Rölli

01.09.2018

Alkuperä: Suomi

Puhelias, komea mutta ujohko poika Rölli etsii kotia ensialkuun ainoana kissana, mutta saatuaan itsevarmuutta se nauttisi kovasti kissaystävästä tulevaisuudessa.

15.8.2021

Rölli sai ikioman kodin.

27.7.2021
Rölli on hurmaava kissapoika, joka rakastaa yhdessä vietettyä rauhallista aikaa, läheisyyttä ja rapsutuksia. Rölli tutustuu ja tottuu ihmisiin hitaasti, ja uudessa kodissa on odotettavissa piileskelyä jonkin aikaa.  Ajan kanssa hän oppii luottamaan omiin ihmisiin, jotka pitävät hänestä huolta ja antavat runsaasti rakkautta ja läheisyyttä.  Röllille sopii parhaiten koti, jossa ei heti ole muita kissakavereita. Olisi hyvä jos tämä komea poika saisi ensin valloittaa kodin ja ihmiset, kerätä itseluottamusta ja rohkeutta. Sen jälkeen se varmasti nauttisi kiltin ja nuoren kissakaverin seurasta.

Röllin omassa kodissa tulee olla mielellään säännölliset, toistuvat päivärutiinit, jotka tuovat Röllille turvallisuudentunnetta. Röllin oman kodin ihmisten tulee olla paljon kotona, jotta Rölli ei joudu olemaan pitkiä aikoja yksin. Rölli pitää läheisyydestä, ja hän tulee mielellään nukkumaan ihmisen viereen, sekä yöllä että päivänokosilla. Rölli reagoi välillä kovaäänisellä naukumisella ehkä pelätessään olevansa jätetty yksin tai miettien missä ihmisystävät ovat tai halutessaan leikkiä tai touhuta yhdessä. Hän rauhoittuu kyllä kun kuulee tuttuja ääniä ja häntä kutsutaan luokse silitettäväksi tai aloitetaan yhteinen Röllille mieluinen leikkihetki. Kissamaiseen tapaan Rölli on hyvin aamuvirkku ja hän saattaa herätellä aamuvarhaisella kuuluvalla äänellä toivoen aamupalaa pian tarjottavaksi. Röllillä on hyvä ruokahalu ja hän kovin odottaa kun ruokaa ollaan laittamassa tarjolle, apukokkina tapahtumaa komeilla naukaisuillaan säestäen.

Röllin omassa kodissa tulee olla paljon leluja ja mahdollisuus aktiiviseen leikkiin omien ihmisten kanssa päivittäin. Röllin suosikkeja ovat huiskalelut, pallot, laservalo sekä kiipeily erilaisissa kissapuissa. Hän myös nauttii pehmeistä kissapedeistä ja niissä köllöttelystä. Rölli osaa vaatia huomioita kun hänen mielestään on sen aika ja oman ihmisen tulisi osata herkästi reagoida Röllin huomionhakuun sekä osata/opetella tulkitsemaan Röllin tarpeita ja toiveita sekä kyetä vastaamaan niihin.

Sijaiskodissa Rölli on ulkoillut kissatarhassa ja nauttinut siitä kovin. Hän on myös ollut kovin kiinnostunut seuraamaan kissakaverin valjaiden pukemista ja kissakaverin valjasulkoilua hän on seurannut  ikkunan takaa. Ehkä Rölli voisi innostua ulkoilusta valjaissa. Hänen tulisi päästä nauttimaan ulkoilmasta ja ympäristön tarkkailusta ainakin kissatarhassa tai verkotetulla/lasitetulla parvekkeella.

Röllin hieno pitkäkarvainen turkki vaatii harjausta ja huolenpitoa. Rölli antaa harjata silloin kun se hänelle itselleen sopii, mutta harjausta on hyvä harjoitella vielä lisää ja saada siitä aikaan mieluisia, hyviä kokemuksia. Tämä poika on vielä arahko ja pelästyy kovia ääniä ja äkkinäisiä liikkeitä, joten se ei sovi perheeseen, jossa on tai jonne on suunnitelmissa lähiaikoina saada pieniä lapsia. Isommat rauhalliset lapset varmasti ovat Röllin mieleen, koska heistä saa leikkiseuraa.

Röllin hengitys on välillä erityisesti leikin tuoksinassa raskaan kuuloista ja hän hengästyy helposti. Kissaklinikalla hänet on huolellisesti tutkittu, eikä ole todettu hengitystiesairauksia eikä astmaa. Tilannetta on hyvä kuitenkin seurata uudessa kodissa.