Säde

Lisätty sivulle: 2010-09-07

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Säde
18.2.2011 SOFFI JA SÄDEN MUUTTIVAT YHTEISEEN KOTIIN HELSINKIIN

****

LEIKATTU NAARAS, noin 7,5kk tammikuun 2011 alkupuolella / Espoossa

23.1.2011 Säde ja Soffi kävivät steriloitavana ja olisivat nyt valmiina lähtemään omaan kotiin (mieluiten yhdessä).

Soffi ja Säde etsivät uutta kotia allergian takia

10.1.2011 Tytöt ovat nyt viikonpäivät totutelleet vanhaan kotihoitopaikkaansa, ja ihan hienosti on mennyt. Rohkeampi Sofi tulee sohvalle syliin hellittäväksi ja on nopeasti sopeutunut elämään ison koiran, kissojen ja pikkulasten kanssa. Säde tarkkailee menoa mieluummin hieman kauempaa, mutta nauttii silityksistä ja on viime päivinä rohkaistunut liikkumaan vapaammin kodissamme. Tytöt mielellään nukkuvat ja leikkivät keskenään, joten hakusessa yhteinen koti!

7.1.2011 Entinen koti kertoo: Jouduimme luopumaan aivan ihanista kissoista allergian vuoksi. Tytöt ovat kyllä aivan ihania ja heitä oli ihana seurata ja monetkin naurut sai heidän leikeilleen ja tavoilleen nauraa, esimerkiksi Sofi ei tainnut koskaan olla tarpeeksi puhdas, vaan Säde pesi usein siskoaan päästä varpaisiin ja leikit olivat siskoksilla aivan mahtavia seurattavia sivusta. Tytöt kyllä ovat toistensa perään, aina missä toinen, niin toinenkin ja uniakin nukuttiin vierekkäin. Sofi on ihmisläheisempi kuin Säde ja kaipaa enemmän syleilyä kuin Säde, kun taas säde kaipaa enemmän läheisyyttään siskoltaan.

Kissat ovat todella kilttejä ja Säde oli alkuun arka, mutta tuli melkein yhtä rohkeaksi kuin siskonsa meillä asuessa. Vauvalle molemmat kisut olivat kilttejä vaikka vauva huitoi leluja käsissään niin kumpikaan ei raapassut tai mennyt vauvan leikkeihin mukaan vaan katselivat kiltisti sivusta ja kerran vauva sai kissan hännästä kiinni ja yritti antaa halia, niin kissa ei reagoinut siihenkään mitenkään, koirien kanssa Sofi tuli mainiosti toimeen, mutta säde välillä aina nappasi toista koiraamme kuonosta, en tiedä oliko joskus toinen ollut liian innokas tekemään tuttavuutta Säteen kanssa, vai mistä johtui, mutta toisen kanssa oltiin kavereita. Kissat myös tykkäsivät syödä koirien kupista samaan aikaan kuin koiratkin.

Ja tyttöjä on ollut kauhea ikävä ja itkettykkin on kauheasti niiden perään, kun ei pieniä kehrääjiä kuule taikka näe pyörimässä jalkojen ympärillä.

****

17.10.2010 SÄDE PÄÄSI SAMAAN KOTIIN SOFFI SISKON KANSSA

***

2.12.2010 Kuulumisia kodista:
Kisuille kuuluu hyvää ja ovat kotiutuneet todella hyvin.. Sofi oli alusta lähtien tosi reipas tyttö ja halusi paljon huomiota ja oli koirienkin kaveri ja osallistui koirien leikkeihin ja söi samasta kupistakin ja vauvan kanssakin teki alusta asti tuttavuutta ja
varasti monet lusikat vauvan kädestä. Säde on nyt parin viimeisen viikon sisällä tullut yhtä reippaaksi melkein kuin siskonsa on, tulee syliin rapsutettavaski, koirille ei enään sähistä ja eikä juosta niiden ohi ja vauvakaan ei ole enään pelottava mölyyjä.

Villejä siskokset ovat, kyllä paikat kolisee kun tytöt leikkii ja ensimmäisen hiirenkin tytöt olivat saanneet kiinni, kun oli hiiri parka eksyny sisälle, ihmekkös tuo kun maalla asutaan ja pakkaset tulivat.. Olivat kyllä ylpeitä saalistaan ja Sofi vasta suuttuikin kun joutui luopumaan saaliistaan..
Laittelen tässä piakoin kuvia tytöistä.

***

NAARAS, noin 4,5kk (lokakuun alkupuolella 2010) / Espoossa

8.10.2010 Kuulumisia kotihoidosta: Säde on päässyt tekemään tuttavuutta talon muiden asukkien kanssa nyt muutaman viikon ajan. Alkuun iso koira piti kiertää kaukaa, nyt Säteen lempipuuhia on vaania koiran heiluvaa häntää. Muiden kissojen kanssa Säde tulee hienosti juttuun ja isot ja pienet ihmiset on ihan jees, vaikka kissaseura on ihan parasta. Säde varmasti nauttisi jos omassa kodissakin olisi kissaseuraa, esimerkiksi oma sisko Soffi, jonka kanssa tytöt keksivät vaikka minkälaisia hippoja!

7.9.2010 Neljä kissanpentua (Säde, Soffi, Säpinä ja Sointu) loukutettiin Porin suunnalta 22.8. ja ne siirrettiin kotihoitoon pääkaupunkiseudulle. Koska pennut olivat vielä kovin tottumattomia ihmisen käsittelyyn sisarukset jaettiin kahteen eri osoitteeseen totuttelemaan normaaliin kotikissan elämään. Säpinä ja Sointu ovat hoidossa Vantaalla ja Säde ja Soffi Espoossa.

Pikkukisut Soffi ja Säde ovat pian pari viikkoa rauhassa totutelleet ihmisten tavoille ja edistystä onkin tapahtunut! Alkuun hyvinkin ujot tyttöset ovat nyt leikkisiä, kova kolina kuuluu kun neidit painelevat pallon perässä. Sylissä voisi köllöttää ikuisuuden ja kehräillä kuuluvasti. Uudet jutut tietysti vielä jännittää, mutta sylissä suloiset, pienet pehmopallerot rentoutuvat nopeasti. Ruoka maistuu, sisäsiisteys on kunnossa, vain oma rauhaisa koti uupuu.

Kulukorvaus leikatusta kissasta on 120 euroa. Kulukorvauksella kissanpentu on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun.