Saana

n.2v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Vantaa (sijaiskodissa)

Saana on noin parivuotias reipas ja ystävällinen tyttö, joka etsii kotia yhdessä rakkaan ystävänsä Silmäterän kanssa. Saanan perimässä on todennäköisesti egyptinmauta, joten luonteestakin löytyy niille tyyppillisiä aktiivisia ja äänekkäitä piirteitä.

26.5.2023

Saanalla on paljon erilaisia lempipuuhia: se tykkää katsella ikkunasta, leikkiä leluilla ja Silmäterän kanssa, tutkia paikkoja ja tulla ihmisen luokse kerjäämään lukuisia silityksiä ja rapsutuksia. Saana on ihmisystävällinen ja energinen kissa, ja erityisesti se rakastaa tulla ihmisen olkapäille puskemaan ja seurailemaan ihmisen arjen askareita. Saana myös rakastaa kierähtää sängylle, kurnuttaa, naukua ja kerjätä huomiota. Saana on erittäin utelias, ja se tarvitsee paljon erilaisia virikkeitä päiväänsä. Paras koti Saanalle on sellainen, jossa on tarjolla paljon erilaisia tasoja, tutkittavaa ja leluja. Jos Saanalla ei ole tarpeeksi virikkeitä, se ilmoittaa siitä kynsimällä ihmisen jalkaa tai pureskelemalla erilaisia tavaroita, kuten kyniä.

Saana on tullut Rekku Rescuelle yhdessä Silmäterän kanssa huostaanottona. Sen alkuperästä ei ole paljoa tietoa, mutta todennäköisesti hän on enempi tai vähempi sukusiitoksen tulosta ja tämän vuoksi Saanalla voi ilmetä kaikenlaisia terveydellisiä ongelmia jatkossakin. Tällä hetkelle Saanalla on todettu nivelissä yliliikkuvuutta, ja iho-oireiden vuoksi allergiaepäily, ja jo aloitettua eliminaatiodieettiä on alettu purkamaan kokeilemalla Saanalle sopivia ruokia. Tätä kokeilua tulevan kodin tulee todennäköisesti jatkaa, jotta tiedetään, mitkä ruoat Saanalle sopivat. Saanan toinen silmä myös vuotaa, mutta eläinlääkärin tutkimuksissa silmästä ei ole löytynyt mitään hoitoa vaativaa. Kaiken kaikkiaan tulevan kodin on kuitenkin hyvä varautua siihen, että uusia terveyshuolia saattaa ehkä ilmetä. Nivelien yliliikkuvuus ei tällä hetkellä aiheuta ongelmia, mutta asiaa täytyy jatkossa tarkkailla esim. nivelrikon varalta.

Käsittelyyn Saana on tottunut oikein mainiosti, sillä sijaiskodissa asuessaan Saana on tottunut muun muassa silmätippojen laittoon. Tätä on tehty tähän mennessä niin, että Saana on kiedottu viltin sisälle. Myös boksiin Saana menee joko viltin sisälle käärittynä tai ruoalla houkuteltuna. Kynsien leikkaamista ei ole vielä päästy harjoittelemaan.

Saana on hyvin perso ruoalle, ja se saattaakin ahmia ruokansa hyvin nopeasti. Oksentamisen välttämiseksi Saanalle kannattaakin tarjota ruokaa ainakin osittain erilaisista aktivointileluista jo senkin vuoksi, että se on Saanalle tarpeellista virikettä. Myös ihmisen seura on Saanalle erittäin tärkeää, ja sen kanssa tuleekin seurustella päivittäin arkitouhujen lomassa. Toisaalta Saana on tottunut myös yksinoloon esimerkiksi normaaleina työpäivinä, ja lisäksi Silmäterä tuo Saanalle tärkeää lajitoverin seuraa. Saana annetaan kotiin, jossa on totuttu kissan käsittelyyn, monipuoliseen terveydenhuoltoon ja erityisesti kissan lajityypilliseen käyttäytymiseen, kuten tasoilla hyppimiseen. Hyvän hoidon Saana palkitsee ystävällisellä katseella, kurnutuksella, puskemisella ja kehräyksellä.

Saanaa ei luovuteta kotiin, jossa on pieniä, kissojen käsittelyyn tottumattomia lapsia.

Summary in English

Saana is about 2-year-old girl with partial genes of egyptian mau. She is a vibrant and friendly girl who is looking for a new home together with her friend Silmäterä. Saana likes to do different things: she looks outside on the window, plays with Silmäterä and different balls, jumps on different layers and comes to sit on human’s shoulders longing for several strokes. Saana needs activation, and so she likes to eat from activation balls. Saana came to Rekku Rescue with Silmäterä as a custody. We don’t know lot about their origin, but it is possible that Saana and Silmäterä are a consequence of inbreeding. That is why they might get different health issues. Right now we know that Saana is allergic to some foodstuff, but we do not know exactly the specific allergens. This is why the new owner should be ready to try different foods to Saana. At foster home Saana has been eating hypoallergenic dry food and chicken meat. Everything is well right now. In addition, Saana has some extra mobility in her knees. It might cause something in the future but not innecessarily. Saana is used to different kinds of nursing procedures, such as giving eye grops and going in to the carrier. She is absolutely adorable and thanks it’s owner several times for a good care! Still, it is important to understand that Saana needs activation and understanding, because she absolutely loves to jump tables, scratching posts etc. This is why Saana needs a home with a bit of experience of cats’ behaviour and needs. We will not give Saana to a home of small children.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 250 €. Kulukorvauksella kissa on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama, FIV-/FeLV-testattu negatiiviseksi (ellei toisin kerrota kissan kuvauksessa) ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Siruhaku.fi-palveluun.

Tiedustelut

Elina / 045 214 3928

Soittoajat: Sopimuksen mukaan.

elinarekkurescue.com

Yhteydenotot mieluiten ensin tiedustelulomakkeella.
Palaan asiaan niin pian kuin suinkin kykenen.

Avaa lomake

Tiedustelu kissasta Saana

    Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat vastauksen tähän osoitteeseen.    Eläin luovutetaan vain 20 vuotta täyttäneelle.    Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

    Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.