Robusta

n. pari vuotias (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

23.2.2021 Robusta, nykyään lempinimeltään Naksu, löysi oman kodin Helsingistä

***

Robusta on nuori ujo tyttökissa, joka etsii rauhalllista mutta aktiivista kotia ainoana kissana tai toisen, rauhallisen kissan kaverina.

3.2.2021
Robusta tuli Rekuille maalla holtittomasti lisääntyneestä kissapopulaatiosta, jossa se oli nuoresta iästään huolimatta synnyttänyt jo ainakin yhden pentueen. Robustalta puuttui lähes kaikki kontakti ihmisiin, joten sijaiskodissa se on opetellut elämään yhdessä ihmisten kanssa. Omalta kodiltaan Robusta etsii itseluottamuksen vahvistamista sekä osallistamista yhteiseen elämään.

Robustan lempipuuhaa on leikkiminen, nukkuminen ja herkkupalojen saaminen. Se tykkää huiskalelun ja narun pyydystämisestä etenkin maton tai viltin alta. Yksinään Robusta innostuu potkimaan räsymattoa ja pyydystämään vinkuvaa hiirilelua tai omaa häntäänsä. Nuorena tyttönä Robustalla on paljon energiaa, joten on tärkeää leikittää sitä usein, eikä antaa sen nukkua koko päivää. Mikäli Robusta ei ole saanut purettua energiaansa päivän aikana, saattaa se pitää kotinsa hereillä kovaäänisellä maukumisella.

Robusta ei hae itse huomiota tai silityksiä ihmisiltä, joten kodin on huolehdittava sosialistamisesta ja osallistamisesta. Robusta kuitenkin ottaa mieluusti vastaan tarjolla olevat rauhalliset silitykset, joten siitä voi hyvinkin kehittyä varsinainen sylikissa. Onpahan Robustan kanssa nukuttu toisinaan päikkäreitäkin, joiden aikana se nauttii maharapsutuksista niin että nukahtaa syvään uneen. Robusta on alkanut myös tottua lattialta nosteluun sekä kantamiseen. Syliin Robusta hyppää herkkupalojen avulla, mutta viihtyy yleensä siellä vain niin kauan kuin herkut jatkavat tuloaan. Kehruukone odottaa käynnistymistään, sillä vakka Robusta pitääkin silitystuokioista, se ei silti kehrää helposti.

Toisinaan Robusta tarvitsee enemmän omaa tilaa tai on epävarma jostain. Tästä se ilmoittaa tassulla, joskus kynsien kera. Robusta ei tykkää esimerkiksi nopeista liikkeistä, ulkovaatteiden kahinasta tai ulko-oven avaamisesta. Parveke kiinnostaa, mutta ulkoa kantautuvat äänet ja liikkeet vielä pelottavat. Tästä syystä Robusta ei sovellu kotiin, jossa on teini-ikäistä nuorempia lapsia. Vieraisiin Robusta suhtautuu pelokkaasti ja menee piiloon sohvan alle.

Robusta tuli sijaiskotiin alunperin toisen, samasta populaatiosta pelastetun tyttökissan kanssa. Toinen kissa oli kuitenkin liian nopea ja leikkisä liikkeissään, mikä hermostutti Robustaa. Välillä tytöt kuitenkin leikkivät keskenään ja yllätettiinpä ne kerran nukkumasta samalta sohvalta. Toisen kissan päästyä omaan kotiinsa, Robusta jäi sijaiskotiin ainoaksi kissaksi ja alkoikin ottaa heti enemmän tilaa itselleen ja leikeilleen. Niinpä Robusta sopii ainoaksi kissaksi kotiin, joka antaa sille tarpeeksi huomiota, tai toiseksi kissaksi kotiin, jossa on rauhallinen ja itsevarma kissa odottamassa.

Sijaiskodissa Robustalle on annettu hyvälaatuista märkäruokaa sekä kuivaruokaa. Hiekkalaatikkoetiketti on ollut hallussa alusta asti. Turkin harjaaminen selkäpuolelta sujuu ja Robusta näyttää jopa pitävän siitä. Kynsienleikkuuta pitää vielä harjoitella. Kuljetusboxiin mennään herkkupalan mukana.