Sähis

09/2019 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

24.1.2020 Sähis muutti Helsinkiin Tipi-kissan kaveriksi.

***

Sähis on ihana pieni tyttö, joka etsii kotia, jossa olisi kiltti ja suht rauhallinen, mutta leikkisä nuori kissakaveri odottamassa. Sähis pitää kouluikäisistä ihmislapsista, mutta sitä nuoremmat ahdistavat, joten tyttöä ei luovuteta ihan pienten lasten perheeseen.

11.12.2019

Sähis saapui Rekuille Kouvolan Eläinsuojeluyhdistykseltä sisarustensa Paatsaman ja Roihun kanssa. Aluksi tyttö oli kovin pelokas ja kova suhisemaan ja sähisemään, mistä saikin sitten nimensä. Sähinät loppuivat kuitenkin pian kotihoitoon saapumisen jälkeen, mutta nimi jäi silti elämään.

Sähis on koko porukan pienin ja pehmoisin kisun alku, joka nauttii rapsutuksista täysin siemauksin. Seikkailuihin se lähtee porukasta rauhallisimmin, mutta yltyy nopeasti hurjiin leikkeihin, niin ihmisten kuin sisarustensa kanssa. Sähis tykkää leikkien lisäksi myös seurailla muiden sisarusten touhuja ja kieriskellä pitkin lattioita sekä hieroa ihmisten jalkoja. Aivan pienten ihmislasten melskeen keskellä Sähis ei mielellään mene. Kouluikäiset lapset ovat kuitenkin kovasti Sähiksen mieleen ja heidän luokseen Sähis juokseekin kutsuttaessa. Sähis on kaunis ja sen turkki on silkkinen, ja näinkin pienestä kissasta lähtee suuri kehräys heti, kun ihmisen käsi häneen koskee. Sähiksen saa myös nostaa syliin.

Uudessa kodissa Sähistä pitäisi odotella toinen kissa, joka olisi suhteellisen rauhallinen, mutta kuitenkin leikkisä. Rapsuttelijoita voisi olla useampia, mutta mieluiten kaikki saisivat olla jo kouluikäisiä tai siitä ylöspäin. Sähis on menossa steriloitavaksi joulun jälkeen ja olisi valmis muuttamaan omaan kotiin vuoden alussa.