Robert Redford (nyk. Ramses)

Lisätty sivulle: 2011-08-04

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Robert Redford (nyk. Ramses)
27.10.2011 ROBERT REDFORD (NYK. RAMSES) MUUTTI OMAAN KOTIIN HELSINKIIN

****

KUULUMISIA omasta kodista:

18.9.2012 Robert Redford ei nimenä oikein taipunut arkikäyttöön, joten herrasta tuli pienen tuumailun jälkeen Ramses. Ensimmäinen vuosi talossa tulee piakkoin täyteen, mutta tuntuu kuin Ramses olisi aina kuulunut porukkaan. Kaverin haastavasta luonteesta huolimatta ollaan pärjätty alusta asti mainiosti ja saatu kaikki pakolliset toimenpiteet hoidettua kunnialla. Mielipiteensä herra toki edelleen ilmoittaa kursailematta, mutta loppujen lopuksi isäntäväki kuitenkin tekee niin kuin parhaaksi katsoo.

Jääräpäisen ulkokuorensa alla Ramses on pullollaan rakkautta ja tyytyväistä hurinaa, kunhan se saa edetä omilla ehdoillaan. Hellyyttä sekä otetaan vastaan että osoitetaan ylenpalttisen avokätisesti. Raksujen, rapsutusten ja naksuttimen avulla on opeteltu yhtä jos toista hyödyllistä ja turhempaakin taitoa ja temppua sekä siinä sivussa kasvatettu yhteisymmärrystä. Sitkeän harjoittelun tuloksena sujuvat nykyään niin syliin nostamiset, kantokoppaan meno kuin lihansyöntikin.

Ramses selkeästi tykkää käyttää hoksottimiaan ja erilaiset aktivointilelut kuuluvatkin meillä kestosuosikkeihin. Molemmin puolin parantunut kommunikaatio tuntuu myös helpottaneen tuittuilua kun voi luottaa siihen, että isäntäväki ymmärtää vähemmälläkin koska on nälkä, pitää päästä parvekkeelle, kiukuttaa, tarvitsee halin, ruoka on Ihan Väärää Laatua, ei huvita, leikityttää, haluaisi hirmuisesti nuolla pastakastikkeen jämät lautasilta tai sohvan alla on näkymätön mörkö.

Kesällä tassujen määrä taloudessa tuplaantui, kun Ramseksen seuraksi muutti pikkuvintiö Pärre Poppanen. Ensimmäisinä päivinä Ramsesta hiukan epäilytti ympäriinsä säntäilevä, häntää jahtaava tättähäärä ja pentua taisi vähän jännittää monta kertaa itsensä kokoinen kissanroikale. Kaiken kaikkiaan tutustuminen meni silti paljon helpommin ja nopeammin kuin osasimme odottaakaan. Vaikka energistä tenavaa pitääkin välillä hieman toppuutella, on “setäkissa” silti silminnähden aktivoitunut ja nauttii kissakaverin kanssa remuamisesta.

****

LEIKATTU UROS, noin 2v (kesällä 2011) Kotihoidossa Helsingissä

14.10.2011 Redford on hoitopaikassa osoittautunut hieman haasteelliseksi tyypiksi, jolla on hyvin vahvat mielipiteet siitä, mikä on suotavaa (rapsutukset, pentujen pussiruoka), mikä ärsyttävää (liialliset rakkaudenosoitukset toisilta kissoilta, raaka liha), ja mikä kestämätöntä (nostaminen). Herran käsittely ja hoitotoimenpiteet vaativat varmoja otteita, ja ainakin meillä Redford on pysynyt huomattavasti paremmin miespuolisen pitelijän käsissä. Pinnan kiristymistä Robert ilmaisee suhisten ja näykkien, muttei ole ikinä purrut ns. kunnolla.

Hoitopaikan kahden hyvätapaisen nuoren kollin kanssa Redford tulee ihan kivasti toimeen vaikka löhöileekin mielummin sohvalla kuin lähtee mukaan villeihin leikkeihin. Jos pojat käyvät liian tungetteleviksi esimerkiksi ruokalautasella, Redford suhahtaa niitä loitommalle muttei haasta riitaa. Välillä varsinkin aikuisen Viktor F:n kanssa pistetään oikein painiksi, ainakin Viktorin mielestä ihan leikkimielellä…

Noin ylipäätään Redfordin liikkeitä ja käyttäytymistä seuratessa tulee mieleen ikäarviota vanhempi kissa (ikäarviohan on kuitenkin vain arvio), joka on jo vähän pinttynyt omiin tapoihinsa ja kaipaisi itsepäistä ja välillä hiukan tuittupäistä lemmikkiä ymmärtävän omistajan. Ihmisistä Robert pitää edelleen kovasti, sekä tutuista että tuntemattomista.

23.8.2011 Robert Redford on muhkea ja rauhallinen kolli, jolta teinihötkyilyt ovat jo taaksejäänyttä aikaa. Toki oikeanlaisen lelun löydyttyä Redford sallii ihmisen itseään viihdyttää, mutta ihan yhtä mielellään herra kipuaa syliin rapsuteltavaksi. Jos hoitohuoneeseen istahtaa, saakin aika suurella todennäköisyydellä Redfordin syliin kiehnäämään, käsiä ja kasvoja puskemaan. Olenpa saanut osakseni myös pientä kasvo- ja kaulapesua (Robert toivookin että sen tuleva omistaja ei olisi kirjaimellisesti herkkänahkainen tyyppi).

Hellyttelytuokioissa riittää kuitenkin vielä vähän opettelemista, sillä Redford osoittaa tykkäämistään välillä hammastellen. Tästä syystä pienten lasten perhe ei välttämättä ole Redfordille se paras mahdollinen koti. Toki ärsyttävästä tavasta koitetaan opetella pois, ja voi olla että herra on vielä vähän turhautunut kun toistaiseksi on joutunut asustamaan itsekseen, erillään muista hoitolaisista. Ihmisseuran suhteen Redford ei tosiaankaan ole valikoiva, vaan ottaa vierailijat vastaan ystävällisesti ja aristelematta. Käheää ääntään Robert käyttää säästeliäästi, mutta vinkuvaa kehräystä kuuluu senkin edestä. :)

Ruoan suhteen Redford on vähän valikoiva, muttei kuitenkaan niin nirso että siitä koituisi huolta (kuten rotevasta ulkomuodosta huomaa).

Robert Redfordi keskustelupalstalla.

4.8.2011 Robert Redford aloittaa kodinetsinnän. Lisätietoja tulossa.

KULUKORVAUS leikatusta kissasta on 120€. Kulukorvauksella kissa on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun.