Rose (nyk. Chili)

19.05.2018

Alkuperä: Suomi

18.1.2020 Rose sai ikioman kodin rauhallisesta perheestä, jossa hän saa ainoana lemmikkinä olla ihmisten huomion keskipisteenä.

***

Olemukseltaan siro ja luonteeltaan kiltti Rose rakastaa rauhaa ja leppoisaa meininkiä. Tämä suloinen kissaneiti odottaa sitä oikeaa kotia, jossa hän pääsisi arastelun alta kunnolla puhkeamaan kukkaan.

27.12.2019

Rose saapui Rekku Rescuen sijaiskotiin marraskuun alkupuolella kodinvaihtajana. Rose on uusissa tilanteissa aluksi varuillaan ja sijaiskodissakin ensimmäiset päivät menivät arastellessa niin, ettei ruokakaan oikein maistunut. Tutustuttuaan huushollin väkeen Rose kuitenkin antaa silittää itseään ja hakeutuu omilla ehdoillaan seuraan. Rose myös nauttii ihmisten läheisyydestä silloin, kun mitään ylimääräistä hälinää ei ole; neiti kehrää silitettäessä ja saattaa löytyä jaloistasi kerällä, kun otat torkut sohvalla. Rose on myös leikkisä sille päälle sattuessaan ja keksinyt lempileikikseen hiuslenkkien varastamisen. Uudessa kodissa olisi hyvä panostaa siihen, että Roselle opetetaan kivoja leikkejä joista se innostuisi, jotta mahdollisesti vaaralliset hiuslenkit jäisivät rauhaan. Rose on aiemmassa elämässään oppinut varsin yksipuoliseen ruokavalioon ja on sen vuoksi valikoiva ruokansa suhteen. Leikkien lisäksi uuden kodin tulisikin panostaa Rosen ruokaremonttiin, jotta neiti saataisiin laadukkaamman ravinnon pariin.

Rose on kiltti ja helppo käsitellä, joten se sopisi myös vähemmän kissakokeneeseen kotiin, kunhan ihmisiltä löytyy kärsivällisyyttä ja lempeyttä kohdata Rose rauhallisesti ja sen omilla ehdoilla. Rose ujostelee kovia ääniä ja äkkinäisiä liikkeitä, pesukone on ykkösvihollinen. Vauvoista ja pikkulapsista syntyvät äänet ja häly hermostuttavat Rosea, joten alle kouluikäisten lasten pariin se ei sovi. Mieluiten Rose lähtisi kotiin, jossa saisi olla perheen ainoa lemmikki, mutta hän tulee myös toimeen rauhallisten pienten tai keskikokoisten koirien kanssa, joten olosuhteiden ollessa oikeanlaiset, myös tällaisen koiran kanssa saman katon alla asustelu voisi onnistua.