Säihky (nyk. Mona)

Lisätty sivulle: 2008-08-29

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Säihky (nyk. Mona)
9.8.2010 SÄIHKY SAI UUDEN KODIN TAMPEREELTA

****

LEIKATTU NAARAS, noin 1,5v (keväällä 2010)/Tampereella

27.4.2010 Säihky/Mona etsii uutta kotia. Maailman suloisin kissanpentu vielä aikuisiälläkin! Mona on pienikokoinen ja sirorakenteinen pikkukisu (painoa kertynyt 2kg), joka ihastuttaa kenet tahansa. Neiti on jännä yhdistelmä arkuutta ja läheisyyden kaipuuta. Monaa voisi kutsua ihmisaraksi kissaksi, joka kuitenkin rakastaa yli kaiken silityksiä. Ääntä tästä lähtee vähän, satunnaisesti voi erottaa kainon “miun”, mutta pelätessään ääntä tulee kovaa ja korkealta.

Mona on meillä asunut n. 1,5 vuotta, josta viimeisen puolen vuoden olemme hiljalleen alkaneet katsella ei niin onnellista kissaa. Tähän ovat varmasti vaikuttaneet Monan ikävä varhaisessa vaiheessa kissaperheen keskuudesta lähtenyt leikkikaveri ja tukija, mutta tokihan muutollakin viime syksynä on ollut näppinsä pelissä. Mona on niin kokonsa kuin aran luonteensakin puolesta alkanut jäädä ns. vanhempien kissojen jalkoihin. Arjessa neiti pelkää normaaleja toimintoja, kuten ruokakupille ja laatikolle menoa toisten läsnäollessa. Tappelija Mona kuitenkaan ei ole. Uudet tuttavuudet kuitataan perussähinöillä ja -murinoilla, mutta selvästi tyttö stressaa nykyisestä tilanteestaan, satunnaiset mielenosoitukset kertovat omaa kieltään tästä. Neiti ei tuhoa paikkoja, “leipomisen” taitaa vallan mainiosti, mutta koti ei ole kärsinyt muutoin. Lelut ovat oma lukunsa.

Monaa kuvailtiin muistaaksemme viisaskatseiseksi kissaksi. Ja täytyy sanoa, ettei meille tullessaan rauhallisesta ja ns. pikkuvanhasta pennusta ollut tietoakaan. Mona on rauhallinen, mutta myös leikkisä. Eikä kovin nirsoksi neitiä voi sanoa, melkein ruoka kuin ruoka kelpaa. Meillä asuessaan Mona on tutustunut myös koiriin. Ja vanhempi herrasmies olikin Monan yksi lempiunikavereista. Tämän pikkukissan voisi kuvitella samanhenkisen kissan kaveriksi. Sekoitus rauhallisuutta ja ripaus leikkisyyttä – ns. “pilkettä silmäkulmassa”. Tai rauhallinen koirakaveri. Sillä Mona ei ehkä ole ns. “ainoa kissa”-persoonallisuus, muttei myöskään isomman lauman kissa.

Eläinlääkäriltä ei ole tullut moitteita. Kaikinpuolin tyttö on siis terve ja
kunnossa. :)

****

10.9.2008 SÄIHKY PÄÄSI OMAAN KOTIIN

****

NAARAS, noin 3,5kk (elo/syyskuun vaihteessa 2008)

29.9.2008 Säihky odottaa omaan kotiin pääsyä kotihoidossa Tallinnassa.

Kertomus Tallinnasta: Pikku viisaskatseinen kisuli oli löydetty 3 viikkosena huonossa kunnossa. Rauhallinen ja vakaa, todella hellä ja ystävällinen, tulee hyvin toimeen kissojen ja koirin kanssa.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Kissalla on oma virallinen eu-passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.