Rommi

01/2012 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Helsinki (sijaiskodissa)

Seurallinen seniori-ragdoll etsii itselleen ymmärtäväistä loppuelämän kotia.

12.6.2024

12-vuotias ragdoll Rommi saapui Rekku rescuelle kodinvaihtajana maaliskuussa. Rommilla oli kroonistunutta stressipissailun taustaa, mutta pissailu loppui heti sijaiskotiin tullessa. Alkuun Rommi oli hyvinkin arka ja säikky, mutta parissa kuukaudessa hänestä on kuoriutunut puhelias ja hyvin seurallinen. Rommi muun muassa pitää huolen että ruokailuajoista pidetään kiinni äänekkäästi.

Rommi on leikkisä varsinkin iltaa kohden, ja erilaiset pallot sekä erityisesti narun päässä oleva leivinpaperiruttu ovat kovin mieleen, puhumattakaan jos maton alle sujauttaa minkään kepin. Päivisin Rommi nauttii lekottelusta, parvekkeella olemisesta sekä ‘rupattelusta’ ihmistensä kanssa. Talon ihmiset ovatkin sitä mieltä, ettei Rommi kyllä useinkaan 12-vuotiaalta vaikuta, sen verran hassu, energinen ja leikkisä herra osaa olla. Rommilla on ollut tapana sijaiskodissa hakeutua ihmispalvelijoidensa viereen istumaan sohvalle, katsomaan telkkaria ja olemaan harjattavana. Kun päivä on oikein onnistunut, Rommin löytää pötköttelemästä kyljellään toinen takajalka kohti kattoon sojottaen. Seurallisuudestaan huolimatta sylikissa Rommi ei kuitenkaan ole, hän viihtyy sylissä noin viitisen sekuntia ennen kuin hän alkaa vihjailemaan että kiitos alas ja heti.

Rommin kanssa on ulkoiltu hieman valjaissa, ja aiemmin herra on ollut enemmänkin ulkokissana, joten turvalliseen ulkona olemiseen olisi kiinnostusta. Pitkän turkkinsa vuoksi Rommi kaipaa päivittäistä turkinhoitoa. Stressipissailutaustan vuoksi Rommi luovutetaan vain rauhalliseen ja lapsettomaan kotiin joko ainoana kissana tai mahdollisesti toisen vanhemman ja rauhallisen kissan kaveriksi. Aiemmassa kodissa Rommi ei tullut toimeen nuoren kissan kanssa, lisäksi koira ja lapsi aiheutti stressiä. Kotona Rommi ei pidä suljetuista huoneista, ja viihtyykin parhaiten kun makuuhuoneisiin on öisinkin pääsy. Muutoin Rommi saattaa ajoittain kokea öisin yksinäisyyttä ja maukua.

Sijaiskodissa ollessaan Rommilta on hoidettu hampaita (hammaskiven ja hampaan poisto), ja hammassyöpymäsairaus vaatii vuosittaisia hammastarkastuksia. Muutoin Rommi on perusterve, myös virtsatutkimuksia on suoritettua pissailutaustan vuoksi, mutta niissä ei ole paljastunut mitään merkittävää. Rommin uloste saattaa ajoittain olla pehmeämpää riippuen märkäruuasta ja on suositeltavaa lyhentää Rommin peräpään karvoja hieman helpottamaan tilannetta.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 250 €. Kulukorvauksella kissa on saanut vähintään yhden kolmoisrokotteen (calici, herpes ja kissarutto), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissa on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama, FIV-/FeLV-testattu negatiiviseksi (ellei toisin kerrota kissan kuvauksessa) ja vähintään kertaalleen madotettu. Kissan mikrosiru on rekisteröity Siruhaku.fi-palveluun.

Rekku Rescue ry on rekisteröitynyt eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 17893077.

Tiedustelut

Emme ota tällä hetkellä eläimestä lisää kyselyitä. Seuraa sivuiltamme eläimen tilannetta.