Säde

2014 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

18.10.2021 Säde muutti omaan kotiin Vantaalle.

26.10.2021 Kuulumisia uudesta kodista, josta myös viimeinen kuva on:

“Säde on nyt asustellut meillä viikon verran, ja voimme hyvillä mielin sanoa, että hän on sopeutunut tänne erinomaisesti. Hän ei ujostellut lainkaan edes heti saavuttuaan, vaan tutki innokkaasti kodin läpi ja tuli mielellään syliteltäväksi jo ensimmäisenä iltana.

Ekana päivänä hänelle ei vielä ruoka maistunut, mutta toisena päivänä täällä Säde rohkaistui syömään, ja sen jälkeen hän on syönytkin mallikelpoisesti. Olemme antaneet hänelle sekä laadukasta märkäruokaa että viljattomia raksuja, ja ajattelimme pikkuhiljaa tutustuttaa hänet myös raakaruokaan.

Kannellinen vessalaatikko hämmensi Sädettä pari päivää – ekan päivän iltana muistin, että hänellä oli ollut sijaiskodissa kanneton laatikko, ja laitoimme hänelle kissanhiekkaa pesuvatiin vessalaatikon viereen. Sitä hän käytti pari päivää, ja sitten vaihtoi sujuvasti oma-alotteisesti kannelliseen laatikkoon.

Säde viihtyy päivisin erityisen hyvin saunan lauteilla, missä on lämmintä ja rauhaisaa. Hämärän tultua hän käy innokkaasti parvekkeella tähystelemässä lasin läpi ulos ja sisälle palattuaan lämmittelee vauhdikkailla leikkihetkillä. Hän juttelee meille sievillä, hennoilla maukaisuilla kaivatessaan rapsutuksia.

Säde on valtavan kiltti ja herttainen ja olemme aivan lääpällämme häneen. Hän vaikuttaa myös pitävän meistä: hän on usein iltaisin joko miehen seurana tietokoneen ääressä tai minun sylissäni telkkaria katsomassa. Hän käyttäytyy erinomaisen hyvin – mitä nyt toisinaan kokeilee hieman kynsiään sohvankulmaan, mutta silloin aina nostamme hänet lempeästi raapimapuunsa luokse, jota vasten hän venytteleekin aina antaumuksellisesti. Olemme tilanneet hänelle isomman ja korkeamman raapimapuun, jonka pitäisi saapua tällä viikolla.

Kaiken kaikkiaan tuntuu vahvasti siltä, että Säde oli juuri oikea valinta uudeksi perheenjäseneksi meille, ja olemme enemmän kuin iloisia että hän on luonamme. Kiitos paljon Rekku Rescuelle kaikesta avusta, ja siitä että toitte Säteen elämäämme.”

****

3.10.2021

Säteestä on tullut useita hakemuksia, joten emme toistaiseksi ota hänestä enempää kyselyitä vastaan. Kaikki tähän mennessä tulleet hakemukset käsitellään lähiaikoina ja olemme hakijoihin yhteydessä mahdollisimman nopeasti.

****

Säde on noin seitsemänvuotias seurallinen tyttökissa uuden kodin tarpeessa.

Säde saapui Rekku Rescuen sijaiskotiin edellisestä kodistaan, koska aiempi omistaja ei kyennyt huolehtimaan hänestä enää. Sijaiskotijakson alussa Säde oli heti rohkea tekemään tuttavuutta ihmisten kanssa. Ensimmäisten päivien ja viikkojen alussa hän osoitti ajoittaista tyytymättömyyttä kotikissan rauhalliseen elämään maukumalla parvekkeen oven luona ja tuijottamalla ikkunasta mietteliäästi pihapiirin lintujen menoa. Säde oli mitä luultavammin liikkunut aiemmassa kodissaan melko vapaasti ulkona, mutta sijaiskodissa harjoitettu valjaissa ulkoilu onnistuu myös varsin hyvin. Ajan myötä Säde on tottunut sisäkissan elämään ja maukuminen oven takana on loppunut, emmekä luovuta kissoja vapaasti ulkoileviksi.

Säde viihtyy ihmisseurassa äärimmäisen paljon. Hän usein seuraa ihmisystäväänsä ympäri asuntoa ollakseen lähes jatkuvasti seurassa. Säde tykkää rapsutuksista ja istuu usein sylissä. Säde nukkuu paljon kuten kaikki kissat, mutta hänestä löytyy myös paljon energiaa leikkimiseen esimerkiksi huiskan ja pallon kanssa. Sijaiskotijakson aikana Säde kävi kahdesti eläinlääkärissä. Rokotusten, hammaskiven poiston ja yleisen terveystarkastuksen perusteella Säde on perusterve kissa. Eläinlääkäri kirjoitti raporttiin jopa, että kyseessä on ‘’erittäin seurallinen ja mukavan oloinen kissa’’; väite, joka sijaiskotihoitajan on helppo allekirjoittaa.

Säde syö vaihtelevasti märkä- ja kuivaruokia suurella ruokahalulla. Ongelmia syömisessä ei ole ollut. Vesi ei kissalle oikein maistu, joten sitä on sekoitettu märkäruoan sekaan. Halutessaan uusi koti voisi kokeilla myös juoma-automaatin vaikutusta juomisen määrään.

Säteelle optimaalinen uusi koti olisi turvallinen paikka, jossa hänen seurallisuuteen vastattaisiin läheisyydellä ja leikittämisellä, osana perhettä.

Summary in English

We no longer accept new applications for Säde.

****

Säde is a seven-year-old people-friendly female cat in need of a new home.

The previous owner could not take care of Säde anymore, so she had to start looking for a new home. At the beginning of her stay in the foster home, Säde made it clear by meowing at the door that she had been free to come and go outdoors as she wished. However, from the start she was very sociable and playful. Säde is now used to going outdoors from time to time with a harness on, and the meowing at the door has stopped.

Säde likes to be around people, she often follows people inside the apartment so that she can always be in company. She likes to sit in the lap and receive cuddles. Säde went to the vet twice during her stay in the foster home to get her vaccinations done and tartar removed, and she is overall a healthy cat. She enjoys all types of wet and dry cat food with joy.

She is looking for a safe home, where she can be part of the family and where her playfulness and need for cuddles can be met.