Roope

06/2013 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

1.7.2020 Roope löysi oman kodin ainoana hellittynä karvatassuna.

9.7.2020

Kuulumisia uudesta kodista:

“Roope on ollut meillä nyt yhden viikon, se sai olla tyttäreni
entisessä huoneessa rauhassa, kaksi päivää se ei syönyt eikä käynyt
vessassa. Sen jälkeen se alkoi yöllä syödä ja käydä hiekoilla, kävin
sille aina juttelemassa. Viime tiistaina se tuli soffan alta minua
puskemaan ja pyysi rapsutuksia ja sen jälkeen kotiutuminen on lähtenyt
käyntiin. Se on lähtenyt tutustamaan koko kotiin, pyytää silityksiä ja
on jopa vähän kehrännyt.”

***

Roope on varovainen ja leikkisä poika, jota uudet asiat vielä jännittävät.

2.6.2020

Roopen päivästä tärkeimmät asiat koostettiin pieneen videoklippiin, joka on katsottavissa osoitteessa https://www.facebook.com/RekkuRescueRy/videos/3210642722330049 ! :)

1.6.2020

Roope Rokotiili etsii edelleen sitä oikeaa. Oma koti olisi kaikista paras syntymäpäivälahja tälle kesällä 7-vuotta täyttävälle raitapaidalle!

Ilmojen lämmittyä Roope on tykännyt kovasti nukkua lasitetulla parvekkeella, josta se seuraa maailman menoa. Myös ulkoilutarha olisi varmasti Roopen mieleen, sillä se tarjoaa yhtä lailla virikkeitä. Valjaissa ulkoiluttamiseen Roope voi olla liian arka, mikäli ympäriltä kuuluu ääniä tai näkyy liikettä. Roopella käy helposti aika pitkäksi, etenkin jos hän on yksin tai häntä ei huomioida mielestään tarpeeksi. Hän onkin tottunut edellisessä kodissaan siihen, että eläkeläispariskunta oli aina kotona. Roope ei kaipaa juurikaan hellyyttelyaikaa, eikä myöskään osaa leikkiä yksin, joten se on riippuvainen ihmisen keksimistä aktiviteeteista.

Yöt Roope nukkuu rauhassa, mutta aamulla vedetään rallia asunnon päästä päähän. Jos Roopea turhauttaa ja sillä on liikaa energiaa, se haluaa leikkiä ihmisen kädellä tai jalalla, johon kuuluu leikkimielistä puremista. Tästä tavasta on yritetty opetella pois ja opettelun on hyvä jatkua myös tulevassa kodissa. Myös silitysyritykset päätyvät edelleen toisinaan Rokotiilin hampaisiin. Roopea on kenties silitetty aikoinaan pääasiassa jalalla, ja käden kosketus on jäänyt vieraammaksi.

Roope antaa kantaa ja ottaa syliin, kun sitä pidellään seisaaltaan. Syliin sohvalle tullaan herkkujen perässä. Vieraita ihmisiä Roope pelkää, sillä se ei ole ehkä sellaisiin tottunut. Postipaketin tuojaakin piilouduttiin sängyn väliin kauaksi aikaa. Roopelle on nyt löytynyt ainakin yksi hyvälaatuinen märkäruoka, jota se syö kuivaruoan lisäksi. Kynnet teroitetaan nyt raapimispuuhun.

3.5.2020

Roope on rohkaistunut viime viikkojen aikana. Roopen lempipaikka on nyt vaihtunut sinne, missä sijaiskodin ihmiset sattuvatkaan oleskelemaan. Aamukahvit juodaan Roope jalkoihin nojailemassa, iltapäivällä nautitaan parvekkeella auringonpaisteesta Roopen kanssa, ja yöksi Roope tulee nukkumaan jalkopäähän. Tästä tiikeristä onkin kuoriutumassa varsinainen seuramies. Jos Roope ei saa haluamaansa huomiota (yleensä leikkiaikaa), se kyllä yrittää keksiä keinon, esimerkiksi varpaaseen hyökkäämällä. Myös puheenvuorot ovat lisääntynyt, sillä joskus Roope saattaa pienellä maukaisulla kertoa haluavansa jotain. Edelleen Roope saattaa ottaa silitykseen tarkoitetun käden hampaidensa väliin, mikäli käsi sattuu silittämään väärästä paikasta, väärästä kulmasta tai väärään aikaan. Tästä syystä hänet on nimetty sijaiskodissa ”Roope Rokotiiliksi”. Kynsienleikkuu onnistuu jo pari kynttä päivässä ja herkkupala edessä -taktiikalla. Märkäruokakokeilu jatkuu ja Roope on jo osoittanut kiinnostustaan siihen.

