Rinkeli

2014 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

13.12.2020 Pitkän odotuksen jälkeen omintakeinen herra Rinkeli pääsi muuttamaan sopivasti jouluksi juuri siihen oikeaan loppuelämän kotiin.

22.12.2020

Kuulumisia uudesta kodista:

“Meillä on mennyt Frankin kanssa erittäin hyvin (huomasin papereista, että hänen nimensä onkin Frank ja meistä hän on aivan selvästi Frank ja myös tunnistaa sen nimen). Itse asiassa mieheni oli jopa hieman tuohtunut siitä miten ongelmaiseksi Frank oli kuvattu, kun meistä se on aivan tavallinen kissa!:)

Tuli siis meille lauantai iltana, jolloin piiloutui heti sängynaluslaatikkoon ja sähisi jos tulimme lähelle. Annoimme Frankin olla rauhassa ja tulla omaan tahtiinsa tutustumaan ja ei kestänyt kauaa, kun se kömpi jo esiin ja aloitti varovaisen tutustumisen.

Frank on mielestäni erittäin tottelevainen kissa ja se kuten sanoin tuntee nimensä ja tietää mitä ei tarkoittaa. Kun se hyppäsi ensimmäisenä iltana ruokapöydälle ja mieheni sanoi ei ja osoitti maahan, niin Frank sähisi hiukan ja muljautti silmiään, mutta hyppäsi kiltisti maahan:D

Jo parin päivän päästä se oli kuin kotonaan. Jotkut asiat, kuten ovikello vielä vähän jännittävät, mutta päivä päivältä tulee enemmän varmuutta ja rohkeutta. Ulkoilusta Frank pitää, mutta ei vielä viihdy kauaa ulkona, vaan lähinnä juoksee edes takaisin ulos ja sisään ulkotarhastamme. Valjaissa kulkemista ei vielä olla koetettu, joulunpyhinä ajattelimme kokeilla.

Ruokailutilanteet on mielestäni hieman rauhoittuneet, en osaa sanoa miksi, mutta tuntuu, ettei Frank enää syö henkensä hädässä, ruokaa saattaa jopa jäädä muutama muru, kun esim. aamulla Frank juoksee välillä ulos ja tulee taas sisälle syödäkseen loput. Vessa asiat ovat sujuneet myös hyvin. Olen antanut Frankille sellaisia kissojen pikku maitoja, joita saa Mustista ja Mirristä.

Päivisin Frank tykkää istua mieheni sylissä tai nukkua hänen jaloissaan tai kiipeilypuussa ja pelkäsinkin, ettei hyväksy minua, kun olin viime viikolla läsnätyössä, mutta iloisesti Frank tulee illalla vastaan, kun tulen töistä. Frankin on myös voinut huoletta jättää yksin kotiin. Olimme viime lauantaina sisareni luona kylässä useita tunteja ja Frank oli rauhallisesti nukkumassa kun tulimme kotiin.”

***

Rinkeli on suloinen, hellyydenkipeä ja touhukas poika, joka kaipaa paljon ihmisen läsnäoloa, huomiota ja aktivointia.

2.12.2020

Rinkelistä on tullut kuukausien mittaan tasaisesti hakemuksia, mutta vieläkään ei Juuri Sitä Oikeaa kotia ole löytynyt. Rinkeli etsii siis seuraavanlaista kotia:

-ei lapsia (eikä lastenhankinta-aikeita tulevaisuudessa. Huomioithan, että Rinkeli on vasta kuusi vuotias!)

