Ruuti

06/2016 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

6.7.2020

Kuulumisia omasta kodista:

“Ruuti (lempinimeltään “Ruu”) tuli kotiin tasan kaksi viikkoa sitten. Muuttopäivänä oli kovasti ihmeteltävää ja tutkittavaa, unet ja syöminen jäivät vähiin. Heti seuraavat päivät sujuivat jo kuin rutiinilla. Ruu näytti kotiutuneen, ruoka ja unetkin maistuivat.

Kissasta tuli myös seurallinen ja äänekäs (juttelee paljon) ja hereillä ollessaan kulkee asunnossa emännän mukana (jaloissa). Rapsutukset/silitykset otetaan onnellisena vastaan. Emännän tullessa kotiin, on yleensä eteisessä puskeva ja kehräävä kissa odottamassa. Öisin enimmäkseen nukutaan, vaikka joskus Ruu tulee makkariin juttelemaan ja saattaa sitten asettua vaikkapa jalkopäähän nukkumaan (tai lähtee pois). Parvekkeella (lasitettu) Ruu on välillä viihtynyt, viime päivinä on alkanut kiehtomaan eteisen ulko-ovi (ja sen takainen elämä). Ehkäpä täytyy lähteä valjasostoksille.”

Lisätty muutama kuva Ruusta omassa kodissa.

22.6.2020 Ruuti sai oman kodin talouden ainoana kissana.

***

Ruuti on aikuinen kissatyttö, joka arvostaa rauhallista elämää ja valitsee itse, milloin silitykset kelpaavat ja milloin on parempi vetäytyä omaan rauhaan.

2.6.2020

Ruuti muutti Rekkujen sijaiskotiin jo aikuisen pentunsa Miinan kanssa. Tytöt tulevat hyvin toimeen keskenään, ja ne voivat muuttaa joko samaan tai eri koteihin. Nuoren Miinan leikeistä Ruuti harvoin innostuu, ja saattaa ojentaa tätä kuin pientä pentua.

Ruuti on omanarvontuntoinen neiti, ja päättää itse milloin sitä sopii silittää. Paijaukset kelpaavat jo toisinaan hyvin, mutta joskus Ruutia vielä jännittää ja se väistää ihmisen kosketusta. Uuden kodin olisikin hyvä ymmärtää vetäytyvämmän kissan sielunmaisemaa. Pienet lapset voivat olla Ruutille liikaa, mutta alakoulun ylemmillä luokilla olevat ja sitä vanhemmat, kissojen kanssa toimimaan tottuneet lapset se voisi hyväksyä. Sylikissaksi Ruutista ei kuitenkaan lapsille, tai aikuisillekaan, ole.

Totuttuaan uusiin ihmisiin ja paikkoihin Ruuti on perusluonteeltaan rauhallinen ja rento, ihmisen kanssa elämään tottunut kotikissa.