Robert

17.06.2019

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi, Hyvinkää (sijaiskodissa)

Varattu

Robert on 3-vuotias kiltti, pitkäkarvainen kollipoika, joka on yhdistelmä kahta kissarotua: scottish straighta ja siamilaista.

2.11.2022

Robert tuli Rekuille kodinvaihtajana itsestään riippumattomista syistä. Ensimmäiset päivät sijaiskodissa menivät sängyn alla lymyillessä, mutta jo muutaman päivän jälkeen uteliaisuus voitti ja Robert kaivautui ulos piilostaan. Nykyisin kiltti kollipoika viihtyy näkyvillä ja osallistuu sijaiskodin arkeen innokkaasti. Robert nauttii silityksistä sekä paijauksista. Tämä 5,5-kiloinen kollikissa on ihmisläheinen ja hän hakeutuu aktiivisesti sijaiskodin ihmisten seuraan. Robertin voikin usein löytää jaloista kiehnäämästä tai etätyöpäivään osallistumassa. Uudet ihmiset saattavat vähän jännittää Robertia alkuun ennen kuin luottamus esimerkiksi herkkujen avulla löydetään. Erityisesti herkkutikut ovat tämän kollin mieleen!

Robertilta on löydetty perinnöllinen sydänsairaus. Sen vuoksi pojan jäljellä olevien vuosiensa määrä on epävarma, eikä eläinlääkäri sen suhteen pysty antamaan ennustetta. Jäljellä voi olla vuosi tai kymmenen vuotta. Tärkeää olisi jatkossa seurata tilanteen kehittymistä, vaikka tällä hetkellä Robert voi hyvin, eikä tarvetta esimerkiksi lääkitykselle ole. HCM:stä voi lukea lisää esimerkiksi täältä: https://evidensia.fi/hoitovinkit/kissojen-sydansairaudet-hypertrofinen-kardiomyopatia/.

Rapsutuksien lisäksi Robertin lempipuuhia ovat laserin perässä juokseminen. Kollipoika on heti valppaana leikkiin, kun kuulee laser-lelun otettavan esille. Myös pihan tapahtumien seuraaminen kuuluvat tämä pojan arkirutiineihin. Aikansa leikittyään Robert tykkää vetäytyä omiin oloihin päiväunien ajaksi. Robert on äärimmäisen kiltti ja antaa käsitellä todella hyvin. Kollin saa nostaa syliin vaivatta ja se antaa leikata kynnet hienosti. Kantokoppaan meno ei ole selkeästi Robertin suosikkijuttu, mutta sekin onnistuu ilman vastarintaa. Robert nauttii myös selkeästi pitkän turkkinsa harjaamisesta. Hampaat ovat myös hyvässä kunnossa tällä pojalla.

Robert etsii kotia, jossa sille olisi tarjolla seuraa ja paijauksia. Kovat ja äkilliset liikkeet sekä äänet voivat säikäyttää Robertin, joten poika ei sovellu aivan pienten lasten perheeseen. Aiemmin Robert on elänyt samassa kodissa kanin kanssa. Sen sijaan kokemusta kissa- tai koirakavereista Robertilla ei ole.

Summary in English

Robert is a kind 3-year-old male cat. He is a mix of scottish straight and siamese.

2.11.2022

When Robert arrived to foster care, he was a bit shy and he hid under the bed for a while. After a a couple of days this curious boy started to roam around the house and nowadays he loves spending time with his foster family. New people might be a little scary at first, but Robert quickly gets over his fears with delicious treats.

Robert has a heart condition called HCM (https://www.vet.cornell.edu/departments-centers-and-institutes/cornell-feline-health-center/health-information/feline-health-topics/hypertrophic-cardiomyopathy). This means that it is impossible to know if Robert has one year or ten years to live. In his new home it is very important that his condition is being monitored even though at this moment Robert is doing well and there is no need for medication.

Robert is looking for a home with people who have lots of time for him, who play with him and keep him company. Robert is scared of sudden movements and loud noises so he is not suitable for a family with small children. In his previous home Robert lived with a rabbit but we don’t know how Robert would react to another cat or a dog.