Sähinä (nyk. Miu)

5-7 v. (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

 

4.4.2020 Sähinä muutti omaan kotiin sulostuttamaan uuden oman ihmisensä elämää.

9.4.2020

Kuulumisia uudesta kodista:

“Täällä sujuu erittäin hyvin. Säpsystä on kuoriutunut reilussa vuorokaudessa oikea sylikissa. Kun makaan sohvalla, niin hyppää päälleni leipomaan ja käy siihen nukkumaan, vähintäänkin viereen. Ollaan tänään otettu hyvin iisisti kun molemmilla ilmeisesti jännät päivät takana ja siten vähän väsymystä. Olen aivan myyty. Autoilu sujui oikein hyvin kopassa makoillen. Ensimmäisenä yönä alkuun hieman vaelteli, mutta sitten loppuyön nukkui jalkopäädyssäni. On mielestäni jo kiintynyt minuun, seurailee ja hakeutuu paijaltavaksi, ottaa paljon kontaktia. Tykkää kiipeillä sohvan ja hyllyjen päällä ja muutenkin tutkailla paikkoja.”

***

Sähinä, toisin kuin nimensä antaa ymmärtää, on kiltti, sosiaalinen ja reipas tyttö. Tämä kaunokainen nauttii rennosta yhdessä olosta oman ihmisensä kanssa, mutta intoutuu myös kissamaisiin leikkispurtteihin päivittäin. Sähinästä saa varmasti ihanan ja uskollisen perheenjäsenen!

14.3.2020

Sähinä, tuttavallisemmin Säpsy, on erittäin lempeä ja reipas tyttö, joka tuli Rekku Rescuelle kodinvaihtajana itsestään riippumattomista syistä. Heti sijaiskotiin saavuttuaan Säpsy suuntasi moikkaamaan ja puskemaan kotihoitajaa. Myös vieraisiin Säpsy on suhtautunut hyvin reippaasti: ensin se saattaa pari minuuttia seurata tilannetta piilosta, mutta marssii sitten suoraan hakemaan huomiota uudelta tuttavuudelta. Iltaisin Säpsy innostuu juttelemaan, kerjäämään rapsutuksia ja antamaan hellyydenosoituksia. Myös temppujen opettelu onnistuu tältä tytöltä: Säpsy osaa antaa tassun, nousta pussaamaan ja hypätä käskystä. Hampaiden harjauksen opettelu etenee lupaavasti ja sitä tulisi jatkaa myös uudessa kodissa hammaskiven ehkäisemiseksi. Yöt Säpsy nukkuu mielellään kotihoitajan vieressä sängyn jalkopäässä. Se ei hyökkäile varpaiden kimppuun eikä välitä, vaikka ihminen unissaan vahingossa hieman tönisikin sitä, vaan ottaa vain paremman asennon. Yleensä oikein leppoisa ja hiljainen nukkuja siis!

Säpsy on voimakkaasti ylipainoinen, mutta sijaiskodissa aloitettu painonpudotusprojekti on hyvällä mallilla. Säpsyn tulevan kodin tulee ottaa sen ylipaino vakavasti ja sitoutua painonpudotukseen pitkäjänteisesti. Uudessa kodissa olisi hyvä olla jo ennestään tietoutta kissan painonpudotuksesta tai sitten vahvaa motivaatiota ottaa asiasta selvää ja noudattaa ohjeita tarkasti.

Ylipainostaan huolimatta Säpsystä on kuoriutunut suhteellisen aktiivinen leikkijä! Kerran päivässä Säpsy aloittaa oman pienen riehumisensa ja selkeästi yrittää pyytää ihmistä mukaan leikkimään, joskus jopa pyörittämällä palloa tai tuomalla lelun jalkoihin. Tarvittaessa Säpsy osaa kyllä leikittää itsekin itseään heittelemällä leluja korkeallekin ilmaan ja kierittelemällä niitä vauhdilla pitkin asuntoa. Kilttinä tyttönä Säpsy ei pure eikä raavi (poislukien rapsutusten lomassa pienet lempeät “näykkäisyt”, jotka eivät koske, vaan ovat oletettavasti Säpsyn tapa osoittaa kiintymystä). Myös huonekalut ovat säästyneet raapimiselta, sillä Säpsy on heti raapimispuun ilmestyttyä alkanut teroittamaan kynsiään vain siihen. Kasvit kiinnostavat välillä kovastikin, varsinkin kaikki uudet, joten uudessa kodissa kannattaa olla erityisen tarkka siitä, ettei kotiin päädy kissan ulottuville myrkyllisiä kasveja.

Sijaiskodissa Säpsy on ollut ainoana kissana ja vaikuttaa, että hän pärjää hyvin yksikseen esimerkiksi työpäivän ajan. Säpsy tulee rauhallisesti ovelle vastaan, kun ihminen palaa kotiin. Näyttäisi siltä, että se on viettänyt rennosti yksin aikaa, mutta sitten kun muita on kotona, niin Säpsy ottaa mielellään vastaan rapsutuksia. Säpsyn energiatasot voivat tosin nousta painonpudotuksen myötä ja tällöin se saattaa kaivata enemmän virikkeitä yksinolon ajaksi.

Lapsia Säpsy ei ole sijaiskodissa kohdannut, mutta sen reippaudesta vieraita ihmisiä kohtaan sekä leppoisasta luonteesta voisi ajatella, että se sopisi lapsiperheeseen, kunhan lapset osaavat antaa kissalle tarvittaessa omaa tilaa. Säpsy myös varmasti arvostaisi, kun illan aktiivisuuspuuskan iskiessä kotona olisi useampi innokas leikittäjä. Säpsy voisi tulla toimeen myös toisen aikuisen, kiltin ja sosiaalisen kissan kanssa. Hyvin vauhdikas leikkijä ei Säpsyn kaveriksi sovi, mutta rennolla tempolla toteutetut leikit sekä kissakaverin kanssa vierekkäin lököttely voisi olla Säpsyn juttu. Säpsy kuitenkin myös pärjäisi hienosti ainoana kissana kodissa, jossa se saa tarpeeksi huomiota ja aikaa omalta ihmiseltään.