Riska

08/2021 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Riska on leikkisä nuori poika, joka etsii kotia siskonsa Pianon kanssa.

 

15.6.2022 Riska pääsi omaan kotiin siskonsa Pianon kanssa.

2.6.2022

Riskasta on kuoriutunut viikkojen edetessä yhä ihmisrakkaampi kissa. Se pyörii jaloissa hakemassa huomiota ja seuraa perässä ihmisten touhuja. Riskan luo mennessä sillä onkin tapana kellahtaa selälleen ja odottaa innolla rapsutuksia. Hoitotoimenpiteetkin luonnistunut hyvin. Riska antaa nostaa syliin ja on antanut leikata kynsiään. Myös leikit Piano-siskon kanssa on maistuneet entiseen malliin ja kaksikko on hioutunut entistä enemmän yhteen.

 

3.5.2022

Riskasta on tullut entistä uteliaampi ja se onkin kova tutkimaan uusia paikkoja. Kaikki paikat sijaiskodissa pitäisi päästä katsomaan. Myös sijaiskodin omat kissat kiinnostaisivat kovasti Riskaa. Riskalla on nykyisin tapana ottaa siskonsa kanssa juoksuharjoituksia, joissa kumpikin jahtaa toista vuorotellen. Kaksikko on nauttinut viime aikoina kevätpäivistä parvekkeella, jossa ne seuraavat kiinnostuneina pihan tapahtumia. Välillä tosin käydään keräämässä rohkeutta sisätiloista, ettei tilanteet mene liian jänniksi.

23.2.2022.

Riska saapui noin kahdeksan viikon ikäisenä isosta kissapopulaatiosta ensimmäiseen hoitopaikkaansa syyskuussa ja siirtyi sieltä sitten nykyiseen hoitopaikkaansa joulukuun lopulla. Aluksi Riskaan ei saanut koskea ja se ikävöi myös toisia kissoja huutelemalla hoitohuoneensa ovella. Pikkuhiljaa tässä kuitenkin edistyttiin ja parin viikon päästä kuultiin ensimmäinen kehräys samalla kun se uskaltautui ensimmäistä kertaa pyörimään jaloissa ovella hoitajan ollessa lähdössä pois huoneesta. Nyt Riska hypähtää jo huoneeseen tullessa kättä vasten silityksiä saamaan ja sitä saa rapsutella massua myöten, mutta nostamiseen se suhtautuu vielä liian epäluuloisesti.

 

Tammikuun lopulla Riska sai kaverikseen jo edellisestä hoitopaikasta ja samasta populaatiosta sille tutun Piano-tytön. Ja voi sitä onnen ja kurinan määrää. Riska on kaksikon älykkö ja innokkaampi leikkijä, vaikka kaksikko ei muuten olekaan rasavilleimmästä päästä. Riska, joka pitää eniten sulkahuiskaleikeistä, ottaa nätisti huomioon, että Piano hennompana ei halua ottaa osaa koviin kollimaisiin saalistuksiin ja painiotteluihin. Kaksikko tulee hyvin toimeen ja ne antavat toisilleen ajoittain aina apua pesuhetkissä.

 

Riska on syönyt hoidossa ollessaan suurella halulla aivan kaikkea mitä on tarjottu ja sen vyötärö onkin pyöristynyt hieman. Etenkin kanansydän saa aikaan saalistusmurinaa. Riska on opetellut kantoboksiin syömällä kaiken ruokansa siellä ja boksissa nukutaankin välillä. Riskalla on ollut hoidossa ollessaan lievää silmätulehdusta ja se on todennäköisesti saman calici-viruksen kantaja kuin Pianokin. Virus aktivoituu usein stressin ja muutosten seurauksena. Tämän vuoksi Riska muuttaakin uuteen kotiin turvaa tuovan siskonsa Pianon kanssa.