Rose

Lisätty sivulle: 2015-09-27

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Rose
9.10.2015 Rose sai kodin Helsingistä toisen tyttökissan kaverina.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

6.4.2016 Rose on nyt asunut meillä puoli vuotta, ja kaikki on sujunut todella hyvin! Rose on kasvanut isoksi kissaksi ja se näyttää viihtyvän meillä ja Laku-kissan kanssa mainiosti, vaikka ne yhä painivat ja jahtaavat toisiaan. Monesti ne kuitenkin kävelevät kylki kyljessä ja joskus nukkuvatkin vierekkäin tai nuolevat toisiaan. Rose haluaa ehdottomasti olla ihmisten lähellä, ja se tulee joka yö nukkumaan ihmisten sänkyyn jalkaa tai kylkeä vasten, tai mieluiten työntämään nenänsä (ja viiksikarvansa) ihmisen naamalle, jotta tämä heräisi silittämään. Ehdottomasti paras paikka on käpertyä ihmisen leuan alle ja käsivarren suojaan kehräämään!! Rose tykkää myös, kun tuttu ihminen silittää vatsaa!

Mitään terveysongelmia ei ole ollut, aivastelukin meni pian ohi ja ruoka maistuu, kunhan se on sitä tuttua lajia eikä mitään uutta. Kaikki loukot ja onkalot ovat Rosen lempipaikkoja, mukaanlukien vetolaatikot ja vaatekomerot, joita pitää mennä tutkimaan heti, jos joku avaa sellaisen. Raapimistolppa on saanut kokea kovia Rosen terävien kynsien uhrina ja pahvia pitää aina välillä päästä järsimään silpuksi. Paras leikki on kuitenkin rapiseva pieni leluhiiri, jota voi paiskoa ja huiskia ja sitten taas syöksyä sieppaamaan! Niiltä on useamaltakin jo raastettu turkki irti metsästyksen tuoksinnassa. Kiitos vielä kerran, että saimme Rosen!

16.10.2015 Rose tottui meihin ihmisiin nopeasti, jo ensimmäisenä iltapäivänä se tuli syliin ja rauhoittui kehräämään ja nukahtamaan siihen, ja samalla tavalla jatketaan: kirjoitan tätä kännykällä maaten vatsallani sängyllä, ja Rose tuli, kuten on tehnyt jo monesti, ja käpertyi kerälle käsivarsieni väliin, eli siis leukani alle, nukkumaan. Rose on todella sylikissa, ja aina kun joku istuu tai makaa aloillaan, Rose ilmestyy pian käpertymään syliin tai kiinni kylkeen Lapset ihastuivat siihen totaalisesti, ja Rose viihtyy heidänkin kanssaan hyvin.

Kun Laku näki, mitä kuljetuskopasta kurkisti, se alkoi heti sähistä, ja sama jatkui pari päivää aina, kun annoimme kissojen nähdä toisensa. Mutta sähistyään Laku aina vetäytyi piiloon murjottamaan, aluksi pitkäksikin aikaa. Yritimme pitää sitäkin hyvänä vuorollaan, torua sähinästä ja silitellä, jos se pysyi rauhallisena Rosen läsnä ollessa.

Vähitellen Laku kuitenkin älysi, että hänhän voi pakenemisen sijaan pitää puolensa tuijotuskilpailussa ja lähestyäkin tunkeilijaa ja yrittää ajaa se tiehensä, ja Rose taas tuntui ymmärtävän, että isompaa kissaa kannattaa vähän varoa ja väistää. Sitten tiistai-iltana päätimme antaa kissojen jatkaa tuijotus-hyökkäys-vetäytymis-seuraamis-vastahyökkäys-pakenemis-tuijotus –kilpailuaan (valvottuina) koska Laku ei sähissyt Roselle, vaan kumpikin jahtasi toista vuorollaan eikä Rose näyttänyt kärsivän tai vetäytyvän vaan kävi Lakua päin vapaaehtoisesti – sille olisi ollut piilopaikkoja, joihin Laku ei mahdu, mutta se ei jäänyt niihin. Molempien häntä oli lisäksi usein pystyssä, niin päättelimme meiningin olevan enimmäkseen kaverihenkistä.

Yöksi erotimme kissat taas, mutta sen jälkeen ne ovat olleet rauhallisia toistensa suhteen: kissat pysyttelevät paljolti erillään, Rose ei mene häiritsemään Lakua sen lempinukkumapaikoissa, Laku ei sähise Roselle enää ollenkaan, ja samaan paikkaan osuessaan ne antavat toisen olla rauhassa. Nyt on pari yötä menty niin, että kissat ovat olleet samassa tilassa, ja hyvin on mennyt.

***

Leikattu naaraspentu, synt. 6/2015.

27.9.2015 Rose ja sen sisarukset Doctor, Jack, Master, Phantom ja Rory ovat kotoisin Etelä-Savosta ja odottavat tällä hetkellä ikiomaa kotia Rekkujen kotihoitopaikassa Helsingissä.

Kaunis kilpikonnakuvioinen Rose on hurmaava ja kekseliäs. Neiti viihtyy erittäin hyvin ihmisen läheisyydessä ja nauttii leikkimisestä ihmisen ja sisarustensa kanssa. Sylissäkin neiti viihtyy, vaikka pennulle ominaiseen tapaan vielä melko vähän aikaa kerrallaan, leikkiminen kun innostaa kovasti.

Kaikki pennut ovat sisäsiistejä ja hyvin käsiteltävissä. Hoitotoimenpiteet (esimerkiksi kynsienleikkuun ja lääkkeiden annon) voi suorittaa normaalisti. Ruoka ja vesi maistuvat pennuille erittäin hyvin. Kaikki viihtyvät myös muiden kissojen seurassa ja kaipaavat leikkikaveria, joten pennut luovutetaan joko talouteen, jossa on jo (mieluiten samaa sukupuolta oleva) kissakaveri tai samaan kotiin yhdessä sisaruksen kanssa.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kissanpentuja ei luovuteta ainoaksi kissaksi, mikäli siitä ei ole erikseen mainittu.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180 €. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.