Risto

07/2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

23.11.2022 Risto ja Loimu läksivät reippaina valloittamaan uutta kotiaan.

***

Tämä poika on reipas, kiltti ja energiaa täynnä! Parhaassa teini-iässä oleva Risto etsii yhdessä kotia lähes samanikäisen kissakaverinsa Loimun kanssa.

12.8.2022

Loimu ja Risto odottelevat edelleen juuri Sitä Oikeaa kotia. Pojat ovat kesän aikana edenneet hienosti kotikissakoulun yläluokilla: vieraita ei enää sen suuremmin pelätä, ja aikuisvieraat ovat jopa kelvanneet rapsuttajiksi. Pienten lapsivieraiden kohdalla Risto hieman pohti, onko kyseessä oikeasti minihuumani, vai kenties saalistusta vaativa otus, joten pienet lapset on järkevintä jatkossakin olla vain vieraina, ei huushollin vakioasukkeina.

Nykyään kaksikolla on tapana mennä sijaiskodin omien ihmisten viereen köllöttelemään, esimerkiksi sohvalle, ja hakemaan rapsutuksia. Molemmat ovat myös oppineet tulemaan kutsusta, joskin toki vain silloin, kun huvittaa (pitäähän teineillä vähän asennetta olla!). Poikien keskinäinen ystävyys on myös lujittunut, ja he ovat nykyään selkeästi toisilleen tuki ja turva.

Riston ja Loimun kanssa kotona on aina menoa ja meininkiä, sekä roppakaupalla söpöyttä. Arki nuoren kissapoikakaksikon kanssa tuskin on ikinä tylsää tai ikävää!

2.5.2022

Loimu ja Risto saapuivat Rekku Rescuen sijaiskotiin viime vuoden lopulla yli 100 kissan populaatiosta. Kissojen sosiaalistaminen ei populaatiossa ollut mahdollista, joten pojat ovat läpikäyneet sijaiskodin hoitajien tuella kotikissakoulua, joka on vielä vaiheessa. Niinpä pojat etsivät yhdessä kissakokenutta ja kärsivällistä kotia, josta löytyy herkkyyttä ymmärtää kissan eleitä ja lajityypillistä käytöstä. Kaksikko toivoo, että tulevassa kodissa meno olisi suhteellisen rauhallista (pois lukien heidät itsensä), ja että kaksijalkainen väki olisi aikuista, tai sitten aikuisuuden kynnyksellä olevaa.

Risto on teinin ruumiillistuma. Ehkä siksi, koska hän on teini-ikäinen kissa. Kuten kunnon teini, Risto ei aina suostu syliin vaan pakenee yleensä paikalta, kun yrittää Ristoa halaukseen kaapata. Risto myös esittää, että ei kestä silitystä, mutta todellisuudessa rakastaa sitä. Luonteeltaan Risto on erityisen utelias ja rohkea. Edes suihkussa ei saa ilman tuijottavaa silmäparia käydä.

Riston lempipuuhia ovat ulos tuijottelu, vakoojaleikki, erilaisten narujen ja onkilelujen saalistus. Ristolla on hyvällä tavalla energiaa, ja siksi he ovat hyvä parivaljakko lähes saman ikäisen Loimun kanssa. Risto tosin on välillä hieman innokkaampi osapuoli paini- ja juoksuleikkeihin.

Riston kynnet on helppo leikata kunhan hänet saa kiinni. Ristolla on kuudes aisti ja se on havaita, koska ihminen yrittää napata hänet,  joten jatkossa pojan kanssa olisi hyvä jatkaa hoitotoimenpiteiden treenausta positiivista vahvistamista hyödyntäen. Risto on kuitenkin perusluonteeltaan kiltti ja pitää välillä jöötä myös inan nuoremmalle kaverilleen Loimulle. Riston lempiruokaa on kuivaruoka, kalat ja kissojen herkut.

Vaikka pojilla on toisensa kavereina, on heitä tarpeen leikittää ja aktivoida ihmisen toimesta päivittäin. Turvallinen valjasulkoilu voisi olla parivaljakolla mieluista puuhaa joskus tulevaisuudessa, kunhan kodilla on kärsivällisyyttä ajan kanssa harjoitella ja totutella veljeksiä siihen. Vaihtoehtoisesti myös ulkotarha olisi varmasti erittäin pidetty! Molemmat pojat osaavat hienosti puhua kissaa ja ovat tottuneet useamman kissan laumaan, joten voisivat tulla uudessakin kodissa toimeen yhden tai parin muun kissan kanssa, kunhan kemiat kohtaavat. Ristolla on tosin taipumus olla leikeissä ylivoimainen ja puolustaa omia resurssejaan hanakasti, joten tämä tulee huomioida tulevan kodin mahdollisten muiden kissojen yhteensopivuutta miettiessä.