Rumcajs

Lisätty sivulle: 2010-02-23

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Rumcajs
9.5.2011 Rumcajs sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia kodista:

27.7.2015 Rumcajs poikakissa emäntineen kertoo kuulumisinaan, että kevät on mennyt hyvin ja vuosi kertynyt ikää lisää. Huhtikuun 1 pnä tuli täyteen 6 vuotta. Samassa kuussa muutimme kesänviettoon Helsinkiin. Kesä on ollut hyvin vaihteleva, ei erikoisen lämmin mutta aurinkokin on välillä paistellut ja välillä taas on kuuroillut. Mitään pahoja tulvasateita ei ole ollut eikä ukkosiakaan. Rumcajs on kova poika syömään ja palloilemaan. Siitä on tullut komea poika, karva kiiltää auringossa ja on tiivistä. Hampaat hoidettiin heinäkuun 10 päivä, hammaskiveä oli kertynyt ja yksi hammas jouduttiin leikkauksessa poistamaan huonon kunnon takia. Jäljellä olevat hampaat ovat hyvässä kunnossa niin kuin koko kissakin. Elo- syyskuun vaihteessa on muutto Turkuun. Rumcajs on kuin kotonaan kummassakin paikassa, osaa kaikki temput ja tuntee paikat. Hyvää kesänjatkoa meiltä kaikilta terveisten kera!

19.7.2014 Aika on kulunut mahdottoman nopeasti ja poika itse ehti täyttää jo täydet 5-vuotta 1.4.2014. Talviaika oltiin Turussa ja nyt jo puolet kesästäkin on kulunut Helsingissä. Tämä helsinginkoti on Rumcajs kissan eka koti Suomessa ja kun häkin luukku silloin aukesi kissa asteli ulos häntä lipputankona pystyssä, vain hännänpää vähän kysymysmerkkinä heilahdellen ja alkoi katsella ympäristöään. Toilettikäynnin jälkeen hän teki tutustumiskierroksen ja totesi (arvelen), että tästä perheestä puuttuu kissa ja tässä sitä nyt ollaan ja kivasti on menty yhtäjalkaa.

Hyvin poika on tottunut kumpaankin kotiinsa ja tietää heti missä mitäkin sijaitsee niin ettei tarvitse haeskella. Rumcajs on ollut terve, karva kiiltää ja ruoka maistuu. Uskomattoman symppis kissa meillä on ja se näyttää, että me tykätään toisistamme heti jokaisesta aamusta iltaan saakka aina vaan uudestaan.

Elokuun puolella me saadaan varmaan jokavuotinen kutsu kissan terveystarkastukseen ja samalla kissaflunssarokotukseen.

Kissamaisin terveisin Sinikka ja Ilmari

18.10.2013 Tervehdys! Rumcajs poikakissa on jälleen Turussa keväisen Helsinkiin muuton jälkeen. Ennen Turkuun muuttoa hän kävi 30.8. kutsuttuna vuotuisessa terveystarkastuksessa Felina (animagi) kissaklinikalla tutun ell:n tarkastuksessa nenänpäästä hännänpäähän niin kuin kutsu kuului. Kaikki oli hyvin, paino 4,66 kg. Poika sai influenssarokotteen. Lievä ientulehdus vaati vielä käynnin ja putsin 6.9. Samalla kertaa hän sai niskaan iholle vuosittain laitettavan loishäätölääkityksen (reseptilääke) ja kynsien leikkuun.

Nyt Rumcajs on hyvässä kunnossa, vilkas ja seurallinen. Pääharrastukset ovat edelleen palloilu, hiirestys ja uutena tv:n alla olevan pienen kirja-/levyhyllykön kirjojen lattialle purkaminen ja syntyneestä aukosta muiden kirjojen taakse piiloutuminen.

Rumcajs (4,5 v) perheineen toivottaa kaikille hänet tunteneille hyvää ja kaunista syksyä talvea odoteltaessa ja hoivattaville kissoille Rumcajs sanoo MIAU!
Terveisin Sinikka

1.4.2012 Tervehdys! Rumcajs poikakissa on tänään viettänyt 3-vuotissyntymäpäivää tavanomaisella tavalla leikkien eli palloillen, silputtaen, ruokaillen ja välillä torkkuen että jaksaa sitten taas touhuta. Pojan hampaat on hoidettu eli ikenet on puhdistettu plakista 1.3.2012 Turussa eläinlääkäriasema Tuhatjalassa, jossa annettiin myös matokuuri kätevästi niskaan kerta-annoksena. Sen voi antaa myös itse kotona, mutta siihen pitää saada resepti. Kätevää! Matokuuri uusitaan puolenvuoden päästä ja hammashoito vuoden kuluttua antopäivästä.