15.4.2020

Kuusivuotias Roope saapui Rekkuihin vanhalta pariskunnalta muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Roope on tottunut rauhalliseen ja hiljaiseen elämänmenoon. Siksi sitä pelottaakin usein kaikki uudet asiat, äänet ja ihmiset, jolloin piiloutuminen sängyn alle on välttämätöntä. Roopesta rutiinit luovat turvaa ja niinpä sopeutuminen muutoksiin voi olla tavallista hitaampaa.

Roopesta ihmiset ovat parhaita kahta asiaa varten: leikittämiseen ja herkkupalojen antamiseen. Tämä raitapaita nauttii kun hän saa leikkiä oman ihmisen kanssa, sillä silloin hän on rennoimmillaan ihmisen seurassa sekä saa leikissä onnistumisestaan kaivattua itseluottamusta. Roopen tulevan kodin pitääkin pystyä leikittämään kissaa useita kertoja päivässä, jotta Roopen itsevarmuus karttuu ja positiivinen kehitys jatkuu. Roope etsii kotia ainoaksi kissaksi, jolloin ihmisen pitää sitoutua virikkeellistämään sitä runsaasti. Roopen lempileikkejä ovat oljenkorren jahtaaminen sekä kaksoisvolttien tekeminen sängyllä höyhennarun perässä aina hengästymiseen saakka.

Roope ei viihdy sylissä eikä siis ole sylikissa, mutta sylissä kantaminen ja muu käsittely onnistuu joten kuten. Roopen kanssa pitää kuitenkin vielä jatkaa käsittelyharjoituksia, jotta rutiinihoitotoimenpiteet sujuvoituvat. Iltaisin hän tulee makoilemaan sängylle ihmisten lähettyville. Kun on aika leikkiä tai saada ruokaa, Roopen löytää pyörimästä jaloista. Erityisesti päänalueen ja selän rapsutukset ovat mieluisia.

Roope osaa olla kärttyinen kun sille päälle sattuu. Varsinkin makuuasennossa tapahtuvat silitysyritykset ovat liian jännittäviä, eikä Roope ota niitä miellellään vastaan, vaan saattaa antaa silloin tassusta tai ottaa käden hampaidensa väliin. Roopelle täytyykin osata antaa tilaa sekä pystyä lukemaan kehonkieltä, joka kertoo, koska on sopiva aika silittää ja sosialisoida Roopen kanssa. Lapsiin Roope suhtautuu todennäköisesti pelokkaasti ja voi torjua lähestymisyritykset äkäisesti. Tästä syystä Roopea ei luovuteta kotiin, jossa on alakouluikäisiä tai pienempiä lapsia. Muistathan huomioida myös että kissa voi helpostikin elää yli 20-vuotiaaksi, joten harkitsethan vielä hakemuksen lähettämistä mikäli et ole varma haluatko tulevaisuudessa perheenlisäystä.

Roope seuraa ihmisen tekemisiä ja kuuntelee kun sille puhutaan – silloin kun ei satu nukkumaan piilossaan. Roopen mielestä paras paikka koko sijaiskodissa onkin sängyn rungon ja sijauspatjan välinen ahdas ja lämmin kolo, jossa se nukkuu mahdollisimman litistyneenä peittojen ja tyynyjen alla. Sijaikodissa sänky tarkistetaankin aina Roopen varalta ennen kuin siihen meinataan istua.

Roope syö tällä hetkellä ainoastaan laadukasta eläinkaupasta saatavaa kissan kuivaruokaa, mutta sijaiskodissa aloitettua märkäruoan opetteluun pitää sitoutua myös uudessa kodissa, sillä pelkän kuivaruoan syöminen altistaa kissojen virtsatieongelmille.

Roope on täysin sisäsiisti kissa. Alun korvaongelmat (tärykalvon puhkeaminen) on saatu eläinlääkärissä kuntoon. Raapimispuun käyttöä harjoitellaan vielä, tällä hetkellä Roope teroittaa kyntensä mieluiten mattoon ja sohvaan.

Vieraita ei ole Roopen aikana sijaiskodissa käynyt, mutta todennäköisesti hän menee piiloon vierailun ajaksi.