Saga

2010 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Saga on leikikäs kissarouva, joka rakastaa huomiota.

3.11.2021

Saga on 11-vuotias tätikissa, joka saapui sijaiskotiin lokakuun alussa. Alkuun Sagalla ilmeni ihmisten jalkoihin hyökkäilyä, mutta käytöksen takaa paljastui nopeasti huonossa kunnossa olleet hampaat, jotka aiheuttivat kipua. Nämä hampaat on nyt kuitenkin poistettu, jolloin samalla katosi kaikenlaiset hyökkäilyt ja Saga pääsi näyttämään todellisen luonteensa. Vaikka Saga on seniori, älä anna iän hämätä! Tässä tädissä riittää nimittäin virtaa. Saga on innokas leikkijä ja tämä kissarouva haluaa olla kaikessa ihmisen tekemisessä mukana. Leikin lisäksi rapsutuksista Saga ei tunnu saavan tarpeekseen ja niitä otetaan vastaan tuttujen lisäksi myös vierailta.

 

Alkuun Sagalla oli taipumus leikkiä liiankin innokkaasti leikittäjän käsillä, mutta siitä Sagan kanssa on opeteltu pois. Jatkossakin uuden kodin tulee jatkaa leikkimisen ohjausta leluille. Leikkimisen lisäksi tämä kissarouva on innokas temppujen oppija. Viimeisimmäksi Saga on oppinut sijaiskodissa istumaan ennen ruokailua. Saga on päässyt myös ulkoilemaan valjaissa lähimetsään. Tämä on sujunut kuin vanhalta tekijältä ja Saga on nauttinut uusista maisemista. Lähialueiden seuraaminen on tärkeää myös sisällä ollessa ja Saga onkin pitänyt parvekkeelta pihan tapahtumien seuraamisesta. Ruuan suhteen Saga oli alkuun hieman nirso, erityisesti märkäruuan suhteen. Pikkuhiljaa, varsinkin hampaanpoiston jälkeen, märkäruokakin on kuitenkin alkanut maistua.

 

Koska Saga on energinen ja touhukas, uuden kodin tulisi olla aikaa ja mahdollisuuksia tarjota Sagalle tarpeeksi virikkeitä. Lisäksi  uudesta kodista tulisi löytyä tarpeeksi tilaa tämän kissarouvan leikeille. Aivan pienten lasten perheeseen Saga ei sovellu. Saga ei ole päässyt tutustumaan muihin kissoihin, mutta on epäily, että tämä kissarouva viihtyisi parhaiten ainoana kissaprinsessana, jolloin saisi ihmisten jakamattoman huomion.