Kissaperheemme lähettää iloiset terveiset Rekku Rescuen väelle. Saimme teidän avullanne ihanan kissan ja rakastettavan perheenjäsenen. Seuraavan kerran lähetämme terveisiä joulunaikaan. Sitä ennen on muutto Helsingin kotiin kevään kuluessa. Terveisin Sinikka, Ilmari ja Rumcajs poika

16.12.2011 Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2012 Heidille, Rumcajs pojan Valgalaiselle hoitajalle Merikelle ja kaikille niille onnekkaille kodittomille eläimille, jotka ovat päässeet Rekku Rescuen hoiviin ja mieluusti sitten edelleen omaan kotiin. Rumcajs “palloileva poikakissa” ottaa joulua vastaan kanssamme Turussa terveenä ja reippaana ja suloisena. Poika on hyvin kiltti, varmaan joulupukkikin on huomannut ja tekee omat johtopäätöksensä. Odotellaan!
Terveisin Sinikka ja Ilmari ja Rumcajs poikakissa

10.8.2011 Neljännesvuositerveiset Rumcajs poikakissan perheeltä. Aika on mennyt joutuisasti. Kissa on reipas ja kaunis. Musta karva kiiltää ja lihakset ovat kiinteytyneet, kun hän saa juosta kahden kerroksen väliä palloleikeissä, toilettikäynneissä ja ihan muuten vaan. Rumcajs on oppinut kantamaan myöskin Tiimaripalloa suussaan kerroksesta toiseen. Ruoka maistuu ja suosikkiruoat ovat löytyneet kokeilujen perusteella. Paté-tyyppiset eivät ole suosiossa, kana/kalkkunapalat kastikkeessa ovat kissan mielestä parhaita. Raksuja on illasta aamuun tarjolla samoin kuin raikasta vettä, vaikka puhtaan tiskialtaan juurilasketut vesitipat ovatkin hänestä makoisampia.

Turkin harjaaminen tai kampaaminen ei ole pojasta kivaa, se saa aikaan leikkimis- ja pyydystämisreakstion. Rumcajs tulee aamulla herättämään ellen itse ole ehtinyt ennen herätä. Poitsu osallistuu aamukahvin/teen keittoon ja lattian harjaaminen on sille leikki, jossa hän yrittää estää harjaamisen käymällä varsiharjan harjaosaan kynsillä kiinni. Puhetaito on kehittynyt edelleen, vastaus tulee jos poika on juttutuulella.

Kuukauden päästä kesäloma Helsingissä on ohi ja muutamme kaikki Turkuun. Rumcajsilla on siellä uusi ympäristö tutkia ja tutustua. Eiköhän siellä ole yhtä kivaa kuin täälläkin kun samat perheenjäsenet kuitenkin ovat yhdessä ja tännekin sopeutuminen oli tosi helppoa. Mielellään laitan kuulumisia Turusta seuraavan neljännesvuoden kuluttua eli marraskuussa. Terveisin Sinikka, Ilmari ja Rumcajs-poika.

9.7.2011 Heinäkuun helteiset terveiset Rumcajs poikakissan perheeltä. Kaksi kuukautta ihanaa yhteiseloa tänään 9.7.2011 takana. Poika on terhakka, tarmokas ja vilkas mitä nyt helle vähän pistää välillä huilailemaan. Rumcajsin erityisesti pitämä urheilulaji on palloilu Tiimarin pienehköllä pomppivalla pallolla, joita myydään 12 kpl pussissa, ovat kestäviä ja usein kadoksissa, mutta aina löytyvät. Illan viimeinen matsi alkaa yleensä puolenyön tienoilla. Pallo paukkuu seinästä seinään ja kissa painelee perästä. Tämä laji pelataan yksin. Palloilun jälkeen seuraavaksi suosituimmat hommat ova keittiötyöt. Heti kun vettä lasketaan, kissa tulee vaikka sikeiltä unilta juosten paikalle.

Yhdessä keitetään aamukahvit ja hoidetaan kaikki päivän keittiöaskareet. Paperityöt ovat myös pojan suosiossa. Se tarkoittaa silppuamista (kirjekuoret, sanoma- ym.lehdenkulmat, pahviaskit ym.) Aluksi enemmän ja nyt jo vähemmän. Ruokahalu pojalla on hyvä ja suosikkilajit on löytynyt eri laatuja vaihdellen. Rumcajs ei aluksi hyppinyt ylös, mutta on oppinut jo taitavaksi hyppääjäksi. Kielitaito on karttunut kun Rumcajs on oppinut suomea ja osaa myös puhua. Ei kovin paljon ainakaan vielä, mutta on tosi hauska näky kun pojan pää pyörii ja suu aukeaa ja sulkeutuu ja ääntä tulee ja vastaa kun haastattelen. Kiltti poika kaiken kaikkiaan ja suloinen. Hyvää kesän jatkoa sinulle ja myös Valgaan Merikelle. Kivan kissan hän on siellä hoivannut ja nyt me jatkamme ja teemme parhaamme, että kissalla on kaikki hyvin. Rumcajs on meidän perheen keskipiste ja silmäterä.Sinikka, Ilmari ja Rumcajs poikakissa.

