Robusta

n. pari vuotias (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

23.2.2021 Robusta, nykyään lempinimeltään Naksu, löysi oman kodin Helsingistä

***

Robusta on nuori ujo tyttökissa, joka etsii rauhalllista mutta aktiivista kotia ainoana kissana tai toisen, rauhallisen kissan kaverina.

3.2.2021
Robusta tuli Rekuille maalla holtittomasti lisääntyneestä kissapopulaatiosta, jossa se oli nuoresta iästään huolimatta synnyttänyt jo ainakin yhden pentueen. Robustalta puuttui lähes kaikki kontakti ihmisiin, joten sijaiskodissa se on opetellut elämään yhdessä ihmisten kanssa. Omalta kodiltaan Robusta etsii itseluottamuksen vahvistamista sekä osallistamista yhteiseen elämään.

Robustan lempipuuhaa on leikkiminen, nukkuminen ja herkkupalojen saaminen. Se tykkää huiskalelun ja narun pyydystämisestä etenkin maton tai viltin alta. Yksinään Robusta innostuu potkimaan räsymattoa ja pyydystämään vinkuvaa hiirilelua tai omaa häntäänsä. Nuorena tyttönä Robustalla on paljon energiaa, joten on tärkeää leikittää sitä usein, eikä antaa sen nukkua koko päivää. Mikäli Robusta ei ole saanut purettua energiaansa päivän aikana, saattaa se pitää kotinsa hereillä kovaäänisellä maukumisella.

Robusta ei hae itse huomiota tai silityksiä ihmisiltä, joten kodin on huolehdittava sosialistamisesta ja osallistamisesta. Robusta kuitenkin ottaa mieluusti vastaan tarjolla olevat rauhalliset silitykset, joten siitä voi hyvinkin kehittyä varsinainen sylikissa. Onpahan Robustan kanssa nukuttu toisinaan päikkäreitäkin, joiden aikana se nauttii maharapsutuksista niin että nukahtaa syvään uneen. Robusta on alkanut myös tottua lattialta nosteluun sekä kantamiseen. Syliin Robusta hyppää herkkupalojen avulla, mutta viihtyy yleensä siellä vain niin kauan kuin herkut jatkavat tuloaan. Kehruukone odottaa käynnistymistään, sillä vakka Robusta pitääkin silitystuokioista, se ei silti kehrää helposti.

Toisinaan Robusta tarvitsee enemmän omaa tilaa tai on epävarma jostain. Tästä se ilmoittaa tassulla, joskus kynsien kera. Robusta ei tykkää esimerkiksi nopeista liikkeistä, ulkovaatteiden kahinasta tai ulko-oven avaamisesta. Parveke kiinnostaa, mutta ulkoa kantautuvat äänet ja liikkeet vielä pelottavat. Tästä syystä Robusta ei sovellu kotiin, jossa on teini-ikäistä nuorempia lapsia. Vieraisiin Robusta suhtautuu pelokkaasti ja menee piiloon sohvan alle.

Robusta tuli sijaiskotiin alunperin toisen, samasta populaatiosta pelastetun tyttökissan kanssa. Toinen kissa oli kuitenkin liian nopea ja leikkisä liikkeissään, mikä hermostutti Robustaa. Välillä tytöt kuitenkin leikkivät keskenään ja yllätettiinpä ne kerran nukkumasta samalta sohvalta. Toisen kissan päästyä omaan kotiinsa, Robusta jäi sijaiskotiin ainoaksi kissaksi ja alkoikin ottaa heti enemmän tilaa itselleen ja leikeilleen. Niinpä Robusta sopii ainoaksi kissaksi kotiin, joka antaa sille tarpeeksi huomiota, tai toiseksi kissaksi kotiin, jossa on rauhallinen ja itsevarma kissa odottamassa.

Sijaiskodissa Robustalle on annettu hyvälaatuista märkäruokaa sekä kuivaruokaa. Hiekkalaatikkoetiketti on ollut hallussa alusta asti. Turkin harjaaminen selkäpuolelta sujuu ja Robusta näyttää jopa pitävän siitä. Kynsienleikkuuta pitää vielä harjoitella. Kuljetusboxiin mennään herkkupalan mukana.

Summary in English

Robusta is a young shy female cat looking for a calm but active home where she can be the only pet, or a home that already has one calm but self-confident cat. Robusta came from a countryside where she lived in a big cat population without much contact with humans. She is looking for a home that engages her and gives a boost to her self-confidence.

Robusta likes playing, sleeping and eating treats. She likes to kick the rug and hunt a toy mouse that makes a squeaky sound. Robusta is getting used to being lifted up and carried, and comes to the lap if treats are offered. She doesn’t seek for a company, so the new home has to sosialize her and keep her company. However, she likes cuddles, and takes them whenever given. If she is not being played enough during the day, she might keep the household awake by meowing loudly at night.

Sometimes Robusta requires more space or feels unsecure about something. She will let know about this by hitting with a paw, sometimes with claws out. For this reason, she is not given to a home with young children.

Robusta came to the foster home with another female cat, who was too fast and lively for Robusta’s taste. After the other cat was adopted, Robusta became more playful. Thus, she would prefer to be the only cat or have a friend cat who is peaceful, self-confident and respects Robusta’s personal space.

Robusta eats good-quality wet and dry food, and knows how to use the sand box. She seems to like brushing, but trimming her claws requires further teaching.