Säde

2014 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

18.10.2021 Säde muutti omaan kotiin Vantaalle.

26.10.2021 Kuulumisia uudesta kodista, josta myös viimeinen kuva on:

“Säde on nyt asustellut meillä viikon verran, ja voimme hyvillä mielin sanoa, että hän on sopeutunut tänne erinomaisesti. Hän ei ujostellut lainkaan edes heti saavuttuaan, vaan tutki innokkaasti kodin läpi ja tuli mielellään syliteltäväksi jo ensimmäisenä iltana.

Ekana päivänä hänelle ei vielä ruoka maistunut, mutta toisena päivänä täällä Säde rohkaistui syömään, ja sen jälkeen hän on syönytkin mallikelpoisesti. Olemme antaneet hänelle sekä laadukasta märkäruokaa että viljattomia raksuja, ja ajattelimme pikkuhiljaa tutustuttaa hänet myös raakaruokaan.

Kannellinen vessalaatikko hämmensi Sädettä pari päivää – ekan päivän iltana muistin, että hänellä oli ollut sijaiskodissa kanneton laatikko, ja laitoimme hänelle kissanhiekkaa pesuvatiin vessalaatikon viereen. Sitä hän käytti pari päivää, ja sitten vaihtoi sujuvasti oma-alotteisesti kannelliseen laatikkoon.

Säde viihtyy päivisin erityisen hyvin saunan lauteilla, missä on lämmintä ja rauhaisaa. Hämärän tultua hän käy innokkaasti parvekkeella tähystelemässä lasin läpi ulos ja sisälle palattuaan lämmittelee vauhdikkailla leikkihetkillä. Hän juttelee meille sievillä, hennoilla maukaisuilla kaivatessaan rapsutuksia.

Säde on valtavan kiltti ja herttainen ja olemme aivan lääpällämme häneen. Hän vaikuttaa myös pitävän meistä: hän on usein iltaisin joko miehen seurana tietokoneen ääressä tai minun sylissäni telkkaria katsomassa. Hän käyttäytyy erinomaisen hyvin – mitä nyt toisinaan kokeilee hieman kynsiään sohvankulmaan, mutta silloin aina nostamme hänet lempeästi raapimapuunsa luokse, jota vasten hän venytteleekin aina antaumuksellisesti. Olemme tilanneet hänelle isomman ja korkeamman raapimapuun, jonka pitäisi saapua tällä viikolla.

Kaiken kaikkiaan tuntuu vahvasti siltä, että Säde oli juuri oikea valinta uudeksi perheenjäseneksi meille, ja olemme enemmän kuin iloisia että hän on luonamme. Kiitos paljon Rekku Rescuelle kaikesta avusta, ja siitä että toitte Säteen elämäämme.”

****

3.10.2021

Säteestä on tullut useita hakemuksia, joten emme toistaiseksi ota hänestä enempää kyselyitä vastaan. Kaikki tähän mennessä tulleet hakemukset käsitellään lähiaikoina ja olemme hakijoihin yhteydessä mahdollisimman nopeasti.

****

Säde on noin seitsemänvuotias seurallinen tyttökissa uuden kodin tarpeessa.

Säde saapui Rekku Rescuen sijaiskotiin edellisestä kodistaan, koska aiempi omistaja ei kyennyt huolehtimaan hänestä enää. Sijaiskotijakson alussa Säde oli heti rohkea tekemään tuttavuutta ihmisten kanssa. Ensimmäisten päivien ja viikkojen alussa hän osoitti ajoittaista tyytymättömyyttä kotikissan rauhalliseen elämään maukumalla parvekkeen oven luona ja tuijottamalla ikkunasta mietteliäästi pihapiirin lintujen menoa. Säde oli mitä luultavammin liikkunut aiemmassa kodissaan melko vapaasti ulkona, mutta sijaiskodissa harjoitettu valjaissa ulkoilu onnistuu myös varsin hyvin. Ajan myötä Säde on tottunut sisäkissan elämään ja maukuminen oven takana on loppunut, emmekä luovuta kissoja vapaasti ulkoileviksi.

Säde viihtyy ihmisseurassa äärimmäisen paljon. Hän usein seuraa ihmisystäväänsä ympäri asuntoa ollakseen lähes jatkuvasti seurassa. Säde tykkää rapsutuksista ja istuu usein sylissä. Säde nukkuu paljon kuten kaikki kissat, mutta hänestä löytyy myös paljon energiaa leikkimiseen esimerkiksi huiskan ja pallon kanssa. Sijaiskotijakson aikana Säde kävi kahdesti eläinlääkärissä. Rokotusten, hammaskiven poiston ja yleisen terveystarkastuksen perusteella Säde on perusterve kissa. Eläinlääkäri kirjoitti raporttiin jopa, että kyseessä on ‘’erittäin seurallinen ja mukavan oloinen kissa’’; väite, joka sijaiskotihoitajan on helppo allekirjoittaa.

Säde syö vaihtelevasti märkä- ja kuivaruokia suurella ruokahalulla. Ongelmia syömisessä ei ole ollut. Vesi ei kissalle oikein maistu, joten sitä on sekoitettu märkäruoan sekaan. Halutessaan uusi koti voisi kokeilla myös juoma-automaatin vaikutusta juomisen määrään.

Säteelle optimaalinen uusi koti olisi turvallinen paikka, jossa hänen seurallisuuteen vastattaisiin läheisyydellä ja leikittämisellä, osana perhettä.