perässä kylpyhuoneeseen ja aamiaiselle. Vieraita kohtaan Saku on tuttavallinen ja tervehtii vieraita reippaasti.

Eläinlääkärissä käynnin Saku on ottanut rauhallisesti ja automatkailukin sujuu mallikkaasti. Sijaiskodissa on tehty etätöitä, joihin Saku on osallistunut pötköttäen tietokoneen läheisyydessä. Saku etsii rauhallista loppuelämän kotia, jossa saa paljon rapsutuksia ja tarvitsemaansa hellyyttä. Hän on mainio kaveri rauhalliseen kotielämään. Sakun tulevassa kodissa voisi olla jo isompia, eläinten käsittelyyn tottuneita lapsia.

Ulkona vietetyistä vuosista Sakulle on jäänyt elimistöön joku kissojen flunssavirus, joka voi aktivoitua stressin tai muun ärsykkeen myötä. Yleensä hyväkuntoisella kissalla flunssavirukset kuitenkin pysyvät epäaktiivisina.