Rickon Stark (nyk. Chili)

Lisätty sivulle: 2016-01-25

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Rickon Stark (nyk. Chili)
2.2.2016 Rickon sai kodin Helsingistä toisen kollikissan kaverina.

***
Kuulumisia ja kuvia kodista:

11.2.2016 Meillä menee hyvin! Arkuus lähti kolmen päivän jälkeen ja Silver oli niin kiinnostunut, että näytimme kissat toisilleen varovasti. Se oli hyvä idea, koska nyt ne ovat viimepäivien aikana olleet kuin sielunveljet! Todella nopeasti. Laitettiin pikkuinen koppaan ja annettiin Silverin nuuhkia koppaa ensin ja se alkoi nuolemaan pikkusen nenää sen läpi!

Emme jätä niitä vielä samaan tilaan muuten, kuin valvotusti. Nimittäin leikit yltyy muuten liian vauhdikkaaksi emmekä halua mitään sattuvan. Silverin kilot saavat vielä kyytiä! Yllätyin siitä, että ne jopa söivät jo samassa tilassa ja Silver ei välittänyt vaikka pienempi tuli hänen kupilleen nuuskimaan. Todella nälkäinen pikkupoika. Vahditusti siis ruokailuhetket ja myös välillä erillään, koska pikkukisu on lähes mahdoton. Se söisi kaiken. Kasvavan nälkä.

Uteliaisuutta löytyy jo ja samassa sängyssä nukutaan kaikki. Kova leikkimään. Sitten rauhoitutaan pesemään toistensa turkkeja. Hellyttävä näky. Silver hoitaa. Pesee korvat, hännän ja tassut! Hyvä isoveli! Kovasti pienempi ottaa mallia Silverin eleistä ja tavoista. Käyttävät samoja laatikoita ja ruoan jälkeen nuollaan vielä päittäin toisensa kuppeja.

Nimihomma vielä hieman mietitytti pari päivää sitten, mutta ajattelimme nimetä hänet Chiliksi.. Ei niinkään tulinen ole, mutta punainen väri. Silver on ikionnellinen. Ensiäännähdys oli hauska kun näki ensimmäistä kertaa. Vaikea kuvailla sitä yninää, mutta kuulosti onnelliselta. Chiliä saa paijata jo ja uskaltaa ottaa syliin. Joskus luikahtaa karkuun kun on kiire leikkimään. Kehrää niin kovaa aamuisin korvan juuressa että siihen herää. Kova kehrääjä.

***

Leikattu urospentu, synt. 9/2015, kotihoidossa Helsingissä.

25.1.2016 Sansa Stark, Rickon Stark ja Jon Nietos ovat tulleet Rekkujen hoitoon Somerniemen suunnalta ja ovat samaa pentuetta kuin Arya ja Aurora Stark.

Pennut ovat eläneet ensimmäiset kuukautensa ilman riittävää ihmiskontaktia ja hoitotätiä olikin vastassa kantokopallinen suhinaa, sähinää ja murinaa. Ensimmäisinä viikkoina pennut pinkoivat pakoon kaikkea, eikä koskettamisesta ollut toivoakaan. Pikkuhiljaa pennut ovat oppineet leikkimään ja tottuneet ihmisen läsnäoloon, ja kissakoulussa ollaankin edetty jo silittämisen peruskurssille ja kehräyksen alkeistunneille.

Rickon yrittää esittää kovempaa kuin on, mutta kun sen suojakuoren saa murrettua niin sisältä paljastuu hurjasti kehräävä, kiehnäävä ja kuolaava hellyydenkipeä pikkuinen kollipoika. Alkuun Rickon epäilee aivan kaikkea, mutta turvallisessa paikassa ei tarvitse kauaa silittää kun kehrääminen jo alkaa. Pikkuhijaa ollaan alettu treenata myös turvapaikan ulkopuolella silittämistä ja se onnistuukin jo toisinaan, jos tilanne on rauhallinen ja tarjolla on jokin maistuva herkkupala. Nopeat liikkeet ja uudet asiat jännittävät vielä niin, että turvallisin paikka on sängyn alla.

Pennut ovat kaikkiruokaisia ja helposti motivoitavissa ruoalla, joten kesytystyötä on helppo jatkaa uudessa kodissa herkkujen avulla. Parhaiten pennuille maistuu raakaruoka ja lihapitoinen märkäruoka, kuivaruoasta niillä menee vatsa sekaisin.

Rickon ei ole vielä valmis kotikissa, mutta se on kehityskelpoinen oppilas. Uudessa kodissa olisi hyvä olla reipas ja kesy kollikissa, joka voisi toimia Rickonin mentorina ja painikaverina, sekä ihminen, jolla on motivaatiota ja aikaa jatkaa sen kesyttämistä. Lapsiperheeseen Rickon ei sovi, koirista ei ole kokemusta.

HUOM! Jos kiinnostuit tästä kissasta, ota yhteyttä varaajaan. Kerro mahdollisimman kattavasti itsestäsi, asumismuodostasi, perheestäsi, muista eläimistäsi, eläinkokemuksestasi, elämäntilanteestasi jne. Huomioithan myös, että kissa voi olla osa elämääsi seuraavat 15-20 vuotta. Emme luovuta kissoja vapaana ulkoileviksi. Kissanpentuja ei luovuteta ainoaksi kissaksi, mikäli siitä ei ole erikseen mainittu.

KULUKORVAUS leikatusta kissanpennusta on 180 €. Kulukorvauksella kissanpentu on steriloitu, ja se on saanut matolääkkeet, ulkoloishäädön, perusrokotukset ja tunnistemikrosirun. Kissanpentu on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kissan mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun.