Rusinante (nyk. Rusina)

Lisätty sivulle: 2014-06-27

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Rusinante (nyk. Rusina)
3.8.2014 Rusinante muutti omaan kotiin toisen kissan ja koiran kaveriksi.

***
Kuulumisia kodista:

7.8.2014 Rusina Ruttunaama on valloittanut sydämemme! Suljetut ovet ja karanteenit eivät häntä pidätelleet, vaan hän on nyt päässyt tutustumaan koko asuntoon ja karvakavereihin (yöt ja meidän poissaollessa toki hän on Toukon huoneessa).

Rusinan ensimmäinen ilta kotona meni tutustuessa Toukon huoneeseen, leluihin ja meihin. Kun kuljetuskopin ovi avattiin, Rusina meni ensimmäisenä hiekkalaatikolle, sitten syömään ja sitten alkoi leikki ja puskeminen:).

Hertta-koira on Rusinasta ihana, jota käydään ohitettaessa puskemassa ja jonka jättämä (nuolematon) ruokakippo on käytävä putsaamassa. Ja toki se Hertan juomakuppi sisältään parhaan juomaveden.

Murun kanssa tutustuminen on alkuun Murun puolelta sähinää, kurnutusta ja läpsimistä ja jahtausta. Nyt jahtaus on molemminpuolista leikkiä ja sihinät ovat Murulta jääneet. Vielä ei olla ihan sylikavereita, mutta pienin askelin Muru varmasti lämpenee. Hän seuraa, haistelee ja tarkkailee Rusinan puuhia ja leikkejä mielenkiinnolla.

Pikkuhiljaa Muru opastaa myös tulokkaan talon tavoille: saunasta löytyy joka päivä pienestä saunakiulusta tuoretta vettä; ihmisten käytyä suihkussa – lattia kuivataan pikkupyyhkeellä, jonka päällä on mukava kölliä; pikkuvessassa on putkien ympärillä olevaan koteloon hauska mennä leikkimään piilosta; parvekkeen lasituksen läpi näkee muutamasta kohdasta verhojen väleistä hyvin katonharjalla istuskelevat linnut; jos leikkihiiren tunkee käpälällä sohvan alle – joku henkilökunnasta tulee kykkimään naama lattiaa vasten ja kaivaa hiiren sieltä pois; jne. :).

Rusinan on Todella rohkea ja tutustuu kaikkeen uuteen suurella mielenkiinnolla. Se ei äänistä (kolinat ja lasten äänet) juurikaan pelästy. Esimerkkinä eilen ikkunalaudalta tippui kissojen leikin tiimellyksessä radio lattialle: Muru juoksee täysillä sängyn alle piiloon ja Rusina vain siirtyy hieman eteenpäin ikkunalaudalla ja aloittaa verhon kanssa leikkimisen.

Ruoka maistuu hyvin; erityisiä herkkuja ovat tonnikala, leikkelekinkku; Hertta-koiran ruoka ja Kaikki mitä ihmiset syö (meidän lautasilta on käyty varastamassa pitsan päältä tonnikalaa ja juustoa, leivän päältä kinkkua ja lihapullia.

Onneksi Rusinalla ei ole näistä ruoka”kokeiluistaan” vasta oireillut, vaan toiminut ihan normaalisti ja vielä oikeaan paikkaankin heti alusta.

***

Leikattu naaraspentu, syntynyt n. 4.5.2014. Kotihoidossa Vantaalla.

27.6.2014 Rusinante, Mara ja Matilda saatiin talteen noin 3 viikon ikäisinä pikkukissoina Satakunnan suunnalta. Koska kolmikon emo ei ollut niistä huolehtimassa, ensimmäisen hoitopaikan hommana oli opettaa pienet syömään ja tekemään tarpeensa itse. Vaativan alkuhoidon jälkeen kolmikko siirtyi samaan hoitopaikkaan yksinäisen Kirppu-pennun kaveriksi. Alkuun kolmikko hieman pörhisteli uudelle tuttavuudelle mutta piakkoin kaikki olivat hyvää pataa keskenään.

Tällä apinakolmikolla energiaa piisaa, uteliaat ja reippaat pikkukissat ovat aina valmiina uusiin seikkailuihin. Näille hurjapäille lajitoveri on omassa kodissa ehdoton, muutoin nämä leikkisät ja suloiset sylimaakarit tulevat toimeen varmaan missä tahansa!

Sisarukset ovat samassa hoitopaikassa Kirppu pentusen kanssa.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180€. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity joko Kissaliittoon tai Turvasiru-palveluun.