Riiviö-Iita

n. 3v (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

19.4.2019 Iita muutti uuteen kotiin Espooseen

***

13.3.2019

Hyvin alkaneesta yhteiselosta huolimatta pidemmän päälle Viivi alkoi stressata Iitan läsnäoloa, joten Iita palautui yhdistykselle etsimään kotia.

Iita on leikkisä ja tosi utelias, haluaa olla kaikessa tekemisessä mukana. Iita tykkää nukkua ihmisen kanssa samassa sängyssä. Syliin Iita tulee harvemmin, mutta viereen useinkin ja rapsutuksistakin nauttii, mutta ilmaisee sitten kevyellä puraisulla, milloin on saanut riittävästi silityksiä. Iita voisi sopia myös lapsiperheeseen, jossa lapset ovat jo hieman isompia ja osaavat olla eläinten kanssa.

Laatikolla käy hienosti, eikä nirsoile ruuan kanssa. Hampaita täytyy putsata säännöllisesti hammaskiven ehkäisemiseksi.

Iita lämpenee kissa-ja koirakavereille hitaasti, joten hän voisi muuttaa myös kotiin jossa ei ole muita eläimiä.

10.6.2018

Iita muutti riiviöimään Helsinkiin Viivi-kissan kaveriksi.

28.4.2018

Riiivö-Iita on lähtöisin isosta kissapopulaatiosta. Tämä kaunotar on pentuna ollut villi mutta enää vain normaali leikkisä nuori kissa joka tykkää juoksennella ja kiipeillä. Riiviö-Iita syö hyvin ja on eläinlääkärissä hyvin käsiteltävissä.

Iita on hoitopaikassaan tottunut kissoihin ja koiriin. Lämpenee uusiin eläintuttavuuksiin todella hitaasti mutta viikkojen kuluessa lopulta hyväksyy uudet kaverit. Uudessa kodissa olisikin hyvä olla Iitalle kaveriksi aktiivinen kissakaveri jonka kanssa leikkiä hippaleikkejä.

Ihmisiltä hakee hellyyttä ja rapsutuksia mutta saattaa varovasti näykkäistä jos ihminen kehtaa rapsuttaa tai silittää Iitaa hännäntyvestä. Herkän luonteensa vuoksi ei suositella lapsiperheeseen.

Iita asustaa sijaiskodissa Hyvinkäällä.