-ei muita lemmikkejä

-ihmisen/ ihmisten tulisi viettää paljon aikaa kotona ja arjen tulisi olla vakaata sekä rauhallista

Uusilla omistajilla tulisi olla:

-ennestään kissakokemusta; Rinkeli ei sovellu ensikissaksi

-ymmärrystä ja huumorintajua Rinkelin suurta ruokarakkautta kohtaan (herra syö jopa keitetyt perunat kattilasta jos mahdollisuus sattuu eteen)

-aikaa helliä Rinkeliä, nukkua sen kanssa päikkäreitä vierekkäin sekä muutenkin viettää tiivistä rinnakkaiseloa tämän hellyyttävän, herkän ja rakastavan kissan kanssa

-intoa ulkoiluttaa poikaa valjaissa

-resursseja Rinkelin tarvitsemiin säännöllisiin hammashoitoihin forlin (kissojen hammassyöpymäsairaus) vuoksi

7.9.2020

Rinkeli siirtyi elokuun lopussa uuteen sijaiskotiin edellisen sijaiskodin joutuessa muuttamaan. Uusi kotihoitaja työskentelee pääasiallisesti etänä ja tämähän on sopinut Rinkelille kuin nenä naamaan. Tämä sijaiskodin vaihto vahvistaakin hyvin sitä ajatusta, että Rinkelille tärkeintä on oma turvallinen ihminen, jonka kanssa saa viettää paljon aikaa.

Nykyisessä sijaiskodissa Rinkeli on pärjännyt ilman ongelmia ja levottomuutta, jos satunnaisia aamuherätyksiä ei lasketa. Kotona yksin oleminen ei myöskään ole näyttänyt aiheuttavan oireilua. Suurin kiinnostuksen kohde on edelleen ruoka. Rappukäytävästä tulevat äänet toimivat myös mielenkiinnon herättäjänä. Näiden lisäksi pitkät päiväunet – mieluiten ihmisen vieressä – maistuvat.

26.7.2020

Rinkeli on leikkisä ja seurallinen kissa, joka rakastaa viettää aikaa oman ihmisen sylissä ja olla rapsuteltavana. Silloin kun poika ei ole sylissä tai nukkumassa, on Rinkeli uteliaana luonteena usein puuhaamassa jotain: leikkii leluilla ja muillakin irtotavaroilla, kiipeilee ja avustaa ihmistä kotiaskareissa. On todettava, että Rinkeli ei ole antiikin- taikka posliininkeräilijän kissa, mutta uskollista seuralaista sekä päivään piristystä tuovaa puuhakattia kaipaavalle Rinkeli sopisi mainiosti.

Rinkeli tuli Rekku Rescuelle kodinvaihtajana edellisen omistajan elämäntilanteen muutoksen vuoksi. Rinkeli on syntynyt Kreikassa, missä se löydettiin pienenä pentuna hylättynä roskalaatikosta. Tämä rankka kokemus on jättänyt jälkensä Rinkeliin; aiemmassa kodissa ilmeni pahaa eroahdistusta ja myös sijaiskodissa Rinkeli haluaa vähintään näköyhteyden, kun hoitaja menee vessaan tai toiseen huoneeseen. Sijaiskodissa Rinkeli on kuitenkin pystynyt olemaan kotona yksin jo noin 6 tuntia, kunhan se saa tarpeeksi huomiota ja aktivointia yksinolon jälkeen. Hoitajien tullessa kotiin on Rinkeli tietysti ovella iloisena vastassa.

Rinkelillä on myös taipumusta stressiperäiseen idiopaattiseen kystiittiin sekä turhautuessaan sopimattomien asioiden, kuten narujen ja kasvien, syömiseen. Uudessa kodissa kasvit ja kaikki narut, nauhat ja niitä muistuttavat asiat tuleekin laittaa kissan ulottumattomiin. Rinkelille suurimpia stressiä aiheuttavia asioita ovat liian pitkä yksinolo, huomion ja läheisyyden puute sekä tylsistyminen. Aktivoinnin puute aiheuttaa herkästi myös sen, että Rinkeli on öisin levoton ja herättelee ihmistä aamuyöstä. Rinkeli kuitenkin osaa myös tyytyväisenä ollessaan asettua nätisti nukkumaan ihmisen viereen koko yöksi. Rinkeli säikkyy herkästi uusia asioita ja kovia ääniä, mutta myös toipuu pelästymisestä ja tottuu asioihin nopeasti. Lapsia Rinkeli pelkää paljon ja pyrkii pois kauempanakin olevan lapsen nähdessään. Jopa esimerkiksi kerrostaloasunnon naapurista kuuluvat lasten äänet ovat saaneet Rinkelin täysin pois tolaltaan.

