Roni

2013 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

18.7.2022 Roni muutti omaan kotiin viettämään eläkepäiviään.

Kuulumisia omasta kodista:

19.12.2022 Ronin kanssa päivät kuluvat leikkien ja ulkoillen Ronin ehdoilla.

Meille on jo tullut samat rutiinit päivittäin.
Olen saanut ihanan kissan josta tykkään tosi paljon.
Ohikulkijat ihastelevat sen kauneutta kun ulkoillaan.

***

Roni on ihmisläheinen kissa, joka etsii loppuelämän kotia ainoana lemmikkinä.

 

11.6.2022

Roni on viimeaikoina opetellut etsimään herkkuja kissojen aktivointipelistä, joka on osoittautunut mielenkiintoiseksi ajanvietteeksi tälle erittäin aktiiviselle pojalle. Myös valjaiden opettelu Ronin kanssa on jatkunut hyvin.

29.4.2022

Roni saapui Rekku Rescuen sijaiskotiin viime helmikuussa ja etsii nyt kotia ainoana lemmikkinä. Vanhassa kodissaan Ronilla on ollut todennäköisesti muista kissoista johtuvia merkkailuongelmia, jotka loppuivat kokonaan Ronin tultua sijaiskotiin ainoaksi kissaksi. 9-vuotiaalla Ronilla riittää paljon energiiaa ja ihmisen kanssa leikkiminen onkin Ronin lempiasioita. Luonteeltaan Roni on erittäin kiltti ja sosiaallinen, joskin sijaiskodin uusi ympäristö jännitti Ronia aluksi.

 

Sijaiskodissa Roni on osoittautunut erittäin leikkisäksi sekä aktiiviseksi kissaksi. Roni on aina valms jahtaamaan onkilelua sekä juoksemaan heitettyjen pallojen perään. Uudessa kodissa olisi siis hyvä olla aikaa kissan riittävään aktivoimiseen. Myös valjasulkoilu voisi olla Ronin mieleen. Tekemisen puutteeseen Roni on saattanut välillä reagoida huutelemalla.

 

Roni on äärimmäisen kiltti ja antaa nätisti nostaa sekä harjata itseään. Kaikista pakotteista Roni ei kuitenkaan pidä, mutta esimerkiksi kynsienleikkuu onnistuu Ronin tultua sylin nukkumaan. Syli onkin Ronin lempipaikkoja. Ronilla on todettu kissojen hammassyöpymää, minkä vuoksi useita hampaita on joudutu poistamaan. Säännöllinen hampaiden kunnon tarkistaminen eläinlääkärillä on siis erityisen tärkeää. Ronilla on ollut myös diabetes, josta hän on tosin parantunut noin 2 vuotta sitten. Sijaiskodissa Roni on syönyt puoliksi kissojen märkäruokaa sekä erilaisia raakoja lihoja. Myös uudessa kodissa tulisi jatkaa laadukasta sekä kissan terveyttä tukevaa ruokintaa.