Rocky

08/2020 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Rocky palautui uudesta kodistaan yhdistykselle etsimään loppuelämän kotia, ja päätyi jäämään sijaiskotiinsa kahden kissakaverin seuraan.

*** 

Rocky on noin yksivuotias vauhdikas ja leikkisä kissapoika.

Nykyään rohkea ja hellyydenkipeä sylikissa Rocky oli hoitokotiin tullessaan todella arka, ja ensimmäiset viikot se viihtyi nurkassa nojatuolin alla. Yhteiselo ihmisten kanssa vaati hieman totuttelua ja aluksi esimerkiksi liiasta silittelystä saattoi saada kiitokseksi huitaisun tai sähinää. Alun vaikeuksien jälkeen Rockysta on kuitenkin kuoriutunut hurmaava pantteri, joka on taatusti ensimmäisenä ovella vastassa kotiin palaavia ihmisiä ja aina valmiina kehräilemään sylissä. Rockya saa mielellään kantaa sylissä ympäriinsä, ja iltaisin se tulee sänkyyn hakemaan rapsutuksia ja lepäilemään jalkopäähän.

Rocky riehuu mielellään pentujen kanssa, eikä tunnu ikinä väsyvän. Leluksi kelpaa mikä tahansa kynistä sukkiin, mutta rapisevat pallot ja narut jaksavat viihdyttää pisimpään. Pehmeä leikkitunneli on myös ollut suuressa suosiossa. Tulevalta perheeltä vaaditaan paljon intoa ja energiaa viihdyttää kissaa, koska tylsistyessään sen huomio kohdistuu herkästi esimerkiksi kaappien sisältöjen tutkiskeluun tai viherkasveihin. Olisikin syytä varmistaa, ettei kotoa löydy mitään kissalle myrkyllisiä huonekasveja.

Matolääkkeet Rocky on ottanut hienosti ruuan kanssa, ja kynsien leikkuu onnistuu hyvin herkkujen avustamana. Kantokoppa ei ole lempparipaikka, mutta sinne meneminen sujuu nykyään jo ihan mukavasti, ja kisu on reipas ja rauhallinen automatkailija. Rocky antaa nostaa ja käsitellä muutenkin ilman ongelmia. Ruoan suhteen se on kaikkiruokainen ja herkut maistuvat milloin tahansa. Hoitokodissa Rocky on saanut ensisijaisesti märkäruokaa, mutta syönyt suurella halulla myös raksuja.

Rocky on nykyään luottavainen ihmisiä kohtaan, eikä juuri enää arastele edes uusien ihmisten seurassa, mutta se ei ole tavannut esimerkiksi pieniä lapsia, joten suhtautumista lapsiin on vaikea arvioida. Hoitokodissa Rocky on ollut neljän pennun ja emon kanssa, ja tullut toimeen hyvin kaikkien lauman jäsenten kanssa, josta johtuen uudesta kodista tulee löytyä leikkisä kissakaveri.