9.6.2011 Terveisiä Rumcajs kissaperheeltä! Kissan kotiutuminen on sujunut hyvin ensimmäisestä yöstä 9.5. alkaen. Pojalla on kivoja tempauksia. Hän meni m.m. ihkauuden, puhtaan hiekkalaatikkonsa puhtaalle hiekalle pitkäkseen ja vispasi kyljellään maaten hiekkaa kuin uidakseen nautinnollisen näköisenä tekemättä muita kissamaisia toimintoja sillä kertaa. Tämä on toistunutkin muutaman kerran. TV:n eläinohjelmat ovat mieleisiä, erit. pussirottaohjelma oli. Tätä hän päättäväisesti telkkarin eteen kävellen jostain ilmestyi seuraamaan pitkähköksi aikaa. Lattiasta kattoon lasitetulta alakerran parvekkeelta poika seuraa lukemattomien koirien ja yhden kissankin (myös pikimusta samasta portaasta, mutta emme tunne heitä enempää) valjaissakävelyä, auringonpalvojia, ohilentäviä lintuja ja varsinkin nopeita kirkuvia pääskysiä sekä ranta- ja veneliikennettä. Naapurin parvekkeellekin on kiva kurkkia ja sieltä kapeasta raosta (näkö-/ääniyhteys) kuului miehenääni, joka sanoi kissalle “Terve naapuri!”. Rumcajs ei aluksi hyppinyt, mutta on nyt kehittynyt hyväksi hyppääjäksi ja kovaksi juoksijaksi (kuin raketti). Poika on nyt 9.6. kuukauden asunut kanssamme ja sen kunniaksi laitoin meiltä kuulumiset. Sinikka ja petikaverinsa Rumcajs sekä Ilmari

16.5.2011 Hei! Viikko sitten puolenyön aikaan Rumcajs tuli perille uuteen kotiinsa. Matka oli kaikesta päättäen mennyt hyvin ja poika oli pirteä ja utelias. Ekaksi avasimme häkin 2. krs:ssa, jossa on ikkunallinen WC-pesuhuone ja sauna. Pesuhuoneeseen olimme ostaneet kauniin käymälän hiekkoineen. Poika tuli kuitenkin meidän mukana alakertaan, jonne olimme ennen satamaan lähtöä kattaneet raksuja (Hills),pussiruokaa (kanaa kastikkeessa) ja vesikuppi. Kissa söi vähäsen, joi ja meni sitten itse yläkertaan, jossa osasi heti käyttää hiekkalaatikkoaan. Rumcajs on suloinen, kaunis ja hyvin ihmisläheinen kissa. Tulee syliin ja tykkää olla vieressä silloin kun ei leiki, syö tai ota päivätirsoja.

Rumcajs on kotiutunut hyvin ja päivä päivältä paremmin ruvennut tuntemaan kotinsa tavat (yhdessä keitetyt aamukahvit mm.) ja paikat. Ikkunanäkymät ovat pojalle mieleen, myös lattiasta kattoon saakka lasitetulla (joita ei koskaan avata) terassiparvekkeella se katselee allakulkevia veneitä kanavassa, koiria ja jopa kissojakin, joita kulkee runsaasti lenkeillä omistajiensa kanssa sekä ohilentäviä lintuja. Tällaista elämää meillä on nyt Rumcajsin kanssa, kaikki on hyvin ja olemme onnellisia. Terveisin Sinikka

****

26.3.2011 Rumcajs on ystävällinen leikattu sylikissa Valgan tarhalla.

12.11.2010 Rumcajs on Valgan tarhalla oleva pikimusta alle 2-vuotias uroskissa. Rumcajs on löydetty ja tuotu tarhalle 14.12.2009. Rumcajs on ystävällinen kaikille. Rumcajs osaa käyttää kissanvessaa.

Rumcajs matkaa kotiinsa suoraan Valgan tarhalta, jossa se on viettänyt karanteenissa ensimmäiset kuukaudet, jossa varmistetaan, että kissalla ei ole sairauksia. Nyt Rumcajs asustaa terveiden kissojen osastolla, jossa kissat odottavat kotiinpääsyä. Rumcajs on hyvä pitää erillään muista eläimistä pari viikkoa kotiutumisen jälkeen.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, rabiesrokotuksen, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun sekä sille on tehty sienitesti. Yli 6kk ikäiselle kissalle on tehty lisäksi myös FeLV- ja FIV-testit. Kissalla on oma virallinen EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.