Saana

n.2v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

1.8.2023 Saana ja Silmäterä muuttivat yhteiseen kotiin.

***

Saana on noin parivuotias reipas ja ystävällinen tyttö, joka etsii kotia yhdessä rakkaan ystävänsä Silmäterän kanssa. Saanan perimässä on todennäköisesti egyptinmauta, joten luonteestakin löytyy niille tyyppillisiä aktiivisia ja äänekkäitä piirteitä.

26.5.2023

Saanalla on paljon erilaisia lempipuuhia: se tykkää katsella ikkunasta, leikkiä leluilla ja Silmäterän kanssa, tutkia paikkoja ja tulla ihmisen luokse kerjäämään lukuisia silityksiä ja rapsutuksia. Saana on ihmisystävällinen ja energinen kissa, ja erityisesti se rakastaa tulla ihmisen olkapäille puskemaan ja seurailemaan ihmisen arjen askareita. Saana myös rakastaa kierähtää sängylle, kurnuttaa, naukua ja kerjätä huomiota. Saana on erittäin utelias, ja se tarvitsee paljon erilaisia virikkeitä päiväänsä. Paras koti Saanalle on sellainen, jossa on tarjolla paljon erilaisia tasoja, tutkittavaa ja leluja. Jos Saanalla ei ole tarpeeksi virikkeitä, se ilmoittaa siitä kynsimällä ihmisen jalkaa tai pureskelemalla erilaisia tavaroita, kuten kyniä.

Saana on tullut Rekku Rescuelle yhdessä Silmäterän kanssa huostaanottona. Sen alkuperästä ei ole paljoa tietoa, mutta todennäköisesti hän on enempi tai vähempi sukusiitoksen tulosta ja tämän vuoksi Saanalla voi ilmetä kaikenlaisia terveydellisiä ongelmia jatkossakin. Tällä hetkelle Saanalla on todettu nivelissä yliliikkuvuutta, ja iho-oireiden vuoksi allergiaepäily, ja jo aloitettua eliminaatiodieettiä on alettu purkamaan kokeilemalla Saanalle sopivia ruokia. Tätä kokeilua tulevan kodin tulee todennäköisesti jatkaa, jotta tiedetään, mitkä ruoat Saanalle sopivat. Saanan toinen silmä myös vuotaa, mutta eläinlääkärin tutkimuksissa silmästä ei ole löytynyt mitään hoitoa vaativaa. Kaiken kaikkiaan tulevan kodin on kuitenkin hyvä varautua siihen, että uusia terveyshuolia saattaa ehkä ilmetä. Nivelien yliliikkuvuus ei tällä hetkellä aiheuta ongelmia, mutta asiaa täytyy jatkossa tarkkailla esim. nivelrikon varalta.

Käsittelyyn Saana on tottunut oikein mainiosti, sillä sijaiskodissa asuessaan Saana on tottunut muun muassa silmätippojen laittoon. Tätä on tehty tähän mennessä niin, että Saana on kiedottu viltin sisälle. Myös boksiin Saana menee joko viltin sisälle käärittynä tai ruoalla houkuteltuna. Kynsien leikkaamista ei ole vielä päästy harjoittelemaan.

Saana on hyvin perso ruoalle, ja se saattaakin ahmia ruokansa hyvin nopeasti. Oksentamisen välttämiseksi Saanalle kannattaakin tarjota ruokaa ainakin osittain erilaisista aktivointileluista jo senkin vuoksi, että se on Saanalle tarpeellista virikettä. Myös ihmisen seura on Saanalle erittäin tärkeää, ja sen kanssa tuleekin seurustella päivittäin arkitouhujen lomassa. Toisaalta Saana on tottunut myös yksinoloon esimerkiksi normaaleina työpäivinä, ja lisäksi Silmäterä tuo Saanalle tärkeää lajitoverin seuraa. Saana annetaan kotiin, jossa on totuttu kissan käsittelyyn, monipuoliseen terveydenhuoltoon ja erityisesti kissan lajityypilliseen käyttäytymiseen, kuten tasoilla hyppimiseen. Hyvän hoidon Saana palkitsee ystävällisellä katseella, kurnutuksella, puskemisella ja kehräyksellä.

Saanaa ei luovuteta kotiin, jossa on pieniä, kissojen käsittelyyn tottumattomia lapsia.