Rinkeli on hulluna ruokaan ja söisi aivan kaiken, mitä sen eteen annetaan. Niinpä pojan kanssa on pidettävä säännöllinen, useita pienempiä aterioita sisältävä, ruokarytmi sekä katsoa, ettei vahingossa tule antaneeksi kaihoisalla katseella ja lohduttomalla äänellä maukuvalle söpöliinille liikaa ruokaa. Idiopaattisen kystiitin vuoksi Rinkeli syö pääosin pelkkää märkäruokaa. Rinkelin uuden omistajan olisi hyvä myös olla rento omien ruokahetkien sekä ruuanlaiton suhteen, sillä Rinkeli sinnikkäästi pyrkii osallistumaan näihin tapahtumiin joka ikinen päivä. Suuresta ruokahalusta on se hyöty, että kaikenlaiset lääkkeet menevät ruuan seassa alas mukisematta. Rinkeli on myös helposti ohjailtavissa ja motivoitavissa ruualla, joten hoitotoimenpiteet sujuvat hänen kanssaan suht helposti. Rinkeli voisi myös olla oiva kandidaatti temppukoulutukseen.

Rinkelillä on ollut koko sijaiskodissa olon ajan vatsan toiminnan kanssa ongelmia. Asiaa on nyt tutkittu eläinlääkärissä ja Rinkelillä diagnosoitiin suoliston tulehdus, johon se sai antibioottikuurin. Seuraamme nyt antibioottikuurin vaikutusta ja tarvittaessa Rinkelin vatsan tilannetta selvitellään lisää. Jos Rinkeli ehtisi siirtyä omaan kotiin ja vatsaoireet jatkuisivat siellä, kustantaa yhdistys tarvittavan jatkohoidon yhteistyöeläinlääkäriasemallamme. Rinkelillä todettiin eläinlääkärissä myös kissojen hammassyöpymäsairaus (forl), jonka vuoksi siltä jouduttiin poistamaan useampi hammas. Sairauden eteneminen on hidastettavissa hampaiden hyvällä hoidolla, eli päivittäisellä hampaiden harjauksella ja säännöllisillä eläinlääkärin tarkistuksilla.

Rinkeli etsii rauhallista aikuiskotia, jossa ei ole muita lemmikkejä. Rinkelin uudessa kodissa olisi hyvä olla erilaisia tutkittavia paikkoja, sallittuja kiipeilymahdollisuuksia ja sen verran tilaa, että pojalle voi tarjota monipuolisia leikkejä ja makuupaikkoja. Lasitettu parveke taikka ulkotarha ei olisi myöskään hullumpi juttu. Rinkeli ulkoilee mielellään valjaissa, joten tätä aktiviteettiä olisi tärkeää jatkaa uudessa kodissa.

Tärkeintä Rinkelin uutta kotia ajatelleen olisi, että pojalle löytyisi tarpeeksi aikaa, ja että sitä jaksettaisiin leikittää, aktivoida, pitää sylissä ja helliä. Myös ymmärrystä ja jaksamista haasteellisten käytösongelmien ratkomiseen tulisi löytyä, jos ne taas joskus nostaisivat päätään. Rinkeli ei sovi pitkiä työpäiviä tekevän taikka paljon kodin ulkopuolisia harrastuksia omaavan ihmisen kissaksi. Uuden omistajan tulee olla kissakokenut sekä niin eläinrakas, että kaikkeen suurella innolla osallistuvan kissan läsnäolo on iloa tuottava asia, eikä rasite. Oikeanlaisessa ympäristössä ja juuri sen oikean ihmisen kanssa Rinkeli on mitä hellyyttävin, rakastava, eloisa ja kiltti kissa.