Saffi

2017 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

16.10.2019 Saffi sai oman kodin, missä sille on kissakavereita. 

***

Hassu, hurmaava kaunotar Saffi etsii omaa kotia ja karvaista hippakaveria kissaosaavasta aikuisperheestä!

29.9.2019

Saffi, joka tunnetaan sijaiskodissa lempinimellä Piipula, herättää ensimmäiseksi huomiota ulkonäöllään: se on pieni siro kissa, jolla on kauniinvärinen turkki ja lumoavat silmät. Ulkokuori jää kuitenkin neitiin tutustuessa pian sen veikeän luonteen varjoon, ja sisustuselementtiä etsiskelevät saavatkin jatkaa etsintöjään.

Piipulalla on harvoin keskimmäinen vaihde käytössä ja se jättääkin kissamaiset chillailut enimmäkseen muille: joko vedetään nupit kaakossa tai sikeitä! Taskurakettivaiheessa pikkuneiti tykkää leikkiä hippaa kissakavereiden kanssa ja niiden väsähdettyä rallata ketterästi itsekseen ympäri asuntoa ja tappaa vuorotellen kaikkia leluja pienistä hiiristä isoon potkuttimeen. Painimisesta Saffi ei kuitenkaan pidä, joten samanlainen leikkisä nuori hippakaveri tai miksei useampikin olisi sille ihan ehdoton juttu! Kun virta alkaa käydä vähiin, etsitään talon mukavin unipaikka mielentilasta riippuen joko ihan omassa rauhassa tai hoitotädin vieressä.

Omanarvontuntoinen neiti rakastaa myös hellyyttä mutta omilla ehdoillaan. Silityksiä ja rapsutuksia otetaan vastaan vain silloin, kun itse halutaan, ja juuri sillä tavalla kuin itse halutaan, ja jos eleillä annettu viesti ei mene perille, ottaa neiti nätisti hampailla ja kynsillä huonosti käyttäytyvästä kädestä kiinni tai lähtee pois. Hellyydenpuuskan iskettyä ei kuitenkaan rakastavampaa pikkukisua löydykään: se kiehnää jaloissa ja päästelee hassuja pieniä kurahduksia ja naukaisuja, kunnes ihminen tajuaa kyykistyä hellimään sitä, tai sipsuttelee viereen ja kellahtaa siihen nauttimaan paijauksista.

Sijaiskotiin tullessaan Saffi arasteli kovasti ihmistä ja vieläkin vieraat ihmiset saavat sen piiloutumaan syvälle sängyn alle. Tutun hoitajan kanssa se on kuitenkin hellyydenkipeä leikkisä utelias osallistuva apuri kaikkiin kodin puuhiin. Tärkeässä tutustumisvaiheessa uudelta kodilta kaivataan siis osaamista ja kykyä lukea kissan kehonkieltä, jotta tutustuminen sujuisi oikealla tavalla ja luottamus pääsisi kehittymään. Lapsiperheeseen Saffi ei sovi ja koska uudet ihmiset ja paikat jännittävät sitä niin kovasti, ihanteellisinta sille olisi rauhallinen aikuiskoti, jossa ei ravaisi jatkuvasti vieraita, ja jossa omistajien matkojen ajaksi sille olisi mahdollista saada hoitaja käymään kotona.

Persoonallinen pikkuneiti on valloittanut sijaiskodissa sydämet ihan täysin ja olisikin siis nyt valmis valloittamaan sen Oman Ihmisensä sydämen!