Robert

17.06.2019

Alkuperä: Suomi

26.11.2022 Robert muutti omaan loppuelämän kotiinsa. 

10.12.2022 Kuulumisia Robertin uudesta kodista:

“Robert (tai kuten olemme alkaneet kutsua häntä myös Bobiksi) on parin ensimmäisen päivän arastelun jälkeen sopeutunut meille hyvin. Hän tykkää tarkkailla meidän puuhasteluja kotona ja pötköttelee pitkin päivää keskellä lattioita :) kissa tuntuu olevan loputtoman utelias kaikkiin mahdollisiin kaappeihin ja koloihin mitä löytääkin kämpästä, sekä kiipeily ja ikkunoista katselu ovat mieliharrastuksia. Parvekkeella on herralle vielä ilmeisesti liian kylmä vaikkakin ovesta usein tiirailee kiinnostuneena siihenkin suuntaan. Kuivaruoka maistuu pojalle hyvin, märkäruokaa kohtaan edelleenkin kovin valikoiva. Herkkuja varmaankin hän voisi syödä rajattomasti. Pissalla ja kakalla käynti on normaalia. Sylikissaksi ei Bobista ole muutamaa minuuttia pitemmäksi aikaa.. :)”

Viidessä jälkimmäisessä kuvassa Robert tutkii uteliaana ihmisten puuhia ja kodin nurkkia. Robert on myös löytänyt lempiloikoilupaikkansa uudessa kodissa.

***

Robert on 3-vuotias kiltti, pitkäkarvainen kollipoika, joka on yhdistelmä kahta kissarotua: scottish straighta ja siamilaista.

2.11.2022

Robert tuli Rekuille kodinvaihtajana itsestään riippumattomista syistä. Ensimmäiset päivät sijaiskodissa menivät sängyn alla lymyillessä, mutta jo muutaman päivän jälkeen uteliaisuus voitti ja Robert kaivautui ulos piilostaan. Nykyisin kiltti kollipoika viihtyy näkyvillä ja osallistuu sijaiskodin arkeen innokkaasti. Robert nauttii silityksistä sekä paijauksista. Tämä 5,5-kiloinen kollikissa on ihmisläheinen ja hän hakeutuu aktiivisesti sijaiskodin ihmisten seuraan. Robertin voikin usein löytää jaloista kiehnäämästä tai etätyöpäivään osallistumassa. Uudet ihmiset saattavat vähän jännittää Robertia alkuun ennen kuin luottamus esimerkiksi herkkujen avulla löydetään. Erityisesti herkkutikut ovat tämän kollin mieleen!

Robertilta on löydetty perinnöllinen sydänsairaus. Sen vuoksi pojan jäljellä olevien vuosiensa määrä on epävarma, eikä eläinlääkäri sen suhteen pysty antamaan ennustetta. Jäljellä voi olla vuosi tai kymmenen vuotta. Tärkeää olisi jatkossa seurata tilanteen kehittymistä, vaikka tällä hetkellä Robert voi hyvin, eikä tarvetta esimerkiksi lääkitykselle ole. HCM:stä voi lukea lisää esimerkiksi täältä: https://evidensia.fi/hoitovinkit/kissojen-sydansairaudet-hypertrofinen-kardiomyopatia/.

Rapsutuksien lisäksi Robertin lempipuuhia ovat laserin perässä juokseminen. Kollipoika on heti valppaana leikkiin, kun kuulee laser-lelun otettavan esille. Myös pihan tapahtumien seuraaminen kuuluvat tämä pojan arkirutiineihin. Aikansa leikittyään Robert tykkää vetäytyä omiin oloihin päiväunien ajaksi. Robert on äärimmäisen kiltti ja antaa käsitellä todella hyvin. Kollin saa nostaa syliin vaivatta ja se antaa leikata kynnet hienosti. Kantokoppaan meno ei ole selkeästi Robertin suosikkijuttu, mutta sekin onnistuu ilman vastarintaa. Robert nauttii myös selkeästi pitkän turkkinsa harjaamisesta. Hampaat ovat myös hyvässä kunnossa tällä pojalla.

Robert etsii kotia, jossa sille olisi tarjolla seuraa ja paijauksia. Kovat ja äkilliset liikkeet sekä äänet voivat säikäyttää Robertin, joten poika ei sovellu aivan pienten lasten perheeseen. Aiemmin Robert on elänyt samassa kodissa kanin kanssa. Sen sijaan kokemusta kissa- tai koirakavereista Robertilla ei ole.