Rosen (nyk. Rose)

Lisätty sivulle: 2013-07-19

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Rosen (nyk. Rose)
12.8.2013 Rosen muutti omaan kotiin Helsinkiin.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

7.1.2015 Yhteiselo Rosen kanssa on sujunut oikein hyvin. Rose on alusta asti ollut oikein ihmisrakas kissa, vaikka ajattelimme ensimmäisen tapaamis kerran jälkeen että voisi tulla omissa oloissa viihtyjä, mutta se taisi olla vain alku jännitystä silloin. Nykyään Rose on jokaisessa asiassa mukana, kaikki uudet jutut pitää tulla tarkastamaan. Usein Rose juoksee ovelle vastaan kun kotiin tullaan ja heittäytyy selälleen rapsuteltavaksi. Myös vieraita pitää tulla morjenstamaan, joitain pitää ensin seurailla vähän kauempaa mutta kun vähän aikaa on seurailtu voi vieraan syliin vaikka hypätä tekemään lähempää tuttavuutta. Yöt Rose nukkuu omissa oloissaan alakerrassa, mutta aamuisin pääsee makuuhuoneeseemme toivottamaan hyvät huomenet. Ja voi sitä onnea, parasta on hypätä sänkyyn mamin mahan päälle kehräämään ja puskemaan ja kuolaamaan. Rose on ollut todella kiltisti, ei ole oikeastaan tehnyt mitään vahinkoa, ainakaan tahallaan. Välillä tuottaa harmaita hiuksia kissamaisilla kolttosillaan, mutta pääasiassa on kiltti kissa neiti.

21.8.2013 Viikko on vierähtänyt siitä kun pikku Rosen (nykyisin ihan Rose vaan) saapui perheeseemme. Rosesta on kehkeytynyt oikein reipas pikku kissa. Jo automatkalla uuteen kotiin huomasimme että pikkuinen ei taida ollakkaan ihan niin arka kuin luulimme. Muutaman kerran maukaisi matkalla ja sitten tyytyi kohtaloonsa ja taisi jopa hiukan nukahtaa matkan aikana.

Kotiin päästyämme veimme hänet suoraan yläkerran makkariimme, jonne olimme järjestäneet kaiken tarpeellisen ruokakipoista hiekkalaatikkoon. Näin pikkuinen pystyi tutustumaan ensin yhteen huoneeseen. Kun sitten avasimme kantokopan oven, sujahti Rose suoraan sängyn alle, mutta ei kyllä sinne jäänyt vaan tutki koko makuuhuonee tarkasti läpi. Illan aikana tutustuimme toisiimme ja hiukan jopa leikittiinkin ja kun käytiin yöpuulle, nukkui Rose meidän välissä koko yön.

Seuraavana päivänä päätimme päästää Rosen tutkimaan loputkin asunnosta. Ja sehän sujui reippaasti, ei minkäänlaisia ongelmia.

Kovasti on käytetty kiipeilypuuta leikkimiseen ja ikkunasta katseluun. Sohvalla on aivan mielettömän hauska leikkiä ja riehua. Iltaisin Rosesta kehkeytyy pieni villikissa, korvat luimussa juostaan minkä pienistä jaloista vaan pääsee. Mutta sitten kun tulee nukkumaan meno aika, tulee hän sänkyyn kiltisti nukkumaan. Aamulla sitten kyllä pitäisi herätä siinä puoli kuuden aikaan, mikä ei kyllä omistajista ole kauhean mukavaa :), mutta kun ruoan antaa, niin kyllä sitten meno rauhottuu (ainakin yleensä).

Vieraitakin on käynyt tutustumassa Roseen. Heihin on suhtautunut todella hyvin, ei juokse karkuun, mutta ei kyllä kannata mennä heti silittämäänkään sillä vieraan silitys on aika pelottavaa vielä. Näki Rose pienen yorkshiren terrierinkin, mutta se vasta pelottava olikin, sohvan alle piti pujahtaa karvat pörröisenä :)Mutta kun vieraat lähti pois, tuli nopeasti nuuhkimaan kaikki vieraat hajut.

Rose tykkää leikkiä oikeastaan kaikenlaisten lelujen kanssa, välillä kesken leikkien voidaan kuitenkin nukahtaa ja muutenkin uni maittaa suuren osan päivästä. Mutta vaikka olisi ihan unessa, niin seuraavana sekunttina voikin olla jo kauhia meno päällä. Iloinen yllätys on ollut myös se että Rose kiipeää itse syliin makoilemaan kun sohvalla ollaan. Elikkä oikein seurallinen kisu on hänestä kehkeytynyt. Koko ajan pitää olla menossa mukana. On myös kova kehräämään, ei tarvitse kuin vähän hipaista niin alkaa kova kova kehräys :) On kyllä mahtava pikku kisu.

***

Leikattu naaraspentu, noin 12 vkoa, kotihoidossa Nurmijärvellä.

Kuulumisia kotihoidosta:

19.7.2013 Pikkuiset tulivat noin neliviikkoisina hoitooni ja ensialkuun pienimpiä piti syöttää tuttipullosta, koska lautaselta syöminen meni lähinnä uimiseksi. :) Koko lauma on hyvin sosiaalinen ja hakeutuu mielellään samaan huoneeseen ihmisten kanssa. Pennut sopivat hyvin myös koiraperheeseen.

Rosen on pentueesta varauksellisin ja katselee mielellään vähän etäämmältä ennen kuin uskaltautuu tutustumaan uusiin asioihin. Säikkyy hieman äkkinäisiä liikkeitä, jonka takia soveltuu parhaiten rauhalliseen kotiin.

Tytöt Rosen ja Rilli, pojat Riski, Rydman ja Ranssi ovat sisaruksia ja lähtöisin Porvoosta.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta niin ota yhteyttä varaajaan puhelimitse. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kissanpentujen luovutusikä on vähintään 12 viikkoa.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180€. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi