Rosa

06/2014 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Helsinki (sijaiskodissa)

Ihmisrakas ja kiltti Rosa etsii rauhallista aikuiskotia, jossa olisi paljon aikaa ja läheisyyttä annettavana sekä resursseja huolehtia neidin terveysasioista säntillisesti.

12.2.2023

Rosa on seurallinen ja läheisyydestä pitävä tätikissa, joka saapui yhdistykselle kodinvaihtajana itsestään riippumattomista syistä. Rosa tykkää viettää yhteistä aikaa ihmisen kanssa ja hakeutuukin syliin silityksille ja päiväunille aina kun vain voi. Hän nukkuu öisin sängyllä oman viltin päällä ja joinain iltoina ilahduttaa tulemalla peiton alle viereen lämmittelemään. Päivisin on kiva seurailla kodin tapahtumia ja katsella ulos ikkunasta kiipeilypuun päältä. Rosan lempileluja ovat kaikki huisku- ja narulelut. Sängyn päällä leikkiessä vauhtia riittää ja erityisen hauskaa on tehdä kuperkeikkahyökkäyksiä. Ruoan suhteen Rosa ei ole vaativa, sillä aikalailla kaikki maistuu. Ehdottomasti parasta ovat kastikkeelliset märkäruoat.

Rosa tekee rohkeasti tuttavuutta vieraiden kanssa ja jos vieras on oikein mieluisa (eli rauhallinen), hän saattaa tulla syliin asti istuskelemaan. Pari kertaa hän on ilmaissut ärtymystään pienellä näykkäisyllä, jos uusi tuttavuus on silittänyt väärin tai liikaa ilman hänen lupaansa. Lisäksi Rosa selvästi arvostaa melutonta ympäristöä. Näistä syistä hän etsii rauhallista aikuiskotia, jossa ymmärretään kissan eleitä ja tarpeita. Hän on ollut ainoana kissana sijaiskodissa sekä edellisessä kodissaan, ja viihtyy näin mainiosti, joten etsimme Rosalle kotia, missä se saisi jatkaa ainoana lemmikkinä oloa. Koska Rosa on hyvin ihmisrakas, olisi ihanteellista, jos oma ihminen viettäisi paljon aikaa kotona. Rosasta saisikin varmasti mainion avustajan esimerkiksi etätöihin. Kasveja sen sijaan uudessa kodissa saisi olla mahdollisimman vähän, jos lainkaan, sillä niihin Rosa kokee sen verran voimakasta viehätystä, ettei yhteiselo ole molemminpuolisen turvallisuuden vuoksi harkittavissa.

Rosaa on vaivannut pitkään kroonistunut sidekalvontulehdus molemmissa silmissä, mutta säännöllisen erikoislääkärin ohjeistaman hoidon jälkeen silmät ovat nyt hyvässä kunnossa. Hän saa toistaiseksi edelleen silmätippoja kerran päivässä, mutta annostusta vähennetään seuraavien kuukausien aikana asteittain. Rosa saattaa tulevaisuudessakin tarvita ylläpitävää silmätippalääkitystä, esim. pari kertaa viikossa. Voi myös olla, että niistä voidaan luopua kokonaan. Uudella kodilla tulee kuitenkin olla helposti pääsy silmälääkärille, jos vaiva uusiutuisi. Onneksi Rosa antaa todella hienosti laittaa silmätipat!

Rosalla kertyy nopeasti hammaskiveä ja häneltä on tähän mennessä jouduttu poistamaan 8 hammasta hammassyöpymän vuoksi. Säännölliset hammastarkastukset, sisältäen röntgenkuvat ja hammaskiven poiston, sekä päivittäinen hampaiden harjaus tulevat olemaan olennainen osa Rosan terveydenhoitoa. Lisäksi Rosalla huomattiin sijaiskotijakson aikana pieni, helposti tunnusteltavissa oleva patti kyljessä, joka on eläinlääkärin tutkima ja todennäköisesti harmiton rasvapatti. Sen tilannetta tulee kuitenkin jatkossa pitää silmällä muutosten varalta.

Summary in English

Rosa is a kind natured and sociable cat who came to Rekku Rescue to be rehomed after her previous owner could not take care of her anymore. Rosa loves being petted and being close to humans and seizes every chance to sit on her carer’s lap. Rosa also sleeps nights in bed and sometimes cuddles under the covers next to her carer. Her favourite toys are feather wands and strings and she especially enjoys chasing them on top of the bed. She is a flexible eater, although she prefers wet food, and this is also the better option for her health.

Rosa has a few health issues that will need regular check ups and possibly ongoing treatment at home. She’s suffered from chronic conjuctivitis for a long time and has needed multiple visits to a specialist and months of treatment. At the moment her eyes are back to normal and the situation is stable, but Rosa is still currently receiving eye drops and may need them in the future as well. In addition Rosa has dental issues and has had to have eight teeth removed due to erosion. Erosion of the teeth is a common ailment among cats and can be progressive, so due to this, as well as her tendency to accumulate tartar, Rosa will need regular dental appointments at the vet for the rest of her life. Her teeth will also need to be brushed regularly at home, but luckily Rosa is very brave and cooperative when handled. Rosa also has a small lump on her side that has been examined by a veterinarian and at the moment doesn’t need any action to be taken since it is most likely harmless. The lump does however need to be monitored by Rosa’s new owners for any possible changes.

Rosa is looking for a calm home where the humans could spend lots of time with her. She is not suited for a family with children or other pets.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 250 €. Kulukorvauksella kissa on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama, FIV-/FeLV-testattu negatiiviseksi (ellei toisin kerrota kissan kuvauksessa) ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Siruhaku.fi-palveluun.

Tiedustelut

Emmi / 0503071740

Soittoajat: vain sovittaessa / please fill out the inquiry form below, or contact me via e-mail

emmirekkurescue.com

Yhteydenotot mieluiten ensin tiedustelulomakkeella.
Palaan asiaan niin pian kuin suinkin kykenen.

Avaa lomake

Tiedustelu kissasta Rosa

    Tarkista, että kirjoititi sähköpostiosoitteen varmasti oikein. Saat vastauksen tähän osoitteeseen.    Eläin luovutetaan vain 20 vuotta täyttäneelle.

    Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

    Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.